Kom bij ons werken! Vacature Social Worker

29 November 2019

Jij bent hulpverlener in hart en nieren. En een kei in oplossingen vinden en verbindingen leggen om cliënten te helpen. Jij bent doelgericht en zelfstandig, maar ook een teamspeler. Stichting Hulst voor Elkaar is op zoek naar jou!

Binnen ons team ‘Hulp en Dienstverlening’ is er ruimte voor een: Social Worker (32 - 36 uur per week, locatie: Hulst).

Je werkt samen met collega’s met die deskundig zijn op verschillende vlakken in hulpverlening en begeleiding. Je legt actief verbindingen met alternatieve vormen van ondersteuning voor de cliënt. Te denken valt aan de producten en diensten binnen Hulst voor Elkaar, maar zeker ook aan de mogelijkheden die samenwerkingspartners bieden.

De doelen van het team

 • vergroten van de zelfredzaamheid van de inwoners van wijken en dorpen
 • versterken van de betrokkenheid en participatie van bewoners in en met wijk en dorp
 • bevorderen van het welbevinden (gezondheid en welzijn) van inwoners van de wijk en dorp
 • voorkomen of uitstellen van een beroep op zwaardere zorg of ondersteuning uit Wmo, WLZ en Zorgverzekeringswet door het bieden van passende en kortdurende alternatieve ondersteuning

Werkzaamheden

 • het verhelderen van vragen en behoeften van cliënten met een ondersteuningsvraag. Informatie en advies geven; de cliënt ondersteunen, zo kort als mogelijk en zo lang als nodig
 • je levert een bijdrage aan ‘de toegang’ tot voorzieningen, bijvoorbeeld vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning of de Jeugdwet. Dit doe je vanuit versterking van eigen kracht en zelfregie
 • je stimuleert eigen verantwoordelijkheid en oplossingsgericht gedrag
 • je stuurt aan op betrokkenheid en participatie en verbindt individuele en gemeenschappelijke vragen
 • je werkt samen en versterkt netwerken, je weet je netwerk optimaal te gebruiken
 • je signaleert en speelt in op veranderingen
 • je draait bereikbaarheidsdienst buiten kantoortijden in het kader van Tijdelijke Huisverboden

 

Functie-eisen

 • je hebt een relevante HBO-opleiding, bij voorkeur Social Work
 • je bent in het bezit van een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag)
 • je hebt ervaring en affiniteit met de doelgroepen
 • je werkt proactief en doelgroepgericht
 • je weet hoe je mensen kunt motiveren en inspireren, je werkt coachend en gericht op de zelfredzaamheid van inwoners
 • je hebt uitstekende communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk

 

Wij bieden

 • een collegiale werksfeer
 • arbeidsvoorwaarden volgens de CAO Sociaal Werk
 • goede secundaire arbeidsvoorwaarden

 

Meer informatie

Meer weten over deze functie? Neem contact op met Annemiek de Schepper 0114-684700 of  via adeschepper@hulstvoorelkaar.nl of stuur een e-mail naar p&o@hulstvoorelkaar.nl.

Solliciteren

Richt je schriftelijke sollicitatie vóór 18 december 2019 aan Stichting Hulst voor Elkaar, t.a.v. P&O. Sollicitaties bij voorkeur per
e-mail: p&o@hulstvoorelkaar.nl of eventueel per post: Grote Markt 24, 4561 EB Hulst. Het aanvragen van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) is een bindende voorwaarde in de procedure. Indien nodig worden er referenties ingewonnen.

Stichting Hulst voor Elkaar is het aanspreekpunt voor iedereen in de gemeente Hulst die advies of ondersteuning nodig heeft op het gebied van zorg en welzijn.

 

 

Nieuws

Kom bij ons werken! Vacature Social Worker
Binnen ons team ‘Hulp en Dienstverlening’ is er ruimte voor een Social Worker. Solliciteer voor 18 december!
Maak iemand blij: schrijf een Kerstkaart
Veel mensen voelen zich alleen. Kom in actie en schrijf een Kerstkaart. Zo kun je echt iets doen voor een ander. Met een klein gebaar, het schrijven van een kaartje, maak je de wereld van een ander mooier.
Video: wie we zijn en wat we doen
Weten wie we zijn en wat we doen? Je ziet het in onze video!
Gezellig samen koken en eten in Graauw
Samen koken en eten is gezellig! De Kookclub voor volwassenen gaat in november van start in Graauw. 
Vraag voor het Loket? Plan uw afspraak online
Heb je een (hulp)vraag? Dan kun je terecht bij het Loket van Stichting Hulst voor Elkaar in Hulst en Kloosterzande, persoonlijk of telefonisch. Plan heel gemakkelijk zelf online een afspraak!
Maak kennis met Gijs Gezond
Wat is gezond eten en drinken? Hoe maak je de juiste keuzes als je boodschappen doet? Volg Gijs Gezond op Facebook. Hij vlogt elke maand bij ondernemers in de buurt en geeft praktische tips.
Samen gezond ouder!
Samen gezond ouder worden, met mensen in uw buurt of wijk. Dat is Sociaal Vitaal! Bent u 65-plusser en lijkt het u gezellig om samen met mensen uit uw buurt aan uw gezondheid te werken? Doe mee met Sociaal Vitaal, in Hulst, Clinge of Vogelwaarde.
Happy People ook in kernen
Een gelukkige, gezonde én gezellige buurt. Dat is het doel van Happy People. Nu ook in Vogelwaarde, Graauw, Hengstdijk en Clinge!
Sportvereniging voor jongeren met beperking
Heb je een beperking en wil je sporten bij een vereniging? Sluit aan bij de Zeeuws-Vlaamse sportvereniging voor (on)beperkt sporten!
Kunstexposities
Kunst en cultuur dragen bij aan gezondheid, zorg en welzijn. Kunst spreekt de taal van emotie, raakt de harten van mensen en draagt bij aan individuele ontplooiing, maatschappelijke participatie van kwetsbaren, welbevinden en gezondheid.
Leefstijlcoaching in basisverzekering
Wilt u lekkerder in uw vel zitten en werk maken van uw gezondheid? De leefstijlcoach van Hulst voor Elkaar helpt u naar een gezonde leefstijl. Vanaf 1 januari zit leefstijlcoaching in het basispakket van de zorgverzekering. Meld u nu aan!
Wij zoeken: enthousiaste vrijwilligers!
Hulst voor Elkaar is per direct op zoek naar vrijwilligers voor diverse functies. Ben jij onze nieuwe Chauffeur Boodschappenbus of een kookliefhebber die zijn/haar keukengeheimen wil delen? Neem contact op via info@hulstvoorelkaar.nl.
De Formulierenbrigade
De Formulierenbrigade werkt ook op afspraak. Een goede oplossing voor formulieren die wat meer tijd kosten bij het invullen. De vrijwilligers van de Formulierenbrigade helpen iedereen in de gemeente Hulst bij het begrijpen van ‘ingewikkelde’ post en bij het invullen van formulieren. Denk daarbij aan post van de overheid, de belastingdienst of de zorgverzekeraar.