Mantelzorgcompliment: vraag aan

8 July 2020

Ben je mantelzorger? Dan kun je nu een Mantelzorgcompliment aanvragen. Met deze jaarlijkse waardering bedankt Hulst alle mantelzorgers die zich inzetten voor een inwoner van de gemeente. In 2019 ontvingen 610 mantelzorgers het Mantelzorgcompliment.

Mantelzorgers zorgen langdurig voor iemand in hun omgeving. Zij doen waardevol werk en verdienen steun en waardering. Stichting Hulst voor Elkaar verzorgt het Mantelzorgcompliment in opdracht van de gemeente. Hulst voor Elkaar geeft mantelzorgers praktisch en sociaal een steuntje in de rug. Op dit moment staan 832 mantelzorgers geregistreerd, maar vele anderen in Hulst zijn ook mantelzorger. Dit zijn de inwoners die langdurige zorg hebben voor ouders, een chronisch zieke partner, familie met psychische problemen of zorg voor een gehandicapt kind.

Alle mantelzorgers in de gemeente Hulst die voldoen aan bepaalde voorwaarden, komen in aanmerking voor het Mantelzorgcompliment: een eenmalige uitkering van € 75,-. Dit geldt ook voor mantelzorgers die buiten de gemeente wonen, maar zorgen voor een inwoner van de gemeente Hulst. Per hulpvrager kunnen meerdere mantelzorgers worden gewaardeerd.

Wanneer kom je in aanmerking voor het Mantelzorgcompliment?

Je woont in de gemeente Hulst en/of de zorgvrager woont in de gemeente Hulst;

Je verleent minimaal 8 uur per week mantelzorg;

Je verleent mantelzorg aan een naaste, bijvoorbeeld: familielid, partner, kind, ouder, vriend of buur die een handicap, chronische ziekte, psychiatrische aandoening of verslaving heeft;

De mantelzorg duurt langer dan drie maanden en de verwachting is dat deze zorg voortduurt.

Als je op dit moment geen mantelzorger meer bent (bijvoorbeeld door het overlijden van de persoon aan wie zorg aan is verleend), maar eerder dit jaar wel, kom je toch in aanmerking voor het Compliment.

Vul het aanvraagformulier digitaal in of vraag er een aan via 0114-684700. Je kunt je aanvraag vanaf nu indienen. De aanvraag moet op uiterlijk 1 oktober 2020 zijn ontvangen.

Nieuws

Sporten in je schoolvakantie, doe mee!
Ook in de zomervakantie zijn we er! Elke week een andere sport, op een andere locatie in de gemeente.
Gemeenschapshuizen beperkt weer open
De deuren van onze gemeenschapshuizen De Lieve en Binnendéur gaan beperkt weer open.
Mantelzorgcompliment: vraag aan
Ben je mantelzorger? Dan kun je nu een Mantelzorgcompliment aanvragen. Met deze jaarlijkse waardering bedankt Hulst alle mantelzorgers die zich inzetten voor een inwoner van de gemeente. In 2019 ontvingen 610 mantelzorgers het Mantelzorgcompliment.
Nieuwe directeur
Henk Janssen uit Nijmegen is per 16 juli 2020 de nieuwe directeur van Stichting Hulst voor Elkaar.
Oranje Fonds steunt geluksmomentjes
Het Oranjefonds ondersteunt de Geluksmomenten in de gemeente Hulst met 5750 euro.
Online infotips in coronatijd
Praktische websites met speciale informatie of tips om de tijd in het teken van coronamaatregelen door te komen.
Sport mee met verenigingen in jouw buurt
Ben je jonger dan 18 jaar? Sluit aan bij sportverenigingen in de buurt, ook als je geen lid bent!
Online leefstijlcoaching: lekkerder in je vel
Wil je lekkerder in je vel zitten? Echt werk maken van je gezondheid? Dat kan nu ook online bij ons! Kosteloos, sluit aan!
Doe mee met thuisbingo!
Houd ook je hersenen fit! Doe elke werkdag mee met de Nationale Thuisbingo en win!
Nooddienst boodschappen
Kunt u zelf geen boodschappen doen en heeft u niemand in uw omgeving die dat voor u kan doen? Bent u noodgedwongen aan huis gekluisterd door ziekte, ouderdom of een beperking en krijgt u het niet geregeld om uw boodschappen in huis te halen? Dan biedt de Nooddienst boodschappen in gemeente Hulst uitkomst!
Bel eens iemand op: in actie tegen eenzaamheid
Met een praatje, een gezellig babbeltje of een luisterend oor zijn we er voor elkaar. Help mee en bel eens iemand op!
Maatregelen tegen verspreiding Corona-virus
Hulst voor Elkaar volgt de overheid en het RIVM in het nemen van maatregelen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.
Video: wie we zijn en wat we doen
Weten wie we zijn en wat we doen? Je ziet het in onze video!
Vraag voor het Loket? Plan uw afspraak online
Heb je een (hulp)vraag? Dan kun je terecht bij het Loket van Stichting Hulst voor Elkaar in Hulst en Kloosterzande, persoonlijk of telefonisch. Plan heel gemakkelijk zelf online een afspraak!