Maatregelen tegen verspreiding Corona-virus

13 March 2020

Hulst voor Elkaar volgt de overheid en het RIVM in het nemen van maatregelen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.
Deze maatregelen gelden onverkort tot 6 april 2020:

 • Het kantoor van Hulst voor Elkaar in de Gemeentewinkel is gesloten.
 • Het Loket is telefonisch bereikbaar op werkdagen, zoals gewoonlijk via 0114 - 684 700, van 9.00 tot 12.00 uur en van 13.00 tot 16.00 uur.
 • Aanvragen voor hulpverlening (zoals Wmo en JeugdWet) gebeuren telefonisch, er zijn in principe geen huisbezoeken.
 • De Formulierenbrigade is gesloten. Informatie over het aanvragen van uitstel voor de belastingen voor Sabewa en de Aangifte Inkomstenbelasting gaat via het Loket, telefonisch: 0114 - 684 700.
 • Het Repaircafé is gesloten. 

Tot 6 april 2020 gaan NIET door:

 • Alle sport- en beweegactiviteiten die gepland stonden. Vanaf dinsdag 17 maart is er wel dagelijks een sport- en beweegles online, via www.hulstvoorelkaar.nl.
 • Alle geplande activiteiten in De Lieve en dorpshuis Binnendéur. Onze ontmoetingscentra zijn gesloten.
 • Alle activiteiten in Jongerencentrum Komma in Hulst, evenals de jeugdsozen in de gemeente.
 • Boodschappenbus en De Uitstap
 • Alle bijeenkomsten voor mantelzorgers. Bent u mantelzorger, en heeft u behoefte aan een luisterend oor? Neem contact op.
 • Alle welzijnsactiviteiten georganiseerd in de verschillende wijken en dorpen van (Gemeente) Hulst.

Nieuws

Elke dag online: sport- en beweegles
Thuis blijven betekent niet dat je de hele dag stil hoeft te zitten. Doe elke dag mee met een leuke sport- en beweegles!
Nooddienst boodschappen
Kunt u zelf geen boodschappen doen en heeft u niemand in uw omgeving die dat voor u kan doen? Bent u noodgedwongen aan huis gekluisterd door ziekte, ouderdom of een beperking en krijgt u het niet geregeld om uw boodschappen in huis te halen? Dan biedt de Nooddienst boodschappen in gemeente Hulst uitkomst!
Bel eens iemand op: in actie tegen eenzaamheid
Met een praatje, een gezellig babbeltje of een luisterend oor zijn we er voor elkaar. Help mee en bel eens iemand op!
Iktoon voor amateurkunstenaars
Wil jij ook een podium voor jouw kunst? Doe mee met Iktoon! Op zondag 21 juni is Hulst de plek voor alle kunstenaars die hun talent willen laten zien.
Maatregelen tegen verspreiding Corona-virus
Hulst voor Elkaar volgt de overheid en het RIVM in het nemen van maatregelen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.
Video: wie we zijn en wat we doen
Weten wie we zijn en wat we doen? Je ziet het in onze video!
Vraag voor het Loket? Plan uw afspraak online
Heb je een (hulp)vraag? Dan kun je terecht bij het Loket van Stichting Hulst voor Elkaar in Hulst en Kloosterzande, persoonlijk of telefonisch. Plan heel gemakkelijk zelf online een afspraak!
Maak kennis met Gijs Gezond
Wat is gezond eten en drinken? Hoe maak je de juiste keuzes als je boodschappen doet? Volg Gijs Gezond op Facebook. Hij vlogt elke maand bij ondernemers in de buurt en geeft praktische tips.
Samen gezond ouder!
Samen gezond ouder worden, met mensen in uw buurt of wijk. Dat is Sociaal Vitaal! Bent u 65-plusser en lijkt het u gezellig om samen met mensen uit uw buurt aan uw gezondheid te werken? Doe mee met Sociaal Vitaal, in Hulst, Clinge of Vogelwaarde.
Happy People ook in kernen
Een gelukkige, gezonde én gezellige buurt. Dat is het doel van Happy People. Nu ook in Vogelwaarde, Graauw, Hengstdijk en Clinge!
Sportvereniging voor jongeren met beperking
Heb je een beperking en wil je sporten bij een vereniging? Sluit aan bij de Zeeuws-Vlaamse sportvereniging voor (on)beperkt sporten!
Kunstexposities
Kunst en cultuur dragen bij aan gezondheid, zorg en welzijn. Kunst spreekt de taal van emotie, raakt de harten van mensen en draagt bij aan individuele ontplooiing, maatschappelijke participatie van kwetsbaren, welbevinden en gezondheid.
Leefstijlcoaching in basisverzekering
Wilt u lekkerder in uw vel zitten en werk maken van uw gezondheid? De leefstijlcoach van Hulst voor Elkaar helpt u naar een gezonde leefstijl. Vanaf 1 januari zit leefstijlcoaching in het basispakket van de zorgverzekering. Meld u nu aan!
Wij zoeken: enthousiaste vrijwilligers!
Hulst voor Elkaar is per direct op zoek naar vrijwilligers voor diverse functies. Ben jij onze nieuwe Chauffeur Boodschappenbus of een kookliefhebber die zijn/haar keukengeheimen wil delen? Neem contact op via info@hulstvoorelkaar.nl.
De Formulierenbrigade
De Formulierenbrigade werkt ook op afspraak. Een goede oplossing voor formulieren die wat meer tijd kosten bij het invullen. De vrijwilligers van de Formulierenbrigade helpen iedereen in de gemeente Hulst bij het begrijpen van ‘ingewikkelde’ post en bij het invullen van formulieren. Denk daarbij aan post van de overheid, de belastingdienst of de zorgverzekeraar.