Elke Stap Telt

10 september 2012 is Hulst in Beweging gestart met het tweede startmoment van  het wandelproject ‘Elke stap telt’. Dit keer met mensen met een geestelijke en sommigen ook fysieke beperking (cliënten van Stichting Tragel). Een hele uitdaging, want veel deelnemers, 11 van de 21, voldeden niet aan de instapnorm van meer dan 180 minuten per week actief.

De instapniveaus varieerden van niveau 1 t/m niveau 8. Er is gekozen om iedere week met een langzame en een snelle groep te wandelen, wat tot nu toe erg goed is bevallen. In goede samenwerking met de begeleiding van Stichting Tragel is dit project opgestart waarbij de begeleiding van Stichting Tragel ook viermaal in de week met de groep gaat wandelen.

De leeftijd varieert van 20 t/m 82 jaar met veelal 55-plussers (14 van de 21). Dat het project positieve invloed heeft op de fysieke gesteldheid van de deelnemers, is nu al bewezen. De conditie gaat met sprongen vooruit en bij cliënten met diabetes verbetert duidelijk hun bloedsuiker, bloeddruk, enz… Ook zien familieleden dat ze langere afstanden kunnen afleggen en weer ‘kleur’ op hun gezicht krijgen. Kortom, deze doelgroep heeft gewoon voldoende beweging nodig en kregen dit voor het project te weinig. Na het project en de afsluitende fittest, zal de groep gehuldigd worden in het stadhuis van de Gemeente Hulst om zo hun  diploma te ontvangen als bewijs van hun conditieverbetering. Dit zal door de Burgemeester uitgereikt worden.