20e editie Route 55 in juli en augustus

31 mei 2018 - Stichting Hulst voor Elkaar, Porthos Sluis en aan-z organiseren in 2018 de 20ste editie van Route 55. De jaarlijkse fietstochten in juli en augustus voeren langs de mooiste plekken in de streek. Vanaf nu zijn de Routeboekjes beschikbaar bij verschillende adressen in de regio.

De vijf fietstochten worden op vijf donderdagen achter elkaar georganiseerd. Elke tocht is tussen de dertig en veertig kilometer lang. Diverse organisaties en bedrijven openen tussen 10.00 en 17.00 uur speciaal voor de deelnemers de deuren. Route 55 is een sportieve, gezonde en gezellige activiteit voor iedereen. De deelnemers krijgen onderweg informatie over Zeeuws-Vlaanderen en Vlaanderen. Ook is er tijdens de route livemuziek door Changez bij ’t Heike en Jan Ottens in Terhole. Hulster Ambacht zorgt voor verse pannenkoeken, bij De Letter draait een film over aspergeteelt en de imker vertelt over zijn werk in Terhole.

Nu inschrijven
Wilt u meefietsen? U kunt vooraf uw inschrijfbewijs (een button) en een routeboekje ophalen bij Porthos gemeente Sluis (Volderstraat 23 in Oostburg), Stichting Hulst voor Elkaar (Lange Bellingstraat 2 in Hulst), Dorpshuis Binnendeur (P. Smulderstraat 1 in Kloosterzande), ontmoetingscentrum De Lieve (Broodmarkt 8 in Hulst) en bij aan-z (Markt 1 in Axel). Op routedag 5 kunt u ook terecht bij dorpshuis Brandershole (Vlietstraat 2 in Terhole) en bij gemeenschapscentrum ’t Heike (Julianastraat 3 in Heikant). De kosten voor inschrijving bedragen 3,50 euro per deelnemer in de voorverkoop, van 28 mei tot en met 4 juli, daarna 4 euro. Er kunnen in totaal 1500 deelnemers meedoen aan Route 55. In het routeboekje staat ook informatie over fietsverhuurbedrijven, reparatiekosten voor de fiets en oplaadpunten voor elektrische fietsen. Op de routedagen zijn de routes ook aangeduid met bordjes.

Routes
De routes voeren door Zeeuws-Vlaanderen en Vlaanderen. Route 1 is op donderdag 5 juli en gaat van Schoondijke via Groede en Breskens. Route 2 is op donderdag 12 juli en leidt de fietsers langs Sint-Laureins, Maldegem en Eeklo. Op donderdag 19 juli gaat route 3 van Axel via Magrette en Overslag. Route 4 start op donderdag 26 juli in Terneuzen en gaat via Vogelwaarde en Zaamslag. Route 5, op donderdag 2 augustus, doet Hulst, Terhole, Absdale en Heikant aan.

Nieuws

21 december: Multicultureel Kerstfeest
Welkom bij een echt Kerstfeest, met muziek uit verschillende culturen, hapjes, drankjes en gezelligheid voor jong en oud.
19 december: Tafeltennistoernooi Kloosterzande
Tafeltennis is tof! Tafeltennisvereniging Reynaert & SAR ’72 en Hulst voor Elkaar organiseren op woensdag 19 december een gezellig toernooi voor basisschoollleerlingen uit groepen 5 tot en met 8.
28 december: Apenkooi in Sint Jansteen
Kun jij klimmen en klauteren als de beste? En houd je ervan om je lekker uit te leven in de gymzaal? Kom apenkooien in de Kerstvakantie in Sint Jansteen!
Aanvang in januari: Cursus Omgaan met geld
Heb je moeite om je huishoudboekje op orde te houden? Is je geld voor het einde van de maand vaak al op? Pak het aan met de cursus 'Omgaan met geld'.
Nieuwe kookclub Vogelwaarde
Kook en smul mee met de Smaakmaker!
Kunstexposities
Kunst en cultuur dragen bij aan gezondheid, zorg en welzijn. Kunst spreekt de taal van emotie, raakt de harten van mensen en draagt bij aan individuele ontplooiing, maatschappelijke participatie van kwetsbaren, welbevinden en gezondheid.
Vraag voor het Loket? Plan uw afspraak online
U kunt -heel gemakkelijk- zelf online een afspraak plannen bij ons Loket. U hoeft niet te wachten en wij kunnen u sneller helpen doordat wij ons voor kunnen bereiden op de (hulp)vraag. 
Leefstijlcoaching in basisverzekering
Wilt u lekkerder in uw vel zitten en werk maken van uw gezondheid? De leefstijlcoach van Hulst voor Elkaar helpt u naar een gezonde leefstijl. Vanaf 1 januari zit leefstijlcoaching in het basispakket van de zorgverzekering. Meld u nu aan!
Wij zoeken: enthousiaste vrijwilligers!
Hulst voor Elkaar is per direct op zoek naar vrijwilligers voor diverse functies. Ben jij onze nieuwe Chauffeur Boodschappenbus of een kookliefhebber die zijn/haar keukengeheimen wil delen? Neem contact op via info@hulstvoorelkaar.nl.
De Formulierenbrigade
De Formulierenbrigade werkt ook op afspraak. Een goede oplossing voor formulieren die wat meer tijd kosten bij het invullen. De vrijwilligers van de Formulierenbrigade helpen iedereen in de gemeente Hulst bij het begrijpen van ‘ingewikkelde’ post en bij het invullen van formulieren. Denk daarbij aan post van de overheid, de belastingdienst of de zorgverzekeraar.