Kom in beweging!

Het project Happy People activeert inwoners uit de wijken De Linie en Den Dullaert tot een actievere leefstijl. Meer beweging is goed voor lichaam en geest. En bovendien ontmoet u mogelijk nieuwe mensen uit Hulst. U kunt deelnemen aan de volgende projecten: Happy Moving, Happy People Leefstijlcoach en Elke Stap Telt.

Happy Moving

Heeft u gezondheidsproblemen, weinig energie of spanning en stress? Dan is de cursus HAPPY MOVING iets voor u!  Happy Moving is gebaseerd op Nia® Moving to Heal (M2H). In en groep leert u om ontspannen te bewegen en te dansen op heerlijke muziek.  Ervaar opnieuw het plezier en de kracht van ontspannen bewegen. Het doel is om uw lichaam te ontdekken, te respecteren, en te laten ontspannen. De cursus is ook heel geschikt voor mensen die altijd pijn hebben, die revalideren, of een beperking hebben in hun bewegingsmogelijkheden.

Nia® M2H laat u goed voelen in lichaam, geest en emoties. Tijdens de les beweegt u op inspirerende muziek. Het is een combinatie van dansbewegingen en Oosterse krijgskunst. U bouwt kracht op en ontwikkelt soepelheid. Met als gevolg dat u zich energiek, levendig en happy voelt. Door te luisteren naar de signalen van uw lichaam, ontdekt u de natuurlijke manier van bewegen en ontwikkelt u weer vertrouwen in uzelf. U leert in eigen tempo om uzelf bewust te worden van wat u denkt en voelt. Door de signalen te herkennen, leert het lichaam en geest zich te ontspannen. De lessen worden gegeven door Marjon van Dorsselaer, gecertificeerd Nia® docent (Blue Belt teacher) en is bedoeld voor volwassenen. Kijk in de activiteitenkalender wanneer de Happy Moving lessen plaatsvinden.

Elke Stap Telt

In tien weken uw conditie stapsgewijs opbouwen met Elke Stap Telt. We starten regelmatig een nieuwe wandelgroep die elke week met elkaar een mooie route lopen. Na tien weken zult u zien dat uw conditie flink is verbeterd! En het mooie is, u leert ook nieuwe mensen kennen bij u in de buurt. Het komt heel regelmatig voor dat de groep ook nadat het project is afgelopen met elkaar blijven wandelen. Kijk voor meer informatie op Elke Stap Telt. En in de activiteitenkalender.

Hulst op Stap

Met Hulst op Stap kunt u iedere maand een mooie route wandelen van circa 6 tot 8 kilometer. Iedere maand wandelt u een andere route. Het vertrekpunt is bij Den Dullaert. Er is een busje voor 9 personen wat u vervolgens naar de wandelroute brengt. Dit kan zijn: de Clingse bossen, de Liniedijk of grensoverschrijdend naar België. De wandelgroep is bedoeld voor volwassenen en heeft geen leeftijdsgrens. Zie de activiteitenkalender voor meer informatie.  

Nieuws

Infomiddag Langer thuis wonen
Wilt u langer thuis blijven wonen? En heeft u daar misschien hulpmiddelen voor nodig? Kom naar de informatiemiddag in Hulst of Kloosterzande!
Kick-off sportvereniging voor jongeren met beperking
Heb je een beperking en wil je sporten bij een vereniging? Op 6 maart is het de kick-off van de eerste Zeeuws-Vlaamse sportvereniging voor (on)beperkt sporten!
Gratis gezondheidscheck in kernen
Gratis gezondheidsonderzoek in Vogelwaarde, Graauw, Hengstdijk en Clinge in februari! Hiermee krijgt het Happy People Gezondheidsonderzoek in Hulst een vervolg in de kernen.
55-plusser? Ga (weer) voetballen!
Nieuw in Hulst: Walking football voor 55-plussers. Dé manier om in beweging te blijven en (weer) te gaan voetballen!
Kunstexposities
Kunst en cultuur dragen bij aan gezondheid, zorg en welzijn. Kunst spreekt de taal van emotie, raakt de harten van mensen en draagt bij aan individuele ontplooiing, maatschappelijke participatie van kwetsbaren, welbevinden en gezondheid.
Vraag voor het Loket? Plan uw afspraak online
U kunt -heel gemakkelijk- zelf online een afspraak plannen bij ons Loket. U hoeft niet te wachten en wij kunnen u sneller helpen doordat wij ons voor kunnen bereiden op de (hulp)vraag. 
Leefstijlcoaching in basisverzekering
Wilt u lekkerder in uw vel zitten en werk maken van uw gezondheid? De leefstijlcoach van Hulst voor Elkaar helpt u naar een gezonde leefstijl. Vanaf 1 januari zit leefstijlcoaching in het basispakket van de zorgverzekering. Meld u nu aan!
Wij zoeken: enthousiaste vrijwilligers!
Hulst voor Elkaar is per direct op zoek naar vrijwilligers voor diverse functies. Ben jij onze nieuwe Chauffeur Boodschappenbus of een kookliefhebber die zijn/haar keukengeheimen wil delen? Neem contact op via info@hulstvoorelkaar.nl.
De Formulierenbrigade
De Formulierenbrigade werkt ook op afspraak. Een goede oplossing voor formulieren die wat meer tijd kosten bij het invullen. De vrijwilligers van de Formulierenbrigade helpen iedereen in de gemeente Hulst bij het begrijpen van ‘ingewikkelde’ post en bij het invullen van formulieren. Denk daarbij aan post van de overheid, de belastingdienst of de zorgverzekeraar.