Re-integratieproject

Sport en bewegen neemt steeds een belangrijkere plaats in als het gaat om mensen weer terug in de maatschappij te brengen. Door middel van een sportgericht programma aan te bieden aan werkloze mensen, gaat ‘Hulst in beweging’ er voor zorgen dat zij fysiek gezien weer klaar zijn om aan het werk te gaan.

Dit wordt gedaan door beweegprogramma aan te bieden.

 

De deelnemers zullen tweemaal in de week bijeen komen om een uur (matig) intensief te sporten. Hierbij staan sport-en spel en vooral het samenspelen en sociale contacten centraal. Deelnemers krijgen iedere week weer een andere sport die zij kunnen beoefenen.

Een medewerker van ‘Hulst in Beweging’ zal deze sport-en spelles begeleiden.

 

Om de deelnemers van informatie te voorzien voor hetgeen wat belangrijk is om in conditie te blijven, wordt er gebruik gemaakt van het BRAVO kompas. BRAVO staat voor Beweging, Roken, Alcohol, Voeding en Ontspanning. Eens in de drie week zal er een workshop gegeven worden voor de deelnemers die één van deze componenten bevat.

 

Verder zullen er sollicitatie rollengesprekken gevoerd worden met de deelnemers .Dit gebeurt middels individuele gesprekken met als door om de cliënten optimaal voor te bereiden voor hun sollicitatie. Hierbij is uiteraard ook ‘de eerste indruk’ belangrijk, daarom zullen er afspraken worden gemaakt met kledingzaken in Hulst en een kappersschool om cliënten met zelfvertrouwen naar een sollicitatie te sturen.