Weerbaarheidstraining

Vanaf september 2012 zal ‘Hulst in Beweging’ ook starten met het geven van weerbaarheidtrainingen op de basisscholen van Perspecto. Kinderen die gepest worden zullen leren zich weerbaar op te stellen en kinderen zelf kunnen ervaren hoe men met elkaar omgaat op sociaal vlak. Samenwerken en leren kennen van grenzen van andere kinderen zijn belangrijke aspecten tijdens de weerbaarheidtrainingen.  Iedere leertijschool zal drie lessen weerbaarheidtraining krijgen van medewerkers van ‘Hulst in Beweging’.

Sportbuurtwerk

Vanuit het kader Hulst in beweging is er vanuit verschillende kernen de vraag gekomen om sportbuurtwerk op te starten. Dit is vanaf maandag 10 september 2007 gerealiseerd. 

Sportbuurtwerk is een buurtgerichte werkmethode die inspeelt op de wensen en behoeften van bewoners ten aanzien van sport en bewegen. 

De leerlingen zullen 1 keer in de week na schooltijd de mogelijkheid hebben om te komen sporten. Elke week zal er geprobeerd worden om een andere sport aan bod te laten komen, zodat de leerlingen kennis kunnen maken met allerlei sporten. Uiteindelijk is het de bedoeling om de kinderen op een sportieve manier lekker bezig te houden. 

We wisselen de lessen zo af dat het voor iedereen leuk blijft. Zo proberen we elke week een andere sport te doen.   

Wanneer jullie graag nog andere sporten willen beoefenen kan dit aangegeven worden bij jullie begeleider. 

Let wel op: Sportbuurtwerk is niet bedoeld als kinderopvang, kinderen kunnen komen en gaan wanneer ze willen. 

Kijk in het menu onder sportbuurtwerk wanneer er sportbuurtwerk op jou dorp wordt gegeven.