Gratis gezondheidscheck in kernen

22 January 2019

Stichting Hulst voor Elkaar gaat verder met de succesvolle gratis gezondheidschecks in vier kernen van de gemeente Hulst. Het Happy Gezondheidsonderzoek krijgt een vervolg in Vogelwaarde, Graauw, Hengstdijk en Clinge.

Vorig jaar zette Hulst voor Elkaar gezondheidschecks op in de wijken De Linie en de Dullaertwijk in Hulst. Nu zijn de bewoners van vier kernen aan de beurt. Bewoners van de genoemde dorpen die benieuwd zijn naar de status van hun gezondheid, kunnen deze in februari laten testen.. Elke deelnemer aan het Happy Gezondheidsonderzoek ontvangt een Happy Food Pakket met gezonde producten.

Data
De Happy Gezondheidsonderzoeken zijn op 12 februari in Vogelwaarde (Dorpscentrum), op 14 februari in Graauw (Gemeenschapshuis), op 18 februari in Hengstdijk (Dorpscentrum De Schuur) en op 26 februari in Clinge (Gemeenschapscentrum Malpertuus). Op alle locaties is er steeds tussen 16.00 uur en 19.00 uur gelegenheid om verschillende aspecten van de gezondheid te testen: meten van bloeddruk/suiker/cholesterol, bepalen van BMI, kracht, uithoudingsvermogen en evenwicht. Vooraf aanmelden is niet nodig.

Het Happy Gezondheidsonderzoek wordt gratis aangeboden en uitgevoerd door Sport Zeeland en wijkverpleegkundigen van ZorgSaam Zeeuws-Vlaanderen, in opdracht van Stichting Hulst voor Elkaar.

Nieuws

Infomiddag Langer thuis wonen
Wilt u langer thuis blijven wonen? En heeft u daar misschien hulpmiddelen voor nodig? Kom naar de informatiemiddag in Hulst of Kloosterzande!
Kick-off sportvereniging voor jongeren met beperking
Heb je een beperking en wil je sporten bij een vereniging? Op 6 maart is het de kick-off van de eerste Zeeuws-Vlaamse sportvereniging voor (on)beperkt sporten!
Gratis gezondheidscheck in kernen
Gratis gezondheidsonderzoek in Vogelwaarde, Graauw, Hengstdijk en Clinge in februari! Hiermee krijgt het Happy People Gezondheidsonderzoek in Hulst een vervolg in de kernen.
55-plusser? Ga (weer) voetballen!
Nieuw in Hulst: Walking football voor 55-plussers. Dé manier om in beweging te blijven en (weer) te gaan voetballen!
Kunstexposities
Kunst en cultuur dragen bij aan gezondheid, zorg en welzijn. Kunst spreekt de taal van emotie, raakt de harten van mensen en draagt bij aan individuele ontplooiing, maatschappelijke participatie van kwetsbaren, welbevinden en gezondheid.
Vraag voor het Loket? Plan uw afspraak online
U kunt -heel gemakkelijk- zelf online een afspraak plannen bij ons Loket. U hoeft niet te wachten en wij kunnen u sneller helpen doordat wij ons voor kunnen bereiden op de (hulp)vraag. 
Leefstijlcoaching in basisverzekering
Wilt u lekkerder in uw vel zitten en werk maken van uw gezondheid? De leefstijlcoach van Hulst voor Elkaar helpt u naar een gezonde leefstijl. Vanaf 1 januari zit leefstijlcoaching in het basispakket van de zorgverzekering. Meld u nu aan!
Wij zoeken: enthousiaste vrijwilligers!
Hulst voor Elkaar is per direct op zoek naar vrijwilligers voor diverse functies. Ben jij onze nieuwe Chauffeur Boodschappenbus of een kookliefhebber die zijn/haar keukengeheimen wil delen? Neem contact op via info@hulstvoorelkaar.nl.
De Formulierenbrigade
De Formulierenbrigade werkt ook op afspraak. Een goede oplossing voor formulieren die wat meer tijd kosten bij het invullen. De vrijwilligers van de Formulierenbrigade helpen iedereen in de gemeente Hulst bij het begrijpen van ‘ingewikkelde’ post en bij het invullen van formulieren. Denk daarbij aan post van de overheid, de belastingdienst of de zorgverzekeraar.