De Boodschappenbus

Gezellig samen om boodschappen?

 

Dat kan! 

 

Hulst Voor Elkaar biedt ouderen de mogelijkheid om samen boodschappen te doen. Een vrijwilliger van HVE haalt mensen thuis op met de boodschappenbus, brengt ze naar de gewenste supermarkt en begeleidt ze in de winkel. Als er meer dan 5 mensen met de bus meerijden staan er extra vrijwilligers bij de supermarkt om een helpende hand toe te steken.

 

Het boodschappen project is in het voorjaar van 2012 gestart en is inmiddels uitgebreid tot 5 ochtenden per week. Iedere dinsdag- donderdag- en vrijdag en zaterdagochtend rijdt de bus met mensen uit Hulst en Clinge . Er is bewust gekozen om deze kernen eerst op te nemen in het project. In de binnenstad van Hulst wonen veel ouderen die voorheen gebruik maakten van de Albert Heijn in het centrum. Met het verhuizen van deze supermarkt is de vraag naar een boodschappenservice groter geworden. In Clinge is de supermarkt een aantal jaren geleden weggevallen waardoor deze kern is opgenomen in de route. 

 

Op woensdagochtend rijdt de bus richting Kloosterzande. Mensen uit Hulst-Noord kunnen zich bij Stichting Hulst voor Elkaar aanmelden om mee te rijden.

 

De boodschappenbus rijdt bewust niet vanuit dorpen waar nog een supermarkt is (Sint Jansteen en Vogelwaarde).

 

Er zijn geen kosten verbonden aan de boodschappenbus. Mensen kunnen gratis gebruik maken van deze service. Dit is mogelijk omdat Albert Heijn en Emté Kloosterzande de benzinekosten betalen. Dit is een vorm van maatschappelijk ondernemen.