Maak iemand blij: schrijf een Kerstkaart

26 November 2019

Veel mensen voelen zich alleen. Kom in actie en schrijf een Kerstkaart. Zo kun je echt iets doen voor een ander. Met een klein gebaar, het schrijven van een kaartje, maak je de wereld van een ander mooier.

Hulst voor Elkaar zorgt dat de kaartjes terechtkomen bij mensen die daar blij van worden en zich zo iets minder alleen voelen. De stichting Hulst voor Elkaar stelt gratis Kerstkaartjes beschikbaar. Initiatiefnemer Mariska Sijs van Hulst voor Elkaar vertelt: “Zo’n zes miljoen Nederlanders, van jong tot oud, voelen zich eenzaam. Zeeland is een van de regio’s waar het percentage structureel vereenzaamden boven het landelijk gemiddelde ligt (10 tot 30 procent). In de Kerstperiode is het gevoel van eenzaamheid vaak nog sterker. Ook in de gemeente Hulst zijn er mensen die tijdens de feestdagen alleen zijn. Een kaartje is dan een klein gebaar met een groot effect. Een persoonlijke boodschap kan veel doen, bedenk dat het fijn is te ervaren dat er mensen zijn die aan je denken.”

Hoe gaat de actie in zijn werk

Mensen die een kaartje willen schrijven, kunnen (gratis) kaartjes schrijven op 9 december in de infokar van Hulst voor Elkaar. Die staat tussen 13.30 en 15.30 uur op de Grote Markt in Hulst. Ook kunnen de kaartjes geschreven worden op 10 december van 9.00 tot 12.00 uur in Den Dullaert. Als het niet lukt om op deze tijdstippen, dan kan men ook zelf een kaartje op de post doen, naar deze postbus: (VERGEET NIET TE FRANKEREN!)

Stichting Hulst voor Elkaar
t.a.v. Kaartjesactie
Postbus 11
4560 AA Hulst

Nieuws

Kom bij ons werken! Vacature Social Worker
Binnen ons team ‘Hulp en Dienstverlening’ is er ruimte voor een Social Worker. Solliciteer voor 18 december!
Maak iemand blij: schrijf een Kerstkaart
Veel mensen voelen zich alleen. Kom in actie en schrijf een Kerstkaart. Zo kun je echt iets doen voor een ander. Met een klein gebaar, het schrijven van een kaartje, maak je de wereld van een ander mooier.
Video: wie we zijn en wat we doen
Weten wie we zijn en wat we doen? Je ziet het in onze video!
Gezellig samen koken en eten in Graauw
Samen koken en eten is gezellig! De Kookclub voor volwassenen gaat in november van start in Graauw. 
Vraag voor het Loket? Plan uw afspraak online
Heb je een (hulp)vraag? Dan kun je terecht bij het Loket van Stichting Hulst voor Elkaar in Hulst en Kloosterzande, persoonlijk of telefonisch. Plan heel gemakkelijk zelf online een afspraak!
Maak kennis met Gijs Gezond
Wat is gezond eten en drinken? Hoe maak je de juiste keuzes als je boodschappen doet? Volg Gijs Gezond op Facebook. Hij vlogt elke maand bij ondernemers in de buurt en geeft praktische tips.
Samen gezond ouder!
Samen gezond ouder worden, met mensen in uw buurt of wijk. Dat is Sociaal Vitaal! Bent u 65-plusser en lijkt het u gezellig om samen met mensen uit uw buurt aan uw gezondheid te werken? Doe mee met Sociaal Vitaal, in Hulst, Clinge of Vogelwaarde.
Happy People ook in kernen
Een gelukkige, gezonde én gezellige buurt. Dat is het doel van Happy People. Nu ook in Vogelwaarde, Graauw, Hengstdijk en Clinge!
Sportvereniging voor jongeren met beperking
Heb je een beperking en wil je sporten bij een vereniging? Sluit aan bij de Zeeuws-Vlaamse sportvereniging voor (on)beperkt sporten!
Kunstexposities
Kunst en cultuur dragen bij aan gezondheid, zorg en welzijn. Kunst spreekt de taal van emotie, raakt de harten van mensen en draagt bij aan individuele ontplooiing, maatschappelijke participatie van kwetsbaren, welbevinden en gezondheid.
Leefstijlcoaching in basisverzekering
Wilt u lekkerder in uw vel zitten en werk maken van uw gezondheid? De leefstijlcoach van Hulst voor Elkaar helpt u naar een gezonde leefstijl. Vanaf 1 januari zit leefstijlcoaching in het basispakket van de zorgverzekering. Meld u nu aan!
Wij zoeken: enthousiaste vrijwilligers!
Hulst voor Elkaar is per direct op zoek naar vrijwilligers voor diverse functies. Ben jij onze nieuwe Chauffeur Boodschappenbus of een kookliefhebber die zijn/haar keukengeheimen wil delen? Neem contact op via info@hulstvoorelkaar.nl.
De Formulierenbrigade
De Formulierenbrigade werkt ook op afspraak. Een goede oplossing voor formulieren die wat meer tijd kosten bij het invullen. De vrijwilligers van de Formulierenbrigade helpen iedereen in de gemeente Hulst bij het begrijpen van ‘ingewikkelde’ post en bij het invullen van formulieren. Denk daarbij aan post van de overheid, de belastingdienst of de zorgverzekeraar.