Start met goede gewoontes!

Het Happy People-project steekt in op een gezonde leefstijl. Gezonde voeding is een belangrijk onderdeel. Heeft u overgewicht én (kans op) een chronische ziekte, zoals diabetes en hart- en vaatziekten? Dan komt u mogelijk zelfs in aanmerking voor leefstijlcoaching. Daarnaast zijn er projecten voor volwassenen en jongeren om op gezond gewicht te komen door een gezond eetpatroon.

Happy People leefstijlcoach

Een gezonde leefstijl richt zich op uw lichamelijke én geestelijke gezondheid en een goede maatschappelijke situatie. Dus: hoe gaat u stapsgewijs uw conditie verbeteren? Hoe kunt u gezonder eten? Hoe krijgt u meer contacten met mensen in de buurt? En hoe zorgt u ervoor dat u zich goed voelt en dat u ontspannen in het leven kunt staan? Al deze zaken komen aan de orde tijdens de leefstijlcoaching. Voldoende beweging, een gezond eetpatroon en gedragsverandering vormen de speerpunten van de coaching. Maar een gezonde leefstijl is breder dan dat. Het gaat erom dat iemand zich goed voelt met alle mogelijkheden en beperkingen die iemand ervaart. Ook het welzijn is belangrijk. Hoe is het gesteld met stressniveau? Is er ook ruimte voor ontspanning? De leefstijlcoach kijkt naar een breder plaatje dan alleen een verbeterde conditie of een gezond gewicht. Voor meer informatie, neem contact op.  

Happy Kookcafé

Het motto van het tweewekelijkse Kookcafé is ‘Gezond leven, dat doen we samen’.  De groep maakt een gezonde en betaalbare maaltijd, geïnspireerd op de Hollandse keuken. Die avond eten alle deelnemers gezellig samen. Zo is het Kookcafé meteen een ontmoetingsplek. Voor deelname wordt een kleine bijdrage van 2,50 euro gevraagd, als tegemoetkoming in de huurkosten. Voor alle ingrediënten en het kookgerei wordt gezorgd. De kookclub wordt begeleid door een vrijwilliger. Wilt u meedoen met het Het Happy Kookcafé? Neem contact op.

Buurtmoestuin Curamus

Houdt u ook zo van tuinieren en van gezond eten? Hoe leuk is het om zelf uw groente te zaaien en in het najaar te kunnen oogsten! In de buurtmoestuin Curamus, gelegen naast het tuinhuis van de Blaauwe Hoeve kunnen mensen uit de buurt samen tuinieren. Het is genieten om samen de pootaardappels te planten in het voorjaar, om vervolgens een aantal maanden later onder de andere deelnemers de aardappeloogst te verdelen. De tuin is een ontmoetingsplaats. U bent samen actief buiten bezig en bovendien is het ontspannend om te leren over biologisch tuinieren, de natuur en het milieu. En als prachtig resultaat van uw werk neemt u gezonde voeding mee naar huis, wat bovendien met aandacht en liefde is gekweekt. Mooi toch!?
Doet u ook mee? Meld u dan aan via info@hulstvoorelkaar.nl

De Tuinclub

De Tuinclub is een initiatief van Stichting Natuur&Zo. In samenspraak met de scholen en de kinderopvangcentra in Hulst geven medewerkers van Natuur&zo in het voorjaar tien lessen gegeven over moestuinieren. Kinderen van groep 5-8 kunnen zich inschrijven. Meer weten? Neem contact op.

Nieuws

Infomiddag Langer thuis wonen
Wilt u langer thuis blijven wonen? En heeft u daar misschien hulpmiddelen voor nodig? Kom naar de informatiemiddag in Hulst of Kloosterzande!
Kick-off sportvereniging voor jongeren met beperking
Heb je een beperking en wil je sporten bij een vereniging? Op 6 maart is het de kick-off van de eerste Zeeuws-Vlaamse sportvereniging voor (on)beperkt sporten!
Gratis gezondheidscheck in kernen
Gratis gezondheidsonderzoek in Vogelwaarde, Graauw, Hengstdijk en Clinge in februari! Hiermee krijgt het Happy People Gezondheidsonderzoek in Hulst een vervolg in de kernen.
55-plusser? Ga (weer) voetballen!
Nieuw in Hulst: Walking football voor 55-plussers. Dé manier om in beweging te blijven en (weer) te gaan voetballen!
Kunstexposities
Kunst en cultuur dragen bij aan gezondheid, zorg en welzijn. Kunst spreekt de taal van emotie, raakt de harten van mensen en draagt bij aan individuele ontplooiing, maatschappelijke participatie van kwetsbaren, welbevinden en gezondheid.
Vraag voor het Loket? Plan uw afspraak online
U kunt -heel gemakkelijk- zelf online een afspraak plannen bij ons Loket. U hoeft niet te wachten en wij kunnen u sneller helpen doordat wij ons voor kunnen bereiden op de (hulp)vraag. 
Leefstijlcoaching in basisverzekering
Wilt u lekkerder in uw vel zitten en werk maken van uw gezondheid? De leefstijlcoach van Hulst voor Elkaar helpt u naar een gezonde leefstijl. Vanaf 1 januari zit leefstijlcoaching in het basispakket van de zorgverzekering. Meld u nu aan!
Wij zoeken: enthousiaste vrijwilligers!
Hulst voor Elkaar is per direct op zoek naar vrijwilligers voor diverse functies. Ben jij onze nieuwe Chauffeur Boodschappenbus of een kookliefhebber die zijn/haar keukengeheimen wil delen? Neem contact op via info@hulstvoorelkaar.nl.
De Formulierenbrigade
De Formulierenbrigade werkt ook op afspraak. Een goede oplossing voor formulieren die wat meer tijd kosten bij het invullen. De vrijwilligers van de Formulierenbrigade helpen iedereen in de gemeente Hulst bij het begrijpen van ‘ingewikkelde’ post en bij het invullen van formulieren. Denk daarbij aan post van de overheid, de belastingdienst of de zorgverzekeraar.