20e editie Route 55 in juli en augustus

31 mei 2018 - Stichting Hulst voor Elkaar, Porthos Sluis en aan-z organiseren in 2018 de 20ste editie van Route 55. De jaarlijkse fietstochten in juli en augustus voeren langs de mooiste plekken in de streek. Vanaf nu zijn de Routeboekjes beschikbaar bij verschillende adressen in de regio.

De vijf fietstochten worden op vijf donderdagen achter elkaar georganiseerd. Elke tocht is tussen de dertig en veertig kilometer lang. Diverse organisaties en bedrijven openen tussen 10.00 en 17.00 uur speciaal voor de deelnemers de deuren. Route 55 is een sportieve, gezonde en gezellige activiteit voor iedereen. De deelnemers krijgen onderweg informatie over Zeeuws-Vlaanderen en Vlaanderen. Ook is er tijdens de route livemuziek door Changez bij ’t Heike en Jan Ottens in Terhole. Hulster Ambacht zorgt voor verse pannenkoeken, bij De Letter draait een film over aspergeteelt en de imker vertelt over zijn werk in Terhole.

Nu inschrijven
Wilt u meefietsen? U kunt vooraf uw inschrijfbewijs (een button) en een routeboekje ophalen bij Porthos gemeente Sluis (Volderstraat 23 in Oostburg), Stichting Hulst voor Elkaar (Lange Bellingstraat 2 in Hulst), Dorpshuis Binnendeur (P. Smulderstraat 1 in Kloosterzande), ontmoetingscentrum De Lieve (Broodmarkt 8 in Hulst) en bij aan-z (Markt 1 in Axel). Op routedag 5 kunt u ook terecht bij dorpshuis Brandershole (Vlietstraat 2 in Terhole) en bij gemeenschapscentrum ’t Heike (Julianastraat 3 in Heikant). De kosten voor inschrijving bedragen 3,50 euro per deelnemer in de voorverkoop, van 28 mei tot en met 4 juli, daarna 4 euro. Er kunnen in totaal 1500 deelnemers meedoen aan Route 55. In het routeboekje staat ook informatie over fietsverhuurbedrijven, reparatiekosten voor de fiets en oplaadpunten voor elektrische fietsen. Op de routedagen zijn de routes ook aangeduid met bordjes.

Routes
De routes voeren door Zeeuws-Vlaanderen en Vlaanderen. Route 1 is op donderdag 5 juli en gaat van Schoondijke via Groede en Breskens. Route 2 is op donderdag 12 juli en leidt de fietsers langs Sint-Laureins, Maldegem en Eeklo. Op donderdag 19 juli gaat route 3 van Axel via Magrette en Overslag. Route 4 start op donderdag 26 juli in Terneuzen en gaat via Vogelwaarde en Zaamslag. Route 5, op donderdag 2 augustus, doet Hulst, Terhole, Absdale en Heikant aan.

Nieuws

18 augustus: stormbaan Wipe-It-Out Hengstdijk
Sluit je zomervakantie echt heel vet af! Kom op 18 augustus naar recreatiecentrum De Vogel in Hengstdijk voor ruim 46 meter vette Jungle-strijd!
Eenzaamheid te lijf met werkconferentie
Zo’n zes miljoen Nederlanders, van jong tot oud, voelen zich eenzaam. Aan-z (Terneuzen), Hulst voor Elkaar en Porthos (Sluis) slaan de handen ineen om dat aan te pakken.
Mantelzorgcompliment: vraag nu aan!
Bent u mantelzorger? Dan kunt u nu een Mantelzorgcompliment aanvragen. Met deze jaarlijkse waardering bedankt Hulst alle mantelzorgers die zich inzetten voor een inwoner van de gemeente. In 2017 ontvingen 518 mantelzorgers het Mantelzorgcompliment.
Vraag voor het Loket? Plan uw afspraak online
U kunt -heel gemakkelijk- zelf online een afspraak plannen bij ons Loket. U hoeft niet te wachten en wij kunnen u sneller helpen doordat wij ons voor kunnen bereiden op de (hulp)vraag. 
Hulst voor Elkaar heeft eerste officiële leefstijlcoach van Zeeland
Hulst voor Elkaar heeft de eerste erkende leefstijlcoach van Zeeland in huis. Tom Erpelinck heeft zijn post-hbo-opleiding daarvoor met succes afgerond.
Wij zoeken: Chauffeurs boodschappenbus (m/v, vrijwilligersfunctie)
Stap achter het stuur van onze boodschappenbus! Hulst voor Elkaar is per direct op zoek naar chauffeurs (m/v) voor 1 ochtend per week. Als Chauffeur Boodschappenbus (vrijwilligersfunctie) breng je mensen die zelf geen vervoer hebben, van en naar de supermarkt. Voor meer informatie, neem contact op via info@hulstvoorelkaar.nl.
Kunstexposities
Kunst en cultuur dragen bij aan gezondheid, zorg en welzijn. Kunst spreekt de taal van emotie, raakt de harten van mensen en draagt bij aan individuele ontplooiing, maatschappelijke participatie van kwetsbaren, welbevinden en gezondheid.
De Formulierenbrigade
De Formulierenbrigade werkt sinds kort ook op afspraak. Een goede oplossing voor formulieren die wat meer tijd kosten bij het invullen. De vrijwilligers van de Formulierenbrigade helpen iedereen in de gemeente Hulst bij het begrijpen van ‘ingewikkelde’ post en bij het invullen van formulieren. Denk daarbij aan post van de overheid, de belastingdienst of de zorgverzekeraar.