What's APPening? Voorlichtingsavond voor ouders

30 January 2018

Social media is leuk, maar er zijn risico’s. Denk aan: ruzies, pesterijen, sexting, overmatig gamen, etc… Als ouder heeft u niet altijd zicht op wat uw kind op social media doet en meemaakt. Toch wilt u dat uw kind veilig actief kan zijn op social media en internet. 

Op deze avond met een interactief karakter staan onderstaande thema’s centraal:
• Weet u op welke apps uw kind actief is?
• Wilt u meer weten over veilig gebruik van social media?
• Wilt u tips & tricks om met uw kind te praten over zijn/haar  
social media gebruik?

Kortom, u ontvangt op deze avond informatie en adviezen over welke voorzorgsmaatregelen u als ouder kunt nemen om ervoor te zorgen dat uw kind veilig actief kan zijn op social media. Vanwege het interactieve karakter van deze informatieavond is er ook genoeg gelegenheid om vragen te stellen aan deskundigen en onderling ervaringen uit te wisselen. Locatie: Rynaertcollege, gildenstraat. Graag tot dan! 

Toegang is gratis en aanmelden tot 20 februari kan via info@hulstvoorelkaar.nl

Nieuws

Check gratis je gezondheid
Voor de buurtbewoners van de wijken Den Dullaert en de Linie organiseren we namens het project Happy People een drietal middagen: je kunt gratis je gezondheid laten checken. 
Workshop Sterk Vrijwilligerswerk
Op dinsdag 6 maart organiseren wij een workshop voor stichtingen en verenigingen met het thema: Sterk Vrijwilligerswerk. Het doel is om de verenigingen te ondersteunen, te inspireren en praktische handvatten te geven voor het werk in hun vereniging of stichting.
NL Doet: samen eten is leuker dan alleen
Op 9 maart is het weer tijd voor NLdoet! Vanuit Hulst voor Elkaar organiseren we een maaltijd in Ontmoetingscentrum De Lieve. Onder het motto 'samen eten is leuker dan alleen' gaan we met elkaar genieten van een heerlijke maaltijd.
Natasja Mariman directeur Stichting Hulst voor Elkaar
Per 1 februari a.s. wordt Natasja Mariman benoemd als directeur bij Stichting Hulst voor Elkaar. Na een zorgvuldige selectieprocedure heeft de Raad van Toezicht besloten dat zij de aangewezen persoon is om deze functie te bekleden.
What's APPening? Voorlichtingsavond voor ouders
Op donderdag 22 februari organiseren we samen met Indigo en het Reynaert College een voorlichtingsavond (tussen 19.30 en 22.00u) over social media en jongeren (van 10 tot 18 jaar). 
Teken- en schilderclub
We starten met een teken- en schilderclub. Doel van de club is om met een groep enthousiaste mensen te gaan (leren) tekenen en schilderen. Dit gebeurt onder leiding van een deskundige vrijwilliger.
Alzheimercafé agenda 2018
Vanaf nu op verschillende locaties in Zeeuws-Vlaanderen, misschien ook bij u in de buurt? Het Alzheimercafé is een vast herkenningspunt in Zeeuws-Vlaanderen geworden. Tijdens maandelijkse bijeenkomsten nodigen we iedereen uit die te maken krijgt met dementie: mensen met dementie zelf, partners, familie, vrienden, buren professionals en andere belangstellenden.
Kunstexposities
Kunst en cultuur dragen bij aan gezondheid, zorg en welzijn. Kunst spreekt de taal van emotie, raakt de harten van mensen en draagt bij aan individuele ontplooiing, maatschappelijke participatie van kwetsbaren, welbevinden en gezondheid.
De Formulierenbrigade
De Formulierenbrigade werkt sinds kort ook op afspraak. Een goede oplossing voor formulieren die wat meer tijd kosten bij het invullen. De vrijwilligers van de Formulierenbrigade helpen iedereen in de gemeente Hulst bij het begrijpen van ‘ingewikkelde’ post en bij het invullen van formulieren. Denk daarbij aan post van de overheid, de belastingdienst of de zorgverzekeraar.