Voel je je alleen? Dit kun je doen

4 February 2021

Voel je je alleen? Wij zijn er. Mail naar info@hulstvoorelkaar.nl of bel 0114 - 684700.

In deze bijzondere tijd zitten we veel thuis. Misschien meer dan je wilt en gewend bent. Mis je je wekelijkse groepje of clubje? Heb je behoefte aan meer contact met je omgeving? Er zijn in gemeente Hulst verschillende initiatieven die zorgen dat we samen de coronatijd doorkomen.
We zijn er voor elkaar, met elkaar. Een kaartje, een telefoontje… Het gaat zeker nu om de kleine dingen. Graag laten we zien hoe je in contact kunt blijven. Ben je digitaal (nog) niet zo vaardig of heb je geen tablet waarmee je mee kunt doen? We helpen je op weg!

Ook in tijden waarin contact met elkaar moeilijk is, helpen we met contactmogelijkheden die wel kunnen, zoals:

  • Bel eens iemand op: Heb je behoefte aan een praatje of luisterend oor? Vrijwilligers zorgen door telefoontjes voor meer contact. Een gezellig gesprekje maakt je dag mooier!
  • Wijs met de tablet: Voor als je het contact met je wekelijkse clubje mist. Of met je (klein)kinderen wilt beeldbellen. Zo kun je in contact blijven en meedoen met online bingo en beweeglessen. Als je nog geen ervaring hebt met internet en beeldbellen, helpen we je op weg!
  • Schrijf je blij!: Gezellige post maakt vrolijk. Schrijf je blij is voor mensen die het leuk vinden elkaar af en toe iets te sturen. Schrijfmaatjes vertellen elkaar wat hen bezig houdt en waar ze naar uitkijken. Vrolijk elkaar op met een leuke tekst of afbeelding of tekening.
  • Samen online in gesprek: Met een aantal anderen een goed gesprek over een zinvol thema. Online, via beeldbellen met elkaar om de tafel, met maximaal 5 personen tegelijk. Er is een gespreksleider die de groep leidt. Gesprekken gaan bijvoorbeeld over 'ouder worden in de gemeente Hulst'. Hoe ga jij daarmee om?
  • Koffieklets: De ouderwetse koffiepauze, maar dan online. 's Morgens even met elkaar babbelen, gewoon bij je thuis en via beeldbellen een gezellig momentje met elkaar, over koetjes en kalfjes. Even elkaar een fijne dag wensen!
  • Whatsapp-groep: Met elkaar in gesprek in een WhatsApp-groep rond een thema. We maken groepen rond bijvoorbeeld huisdieren, gezonde voeding, televisie/Netflix, sport en boeken. In elke groep praat er iemand mee, die bijvoorbeeld meer weet over gezond leven.

Meer weten en meedoen? Bel 0114- 684700 of stuur een e-mail.

Weet je iemand die alleen is en wel wat aandacht kan gebruiken?
Samen met Gemeente Hulst gaan we de strijd aan tegen eenzaamheid. Meld eenzaamheid, dan kan onze Stichting ermee aan de slag. Help je mee om eenzaamheid tegen te gaan?Meld via info@hulstvoorelkaar.nl of telefonisch 0114 - 684700. Of gebruik het Signaalpunt Eenzaamheid. We vragen enkele gegevens van degene die je aanmeldt en we gaan daar zorgvuldig mee om. Indien noodzakelijk wordt er contact met je opgenomen over de melding. Een professional van Hulst voor Elkaar behandelt de melding.

Wil je als vrijwilliger helpen om eenzaamheid in Hulst tegen te gaan? Meld je aan via vrijwilligers@hulstvoorelkaar.nl.

Tip: Met de training van Humanitas leer je wat je kunt doen voor iemand die zich eenzaam voelt.

Herken eenzaamheid

Er zijn duidelijk aanwijsbare momenten waar op iemand zich eenzaam kan gaan voelen. Denk aan als de partner overlijdt, als iemand verhuist of met pensioen gaat. Of als mensen minder mobiel worden. Ook door het jaar heen, zoals in de zomer of met Kerst, voelen meer mensen zich eenzaam. Je kunt iets doen om eenzame mensen te helpen! Je herkent eenzaamheid aan verslechterde zelfzorg, lichamelijke klachten, verlies van vertrouwen in andere mensen en verdriet, weinig sociale contacten en mensen op afstand houden.

Wat kun je zelf doen als je eenzaam bent, of denkt dat een ander dat is?

Zoek contact, eventueel online, maak een praatje of zoek een activiteit voor de komende tijd. Ook Vrijwilligerswerk kan u helpen, het doen van vrijwilligerswerk  helpt om eenzame gevoelens te verminderen. Je kunt terecht bij een sportclub, buurthuis of stuur een e-mail naar vrijwilligers@hulstvoorelkaar.nl. Voor de activiteiten kijk op onze activiteitenkalender voor tips.

#samentegeneenzaamheid #eentegeneenzaamheid

Nieuws

Zomersport | Meld je hier aan
Ook in de zomervakantie zijn we er, met zomersport voor basisschoolleerlingen van 6 tot en met 12 jaar. Meld je hier aan!
Gezocht: gastvrouw/gastheer De Lieve
Deel jouw gezelligheid! Wordt gastvrouw/gastheer in De Lieve!
Zomerfietstochten
Fiets mee met de zomerfietstochten! Download hier de gratis routes.
Mantelzorgcompliment: vraag aan
Ben je mantelzorger? Dan kun je nu een Mantelzorgcompliment aanvragen. Met deze jaarlijkse waardering bedankt Hulst alle mantelzorgers die zich inzetten voor een inwoner van de gemeente. In 2020 ontvingen 650 mantelzorgers het Mantelzorgcompliment.
Nieuw project: Lief&Leed Straatje
Met meer aandacht voor elkaar, wordt je straat een beetje mooier. Dat is het doel van het project ‘Lief en Leed Straatje’.
IkToon Fietsroute
Stap op de fiets en geniet van kunst! Doe mee met de fietstocht van IkToon 2021. Onderweg kom je langs dertien punten, waar je werk van kunstenaars kunt zien en horen via je mobiele telefoon. Scan de qr-codes, geniet van kunst en kom meer te weten over de kunstenaar.
Corona: wat betekent dit voor ons?
Hulst voor Elkaar volgt de overheid in het nemen van maatregelen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.
Schrijf je sterk
Schrijfliefhebbers opgelet! Gratis workshop van schrijver Jan Vantoortelboom. Schrijven maakt je sterk!
Taalvrijwilligers gezocht
Wil je graag andere mensen helpen met taal? Taalvrijwilligers helpen mensen op weg die moeite hebben met lezen en schrijven.
Voel je je alleen? Dit kun je doen
Voel je je alleen? Of weet je iemand die alleen is en wel wat aandacht gebruiken kan? Wij helpen bij contact!
Wijs met de tablet! We helpen u op pad
Blijf in contact met de mensen om u heen! We laten u graag zien wat online mogelijk is.
Hardloopwedstrijd met online klassement
Meedoen aan een hardloopwedstrijd en je prestaties meten met anderen? Het kan!
Webtips in coronatijd
Praktische websites met speciale informatie of tips om de tijd in het teken van coronamaatregelen door te komen.
Nooit meer moe? Het kan!
Wil je meer fut? Beter slapen? Goed eten? We coachen je online, elke week. Gratis!
Bel eens iemand op: in actie tegen eenzaamheid
Met een praatje, een gezellig babbeltje of een luisterend oor zijn we er voor elkaar. Help mee en bel eens iemand op!
Oranje Fonds steunt geluksmomentjes
Het Oranjefonds ondersteunt de Geluksmomenten in de gemeente Hulst met 5750 euro.
Online leefstijlcoaching: lekkerder in je vel
Wil je lekkerder in je vel zitten? Echt werk maken van je gezondheid? Dat kan nu ook online bij ons! Kosteloos, sluit aan!
Video: wie we zijn en wat we doen
Weten wie we zijn en wat we doen? Je ziet het in onze video!