Signaalpunt tegen Eenzaamheid

6 October 2020

Hoe mooi zou het zijn om meer mensen te bereiken die zich eenzaam voelen? Op 5 oktober is het Signaalpunt tegen Eenzaamheid geopend, in de landelijke Week van de Eenzaamheid.

Wanneer eenzaamheid?

Eenzame mensen zoeken niet gemakkelijk hulp. Daarom zijn er anderen nodig om te helpen signaleren.  Meld eenzaamheid, dan kan onze stichting ermee aan de slag. Er zijn duidelijk aanwijsbare momenten waar op iemand zich eenzaam kan gaan voelen. Denk aan als de partner overlijdt, als iemand verhuist of met pensioen gaat. Of als mensen minder mobiel worden. Ook door het jaar heen, zoals in de zomer of met Kerst, voelen meer mensen zich eenzaam. U kunt iets doen om eenzame mensen te helpen! U herkent eenzaamheid aan verslechterde zelfzorg, lichamelijke klachten, verlies van vertrouwen in andere mensen en verdriet, weinig sociale contacten en mensen op afstand houden.

Meld online

Twijfelt u of iemand eenzaam is? Deel uw zorg online via het Signaalpunt tegen Eenzaamheid op www.hulstvoorelkaar.nl of bel naar 0114 - 684700. We vragen enkele gegevens van degene die u aanmeldt en we gaan daar zorgvuldig mee om. Indien noodzakelijk wordt er contact met u opgenomen over de melding. Een professional van Hulst voor Elkaar behandelt de melding.

Iedereen kan signaleren

Het Signaalpunt heeft een brede signaleringsaanpak, laagdrempelig en AVG-veilig. Burgers, (semi)professionele organisaties en professionele hulpverleners kunnen hun zorgen uiten. Op termijn worden ook andere potentiële melders zoals apothekers, kappers en winkels, actief betrokken. Iedereen in de Gemeente Hulst kan een signaal doorgeven bij een vermoeden van eenzaamheid. Het meldpunt is een initiatief van Gemeente Hulst, Stichting Hulst voor Elkaar, samen met de Landelijke Coalitie tegen eenzaamheid. Het is onderdeel van het programma tegen eenzaamheid van het Ministerie van VWS. Meer informatie: www.eentegeneenzaamheid.nl.

Kijk hier een video over de aftrap van het Signaalpunt tegen Eenzaamheid in Hulst.

Nieuws

Bel eens iemand op: in actie tegen eenzaamheid
Met een praatje, een gezellig babbeltje of een luisterend oor zijn we er voor elkaar. Help mee en bel eens iemand op!
Maatregelen tegen verspreiding Corona-virus
Hulst voor Elkaar volgt de overheid en het RIVM in het nemen van maatregelen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.
Cadeautje voor mantelzorgers
Kent u een mantelzorger die een attentie verdient? Dinsdag 10 november is de landelijke Dag van de Mantelzorg.
Signaalpunt tegen Eenzaamheid
Twijfel je of iemand eenzaam is? Deel je zorg online via het Signaalpunt tegen Eenzaamheid. Een professional van Hulst voor Elkaar gaat met de melding aan de slag.
Oranje Fonds steunt geluksmomentjes
Het Oranjefonds ondersteunt de Geluksmomenten in de gemeente Hulst met 5750 euro.
Online infotips in coronatijd
Praktische websites met speciale informatie of tips om de tijd in het teken van coronamaatregelen door te komen.
Sport mee met verenigingen in jouw buurt
Ben je jonger dan 18 jaar? Sluit aan bij sportverenigingen in de buurt, ook als je geen lid bent!
Online leefstijlcoaching: lekkerder in je vel
Wil je lekkerder in je vel zitten? Echt werk maken van je gezondheid? Dat kan nu ook online bij ons! Kosteloos, sluit aan!
Video: wie we zijn en wat we doen
Weten wie we zijn en wat we doen? Je ziet het in onze video!