Start met goede gewoontes!

Het Happy People project steekt in op een gezonde leefstijl. We richten ons met ons project op de Hulsterse wijken De Linie en Den Dullaert. Gezonde voeding is daar een belangrijk onderdeel van. Wanneer u overgewicht heeft én (kans op) een chronische ziekte als diabetes en hart- en vaatziekten komt u mogelijk zelfs in aanmerking voor leefstijlcoaching. Daarnaast zijn er diverse projecten voor volwassenen en jongeren om gezond gewicht te komen door middel van een gezond eetpatroon.

Happy People leefstijlcoach

Een gezonde leefstijl richt zich op uw lichamelijke én geestelijke gezondheid en een goede maatschappelijke situatie. Dus: hoe gaat u stapsgewijs uw conditie verbeteren? Hoe kunt u gezonder eten? Hoe krijgt u meer contacten met mensen in de buurt? En hoe zorgt u ervoor dat u zich goed voelt en dat u ontspannen in het leven kunt staan? Al deze zaken komen aan de orde tijdens de leefstijlcoaching. Voldoende beweging, een gezond eetpatroon en gedragsverandering vormen de speerpunten van de coaching. Maar een gezonde leefstijl is breder dan dat. Het gaat erom dat iemand zich goed voelt met alle mogelijkheden en beperkingen die iemand ervaart. Ook het welzijn is belangrijk. Hoe is het gesteld met stressniveau? Is er ook ruimte voor ontspanning? De leefstijlcoach kijkt naar een breder plaatje dan alleen een verbeterde conditie of een gezond gewicht.

Het leefstijlproject is een proefproject binnen de Happy People wijken De Linie en Den Dullaert. U heeft een doorverwijzing nodig van de huisartsengroep Pallion. Voor meer informatie kunt u contact opnemen via info@hulstvoorelkaar.nl

De Ontbijtclub

Elkaar ontmoeten, gezellig samen ontbijten, belevingen delen en uw netwerk vergroten. Klinkt dat als muziek in de oren? Of als heel erg spannend? Dat maakt helemaal niet uit: iedereen is welkom bij de Ontbijtclub! Bent u erbij? Misschien kent u al veel mensen, misschien ook nog niet. Via de Ontbijtclub leert u op een ongedwongen en laagdrempelige manier mensen kennen uit de buurt. De Ontbijtclub is een initiatief van Stichting Hulst voor Elkaar. En is bedoeld voor iedereen. Kijk in de activiteitenkalender voor meer informatie.

Happy Kookcafé

‘Gezond leven, dat doen we samen’. Dat is het motto van het Happy Kookcafé. Bent u op zoek naar inspiratie om gezond en lekker te kunnen koken? Meld u dan aan voor het kooklessen. Elke twee weken is er plaats in de keuken van Tabaksstraat 22 in Hulst ruimte om met 8 personen samen te kunnen koken. U leert een gezonde maaltijd te maken geïnspireerd op de Hollandse Keuken. U eet die avond gezellig met elkaar, dus u ontmoet ook nieuwe mensen uit uw buurt. Gezellig en leuk! En vervolgens gaat u naar huis met tips & tricks om thuis een gezonde en betaalbare maaltijd te kunnen maken.

Deelname aan het Happy Kookcafé is helemaal gratis. Voor alle ingrediënten en het kookgerei wordt gezorgd. Woont u in de wijk De Linie of Den Dullaert en wilt u graag gezond leren koken? Geef u dan op via info@hulstvoorelkaar.nl.

Het Happy Soepproject

Het soepproject is een mooi voorbeeld van samenwerking. Leerlingen van het Reynaertcollege koken iedere week een heerlijke soep voor de lunch van Stichting de Melkkan. Met (stok)brood erbij is de soep  een volwaardige maaltijd voor mensen die het hard nodig hebben. Deze lunch wordt gratis aangeboden en er kunnen maximaal 25 mensen komen eten. Meer informatie via Stichting de Melkkan. Naar aanleiding van het project zijn de lekkerste soeprecepten verzameld in een Receptenbundel. Thuis een gezonde soep klaarmaken? Download de PDF hier.

Happy Appels

Zoals het Engelse gezegde leert: An apple a day, keeps the doctor away. (Eet elke dag een appeltje, dan hoef je niet naar de dokter.) Appels zijn gezond én lekker! Dat blijkt wel als we kijken hoe goed ons project Happy Appels aanslaat op het Reynaertcollege. De 450 appels die iedere week worden afgeleverd op de drie locaties (Gildenstraat, Praktijkschool en Zoutestraat) zijn vaak binnen een paar dagen weer op. De appels worden in de pauzes gratis aan de leerlingen aangeboden. Lekker en gezond!

Buurtmoestuin Curamus

Houdt u ook zo van tuinieren en van gezond eten? Hoe leuk is het om zelf uw groente te zaaien en in het najaar te kunnen oogsten! In de buurtmoestuin Curamus, gelegen naast het tuinhuis van de Blaauwe Hoeve kunnen mensen uit de buurt samen tuinieren. Het is genieten om samen de pootaardappels te planten in het voorjaar, om vervolgens een aantal maanden later onder de andere deelnemers de aardappeloogst te verdelen. De tuin is een ontmoetingsplaats. U bent samen actief buiten bezig en bovendien is het ontspannend om te leren over biologisch tuinieren, de natuur en het milieu. En als prachtig resultaat van uw werk neemt u gezonde voeding mee naar huis, wat bovendien met aandacht en liefde is gekweekt. Mooi toch!?
Doet u ook mee? Meld u dan aan via info@hulstvoorelkaar.nl

De Tuinclub

De Tuinclub is een initiatief van Stichting Natuur&Zo. In samenspraak met de scholen en de kinderopvangcentra in Hulst geven medewerkers van Natuur&zo in het voorjaar tien lessen gegeven over moestuinieren. Kinderen van groep 5-8 kunnen zich inschrijven. Houd hiervoor de activiteitenkalender in de gaten!

Nieuws

18 augustus: stormbaan Wipe-It-Out Hengstdijk
Sluit je zomervakantie echt heel vet af! Kom op 18 augustus naar recreatiecentrum De Vogel in Hengstdijk voor ruim 46 meter vette Jungle-strijd!
Eenzaamheid te lijf met werkconferentie
Zo’n zes miljoen Nederlanders, van jong tot oud, voelen zich eenzaam. Aan-z (Terneuzen), Hulst voor Elkaar en Porthos (Sluis) slaan de handen ineen om dat aan te pakken.
Mantelzorgcompliment: vraag nu aan!
Bent u mantelzorger? Dan kunt u nu een Mantelzorgcompliment aanvragen. Met deze jaarlijkse waardering bedankt Hulst alle mantelzorgers die zich inzetten voor een inwoner van de gemeente. In 2017 ontvingen 518 mantelzorgers het Mantelzorgcompliment.
Vraag voor het Loket? Plan uw afspraak online
U kunt -heel gemakkelijk- zelf online een afspraak plannen bij ons Loket. U hoeft niet te wachten en wij kunnen u sneller helpen doordat wij ons voor kunnen bereiden op de (hulp)vraag. 
Hulst voor Elkaar heeft eerste officiële leefstijlcoach van Zeeland
Hulst voor Elkaar heeft de eerste erkende leefstijlcoach van Zeeland in huis. Tom Erpelinck heeft zijn post-hbo-opleiding daarvoor met succes afgerond.
Wij zoeken: Chauffeurs boodschappenbus (m/v, vrijwilligersfunctie)
Stap achter het stuur van onze boodschappenbus! Hulst voor Elkaar is per direct op zoek naar chauffeurs (m/v) voor 1 ochtend per week. Als Chauffeur Boodschappenbus (vrijwilligersfunctie) breng je mensen die zelf geen vervoer hebben, van en naar de supermarkt. Voor meer informatie, neem contact op via info@hulstvoorelkaar.nl.
Kunstexposities
Kunst en cultuur dragen bij aan gezondheid, zorg en welzijn. Kunst spreekt de taal van emotie, raakt de harten van mensen en draagt bij aan individuele ontplooiing, maatschappelijke participatie van kwetsbaren, welbevinden en gezondheid.
De Formulierenbrigade
De Formulierenbrigade werkt sinds kort ook op afspraak. Een goede oplossing voor formulieren die wat meer tijd kosten bij het invullen. De vrijwilligers van de Formulierenbrigade helpen iedereen in de gemeente Hulst bij het begrijpen van ‘ingewikkelde’ post en bij het invullen van formulieren. Denk daarbij aan post van de overheid, de belastingdienst of de zorgverzekeraar.