Upload je kunst! IkToon 2021

9 June 2021

Kunstmaand juni is weer van start in Hulst. Een maand lang staat de gemeente in het teken van amateurkunst. Kunstenaars die hun talent willen laten zien, krijgen de ruimte. Ook staan er workshops, een kunstfietstocht en een online kunstpodium op het programma. 

Doe ook mee!
Ben je kunstenaar en wil je ook meedoen met IkToon? Upload je werk, optreden of voorstelling voor 30 juni. Alles mag! Denk aan een concert of optreden, educatieve activiteiten, creatief werk, lezing, film, voordracht, beeldende kunst, circus, dans, fotografie, enzovoort. Toon je kunst en laat je inspireren door het IkToon-gedicht dat Willem de Geus, stadsdichter, speciaal voor deze editie van IkToon voordraagt. 

Workshops
Alle IkToon-activiteiten staan in het Programma, bijvoorbeeld workshops haken, keramiek, papier vouwen, schilderen, graffiti en stencil art. Ook zijn er speurtochten en kun je meedoen met workshops theater en showdance. Alle workshops zijn vrij en gratis toegankelijk. Wil je meedoen? Sluit dan aan op het vermelde tijdstip. Vooraf aanmelden is niet nodig. Als het maximale aantal deelnemers (vanwege coronamaatregelen) is bereikt, wacht je totdat een plek vrij is bij de workshop en kun je meedoen. 

Fietsroute
Stap op de fiets en geniet van kunst! IkToon 2021 heeft een fietstocht van 35 kilometer uitgezet. Onderweg kom je langs dertien punten, waar je werk van kunstenaars kunt zien en horen via je mobiele telefoon. Scan de qr-codes, geniet van kunst en kom meer te weten over de kunstenaar. Je kunt de fietsroute op elk punt beginnen en eindigen. In totaal zijn er 13 kunstpunten op de route. De complete tocht voert je langs mooie plekken in de streek. Download de routekaart.

In en om Hulst
In en om Hulst zijn in juni ook talloze kunstuitingen te bewonderen. Melissa Hylkema pakt bomen in met kleurrijk haakwerk op het Stationsplein. We roepen scholen op om de kinderen de ramen te laten beschilderen. Ook zijn er online korte presentaties van kunstbeoefenaars op de IkToon-pagina’s van Facebook en Instagram.

Nieuws

Gezocht: gastvrouw/gastheer De Lieve
Deel jouw gezelligheid! Wordt gastvrouw/gastheer in De Lieve!
Upload je kunst! IkToon 2021
Kunstmaand juni is weer van start in Hulst. Een maand lang staat de gemeente in het teken van amateurkunst. Kunstenaars die hun talent willen laten zien, krijgen de ruimte. Ook staan er workshops, een kunstfietstocht en een online kunstpodium op het programma. 
Samen in gesprek over levensvragen
Zullen we samen praten over wat je belangrijk vindt in het leven? Waar word je blij van? En wat geeft verdriet? Hoe ga je daarmee om?
Nieuw project: Lief&Leed Straatje
Met meer aandacht voor elkaar, wordt je straat een beetje mooier. Dat is het doel van het project ‘Lief en Leed Straatje’.
IkToon Fietsroute
Stap op de fiets en geniet van kunst! Doe mee met de fietstocht van IkToon 2021. Onderweg kom je langs dertien punten, waar je werk van kunstenaars kunt zien en horen via je mobiele telefoon. Scan de qr-codes, geniet van kunst en kom meer te weten over de kunstenaar.
Corona: wat betekent dit voor ons?
Hulst voor Elkaar volgt de overheid in het nemen van maatregelen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.
Mantelzorgcompliment: vraag aan
Ben je mantelzorger? Dan kun je nu een Mantelzorgcompliment aanvragen. Met deze jaarlijkse waardering bedankt Hulst alle mantelzorgers die zich inzetten voor een inwoner van de gemeente. In 2020 ontvingen 650 mantelzorgers het Mantelzorgcompliment.
Doe mee met Hulst wandelt!
Doe mee met Hulst wandelt! en ontdek je eigen streek met leuke routes!
Schrijf je sterk
Schrijfliefhebbers opgelet! Gratis workshop van schrijver Jan Vantoortelboom. Schrijven maakt je sterk!
Taalvrijwilligers gezocht
Wil je graag andere mensen helpen met taal? Taalvrijwilligers helpen mensen op weg die moeite hebben met lezen en schrijven.
Voel je je alleen? Dit kun je doen
Voel je je alleen? Of weet je iemand die alleen is en wel wat aandacht gebruiken kan? Wij helpen bij contact!
Wijs met de tablet! We helpen u op pad
Blijf in contact met de mensen om u heen! We laten u graag zien wat online mogelijk is.
Hardloopwedstrijd met online klassement
Meedoen aan een hardloopwedstrijd en je prestaties meten met anderen? Het kan!
Webtips in coronatijd
Praktische websites met speciale informatie of tips om de tijd in het teken van coronamaatregelen door te komen.
Nooit meer moe? Het kan!
Wil je meer fut? Beter slapen? Goed eten? We coachen je online, elke week. Gratis!
Bel eens iemand op: in actie tegen eenzaamheid
Met een praatje, een gezellig babbeltje of een luisterend oor zijn we er voor elkaar. Help mee en bel eens iemand op!
Oranje Fonds steunt geluksmomentjes
Het Oranjefonds ondersteunt de Geluksmomenten in de gemeente Hulst met 5750 euro.
Online leefstijlcoaching: lekkerder in je vel
Wil je lekkerder in je vel zitten? Echt werk maken van je gezondheid? Dat kan nu ook online bij ons! Kosteloos, sluit aan!
Video: wie we zijn en wat we doen
Weten wie we zijn en wat we doen? Je ziet het in onze video!