Mantelzorgcompliment: vraag aan

22 May 2019

Ben je mantelzorger? Dan kun je nu een Mantelzorgcompliment aanvragen. Met deze jaarlijkse waardering bedankt Hulst alle mantelzorgers die zich inzetten voor een inwoner van de gemeente. In 2018 ontvingen 510 mantelzorgers het Mantelzorgcompliment.

Mantelzorgers zorgen langdurig voor iemand in hun omgeving. Zij doen waardevol werk en verdienen steun en waardering. Stichting Hulst voor Elkaar verzorgt het Mantelzorgcompliment in opdracht van de gemeente. Hulst voor Elkaar geeft mantelzorgers praktisch en sociaal een steuntje in de rug. Op dit moment staan 822 mantelzorgers geregistreerd, maar vele anderen in Hulst zijn ook mantelzorger. Dit zijn de inwoners die langdurige zorg hebben voor ouders, een chronisch zieke partner, familie met psychische problemen of zorg voor een gehandicapt kind.

Alle mantelzorgers in de gemeente Hulst die voldoen aan bepaalde voorwaarden, komen in aanmerking voor het Mantelzorgcompliment: een eenmalige uitkering van € 75,-. Dit geldt ook voor mantelzorgers die buiten de gemeente wonen, maar zorgen voor een inwoner van de gemeente Hulst. Per hulpvrager kunnen meerdere mantelzorgers worden gewaardeerd.

Wanneer kom je in aanmerking voor het Mantelzorgcompliment?

Je woont in de gemeente Hulst en/of de zorgvrager woont in de gemeente Hulst;

Je verleent minimaal 8 uur per week mantelzorg;

Je verleent mantelzorg aan een naaste, bijvoorbeeld: familielid, partner, kind, ouder, vriend of buur die een handicap, chronische ziekte, psychiatrische aandoening of verslaving heeft;

De mantelzorg duurt langer dan drie maanden en de verwachting is dat deze zorg voortduurt.

Als je op dit moment geen mantelzorger meer bent (bijvoorbeeld door het overlijden van de persoon aan wie zorg aan is verleend), maar eerder dit jaar wel, kom je toch in aanmerking voor het Compliment.

Vul het aanvraagformulier digitaal in  of vraag er een aan via 0114-684700. Je kunt je aanvraag vanaf 1 juni 2019 indienen. De aanvraag moet op uiterlijk 1 oktober 2019 zijn ontvangen.

Nieuws

Vraag voor het Loket? Plan uw afspraak online
Heb je een (hulp)vraag? Dan kun je terecht bij het Loket van Stichting Hulst voor Elkaar in Hulst en Kloosterzande, persoonlijk of telefonisch. Plan heel gemakkelijk zelf online een afspraak!
Mantelzorgcompliment: vraag aan
Ben je mantelzorger? Dan kun je nu een Mantelzorgcompliment aanvragen. Met deze jaarlijkse waardering bedankt Hulst alle mantelzorgers die zich inzetten voor een inwoner van de gemeente. In 2018 ontvingen 510 mantelzorgers het Mantelzorgcompliment.
Maak kennis met Gijs Gezond
Wat is gezond eten en drinken? Hoe maak je de juiste keuzes als je boodschappen doet? Volg Gijs Gezond op Facebook. Hij vlogt elke maand bij ondernemers in de buurt en geeft praktische tips.
Samen gezond ouder!
Samen gezond ouder worden, met mensen in uw buurt of wijk. Dat is Sociaal Vitaal! Bent u 65-plusser en lijkt het u gezellig om samen met mensen uit uw buurt aan uw gezondheid te werken? Doe mee met Sociaal Vitaal, in Hulst, Clinge of Vogelwaarde.
Happy People ook in kernen
Een gelukkige, gezonde én gezellige buurt. Dat is het doel van Happy People. Nu ook in Vogelwaarde, Graauw, Hengstdijk en Clinge!
Sportvereniging voor jongeren met beperking
Heb je een beperking en wil je sporten bij een vereniging? Sluit aan bij de Zeeuws-Vlaamse sportvereniging voor (on)beperkt sporten!
Kunstexposities
Kunst en cultuur dragen bij aan gezondheid, zorg en welzijn. Kunst spreekt de taal van emotie, raakt de harten van mensen en draagt bij aan individuele ontplooiing, maatschappelijke participatie van kwetsbaren, welbevinden en gezondheid.
Leefstijlcoaching in basisverzekering
Wilt u lekkerder in uw vel zitten en werk maken van uw gezondheid? De leefstijlcoach van Hulst voor Elkaar helpt u naar een gezonde leefstijl. Vanaf 1 januari zit leefstijlcoaching in het basispakket van de zorgverzekering. Meld u nu aan!
Wij zoeken: enthousiaste vrijwilligers!
Hulst voor Elkaar is per direct op zoek naar vrijwilligers voor diverse functies. Ben jij onze nieuwe Chauffeur Boodschappenbus of een kookliefhebber die zijn/haar keukengeheimen wil delen? Neem contact op via info@hulstvoorelkaar.nl.
De Formulierenbrigade
De Formulierenbrigade werkt ook op afspraak. Een goede oplossing voor formulieren die wat meer tijd kosten bij het invullen. De vrijwilligers van de Formulierenbrigade helpen iedereen in de gemeente Hulst bij het begrijpen van ‘ingewikkelde’ post en bij het invullen van formulieren. Denk daarbij aan post van de overheid, de belastingdienst of de zorgverzekeraar.