Vriendendienst

Gewoon een praatje maken met iemand, gezellig ergens een kopje koffie drinken, een spelletje doen, samen muziek luisteren of een wandeling maken. Niets bijzonders ... of misschien toch wel?  Door psychiatrische problemen kan het contact met familie, vrienden of kennissen verwateren of verloren gaan. Dat is jammer, want met z’n tweeën is leuker dan alleen. 

Herkent u dit? U wilt een stukje fietsen maar hebt geen zin om alleen te gaan. Of u hebt behoefte aan een gezellig praatje maar er zijn alleen cliënten en hulpverleners in de buurt. Het zou dan fijn zijn als u een maatje had, iemand die er speciaal voor u is. Vriendendienst kan u daarbij helpen. Samen zoeken we een maatje met wie u leuke dingen kunt doen. 

Wat doet Vriendendienst? 

Vriendendienst bemiddelt in sociaal contact tussen deelnemers en vrijwilligers. 
Deelnemers zijn volwassenen met een psychiatrische achtergrond die zich eenzaam voelen en behoefte hebben aan sociaal contact.
De maatjes zijn vrijwilligers die het belangrijk vinden dat u zich niet eenzaam of buitengesloten voelt. Het zijn geen hulpverleners.
De contacten zijn platonisch. Dit wil zeggen dat Vriendendienst niet helpt bij het zoeken van een levenspartner / relatie.

Vriendendienst koppelt deelnemer en vrijwilliger voor de duur van  een jaar. 
Een deelnemer onderneemt samen met zijn maatje, op basis van onderlinge afspraken, “gewone” alledaagse dingen. Dit kan bijvoorbeeld zijn: samen een kop koffie drinken en een praatje maken, samen naar de stad of de markt gaan, of:

  • een sport of hobby beoefenen
  • een wandeling of fietstocht maken;
  •  samen naar een club of buurthuis;
  •  samen naar de film, theater of tentoonstelling;
  •  naar muziek luisteren of samen muziek maken…..

Voor wie?

Voor volwassenen met een psychiatrische achtergrond die zich eenzaam voelen en behoefte hebben aan een maatje.
Denkt u: ‘dit is iets voor mij!” 
Wilt u graag meer weten? 
Wilt u zich aanmelden? 
Neem dan contact op met Jacqueline Blommaert, welzijnswerker.