Gemeente Hulst complimenteert mantelzorgers

23 mei 2018 - Bent u mantelzorger? Dan kunt u nu een Mantelzorgcompliment aanvragen.  Met deze jaarlijkse waardering bedankt Hulst alle mantelzorgers die zich inzetten voor een inwoner van de gemeente. In 2017 ontvingen 518 mantelzorgers het Mantelzorgcompliment.

Mantelzorgers zorgen langdurig voor iemand in hun omgeving. Zij doen waardevol werk en verdienen steun en waardering. Stichting Hulst voor Elkaar verzorgt het Mantelzorgcompliment in opdracht van de gemeente. Hulst voor Elkaar geeft mantelzorgers praktisch en sociaal een steuntje in de rug. Zo’n 800 mantelzorgers zijn geregistreerd, maar vele anderen in Hulst zijn ook mantelzorger. Dit zijn de inwoners die langdurige zorg hebben voor ouders, een chronisch zieke partner, familie met psychische problemen of zorg voor een gehandicapt kind.

Alle mantelzorgers in de gemeente Hulst die voldoen aan bepaalde voorwaarden, komen in aanmerking voor het Mantelzorgcompliment: een eenmalige uitkering van € 75,-. Dit geldt ook voor mantelzorgers die buiten de gemeente wonen, maar zorgen voor een inwoner van de gemeente Hulst. Per hulpvrager kunnen meerdere mantelzorgers worden gewaardeerd.

Wanneer komt u in aanmerking voor het Mantelzorgcompliment?

  • U woont in de gemeente Hulst en/of de zorgvrager woont in de gemeente Hulst;
  • U verleent minimaal 8 uur per week mantelzorg;
  • U verleent mantelzorg aan een naaste, bijvoorbeeld: familielid, partner, kind, ouder, vriend of buur die een handicap, chronische ziekte, psychiatrische aandoening of verslaving heeft;
  • De mantelzorg duurt langer dan drie maanden en de verwachting is dat deze zorg voortduurt.
  • Als u op dit moment geen mantelzorger meer bent (bijvoorbeeld door het overlijden van de persoon waar zorg aan is verleend), maar eerder dit jaar wel, komt u toch in aanmerking voor het Compliment.

Vul het aanvraagformulier digitaal in op https://www.hulstvoorelkaar.nl/voorelkaar/steunpunt-mantelzorg/mantelzorgcompliment  of vraag er een aan via 0114-684700. U kunt uw aanvraag vanaf 1 juni indienen. De aanvraag moet op uiterlijk 1 oktober 2018 zijn ontvangen.

 

Nieuws

Cursus Omgaan met geld
Heb je moeite om je huishoudboekje op orde te houden? Is je geld voor het einde van de maand vaak al op? Pak het aan met de cursus 'Omgaan met geld'.
Nieuwe kookclub Vogelwaarde
Kook en smul mee met de Smaakmaker!
Kunstexposities
Kunst en cultuur dragen bij aan gezondheid, zorg en welzijn. Kunst spreekt de taal van emotie, raakt de harten van mensen en draagt bij aan individuele ontplooiing, maatschappelijke participatie van kwetsbaren, welbevinden en gezondheid.
Vraag voor het Loket? Plan uw afspraak online
U kunt -heel gemakkelijk- zelf online een afspraak plannen bij ons Loket. U hoeft niet te wachten en wij kunnen u sneller helpen doordat wij ons voor kunnen bereiden op de (hulp)vraag. 
Leefstijlcoaching in basisverzekering
Wilt u lekkerder in uw vel zitten en werk maken van uw gezondheid? De leefstijlcoach van Hulst voor Elkaar helpt u naar een gezonde leefstijl. Vanaf 1 januari zit leefstijlcoaching in het basispakket van de zorgverzekering. Meld u nu aan!
Wij zoeken: enthousiaste vrijwilligers!
Hulst voor Elkaar is per direct op zoek naar vrijwilligers voor diverse functies. Ben jij onze nieuwe Chauffeur Boodschappenbus of een kookliefhebber die zijn/haar keukengeheimen wil delen? Neem contact op via info@hulstvoorelkaar.nl.
De Formulierenbrigade
De Formulierenbrigade werkt ook op afspraak. Een goede oplossing voor formulieren die wat meer tijd kosten bij het invullen. De vrijwilligers van de Formulierenbrigade helpen iedereen in de gemeente Hulst bij het begrijpen van ‘ingewikkelde’ post en bij het invullen van formulieren. Denk daarbij aan post van de overheid, de belastingdienst of de zorgverzekeraar.