gemeente hulst en stichting hulst voor elkaar richten d'ulster vesting b.v. op

5 juni 2018 - Stichting Hulst voor Elkaar en Gemeente Hulst investeren in de kwaliteit en continuïteit van vastgoed voor maatschappelijke participatie. In de B.V. worden exploitatie, beheer en onderhoud van het vastgoed ondergebracht. Hierdoor ontstaat een professionele, servicegerichte beheersorganisatie van maatschappelijk vastgoed.

Het komt erop neer dat d’Ulster Vesting huisvesting voor diverse doeleinden aanbiedt en verhuurt. Zo kan iedereen, van jong tot oud, samen en als individu, deelnemen aan sport-, educatie- en welzijnsactiviteiten in een moderne, kwalitatief goede omgeving. De B.V. wil in de volle breedte plekken faciliteren in de regio, waarbij iedere inwoner volwaardig en zoveel mogelijk op eigen kracht kan deelnemen aan de samenleving. Kernwaarden hierbij zijn: vraag gestuurd, gastvrij en passie voor service.

Intussen gaat per 2019 nieuwe regelgeving op het gebied van sportaccommodaties in: de sportvrijstelling. De nieuwe B.V. borgt ook het financieel en juridisch belang om een organisatie in te richten, die passend is en toekomstbestendig. De eerste locatie die in de nieuwe B.V. wordt ingewijd, is de nieuw opgeleverde Brede School Inghelosenberghe te St. Jansteen. De officiële opening staat gepland op 21 juni 2018.

Nieuws

18 augustus: stormbaan Wipe-It-Out Hengstdijk
Sluit je zomervakantie echt heel vet af! Kom op 18 augustus naar recreatiecentrum De Vogel in Hengstdijk voor ruim 46 meter vette Jungle-strijd!
Eenzaamheid te lijf met werkconferentie
Zo’n zes miljoen Nederlanders, van jong tot oud, voelen zich eenzaam. Aan-z (Terneuzen), Hulst voor Elkaar en Porthos (Sluis) slaan de handen ineen om dat aan te pakken.
Mantelzorgcompliment: vraag nu aan!
Bent u mantelzorger? Dan kunt u nu een Mantelzorgcompliment aanvragen. Met deze jaarlijkse waardering bedankt Hulst alle mantelzorgers die zich inzetten voor een inwoner van de gemeente. In 2017 ontvingen 518 mantelzorgers het Mantelzorgcompliment.
Vraag voor het Loket? Plan uw afspraak online
U kunt -heel gemakkelijk- zelf online een afspraak plannen bij ons Loket. U hoeft niet te wachten en wij kunnen u sneller helpen doordat wij ons voor kunnen bereiden op de (hulp)vraag. 
Hulst voor Elkaar heeft eerste officiële leefstijlcoach van Zeeland
Hulst voor Elkaar heeft de eerste erkende leefstijlcoach van Zeeland in huis. Tom Erpelinck heeft zijn post-hbo-opleiding daarvoor met succes afgerond.
Wij zoeken: Chauffeurs boodschappenbus (m/v, vrijwilligersfunctie)
Stap achter het stuur van onze boodschappenbus! Hulst voor Elkaar is per direct op zoek naar chauffeurs (m/v) voor 1 ochtend per week. Als Chauffeur Boodschappenbus (vrijwilligersfunctie) breng je mensen die zelf geen vervoer hebben, van en naar de supermarkt. Voor meer informatie, neem contact op via info@hulstvoorelkaar.nl.
Kunstexposities
Kunst en cultuur dragen bij aan gezondheid, zorg en welzijn. Kunst spreekt de taal van emotie, raakt de harten van mensen en draagt bij aan individuele ontplooiing, maatschappelijke participatie van kwetsbaren, welbevinden en gezondheid.
De Formulierenbrigade
De Formulierenbrigade werkt sinds kort ook op afspraak. Een goede oplossing voor formulieren die wat meer tijd kosten bij het invullen. De vrijwilligers van de Formulierenbrigade helpen iedereen in de gemeente Hulst bij het begrijpen van ‘ingewikkelde’ post en bij het invullen van formulieren. Denk daarbij aan post van de overheid, de belastingdienst of de zorgverzekeraar.