handen ineen tegen eenzaamheid

26 juni 2018 - Porthos (Sluis), aan-z en Stichting Hulst voor Elkaar gaan samen eenzaamheid te lijf. De drie organisaties organiseren in oktober een werkconferentie voor verenigingen, organisaties en instellingen. Het doel van de conferentie: samen de schouders eronder om eenzaamheid in Zeeuws-Vlaanderen effectief aan te pakken.

Zo’n zes miljoen Nederlanders, van jong tot oud, voelen zich eenzaam. Dat blijkt uit diverse onderzoeken. De meesten  weten dat gevoel na verloop van tijd, al dan niet met hulp vanuit de eigen omgeving, te overwinnen. Wanneer dat echter niet lukt, dan is sprake van zogenoemde structurele eenzaamheid, met tal van lichamelijke en psychische gevolgen. Zeeland is een van de regio’s waar het percentage structureel vereenzaamden boven het landelijk gemiddelde ligt (10 tot 30 procent).

Voor aan-z (Terneuzen), Hulst voor Elkaar en Porthos (Sluis) is dat de aanleiding om een werkconferentie rondom preventie en aanpak van eenzaamheid op touw te zetten. Ook de drie Zeeuws-Vlaamse gemeenten en Coalitie Erbij (het nationale samenwerkingsverband tegen eenzaamheid) ondersteunen de conferentie, die is gepland op dinsdag 2 oktober van 16.00 tot 20.30 uur in Cultureel Centrum De Halle, Rooseveltlaan 1a in Axel. Potentiële deelnemers aan de conferentie worden begin september persoonlijk uitgenodigd door de organiserende welzijnsorganisaties.

Nieuws

Pietengym in Sint Jansteen
Sinterklaas is in het land! Doe mee met de Pietengym op 5 december in Sint Jansteen!
Infoavond nieuwe Sportbesluit
Meer weten over het nieuwe Sportbesluit en hoe je subsidie aan kunt vragen voor je vereniging? Kom naar de gratis infoavond op 26 november in Hulst.
Nieuwe kookclub Vogelwaarde
Kook en smul mee met de Smaakmaker!
Kunstexposities
Kunst en cultuur dragen bij aan gezondheid, zorg en welzijn. Kunst spreekt de taal van emotie, raakt de harten van mensen en draagt bij aan individuele ontplooiing, maatschappelijke participatie van kwetsbaren, welbevinden en gezondheid.
Vraag voor het Loket? Plan uw afspraak online
U kunt -heel gemakkelijk- zelf online een afspraak plannen bij ons Loket. U hoeft niet te wachten en wij kunnen u sneller helpen doordat wij ons voor kunnen bereiden op de (hulp)vraag. 
Leefstijlcoaching in basisverzekering
Wilt u lekkerder in uw vel zitten en werk maken van uw gezondheid? De leefstijlcoach van Hulst voor Elkaar helpt u naar een gezonde leefstijl. Vanaf 1 januari zit leefstijlcoaching in het basispakket van de zorgverzekering. Meld u nu aan!
Wij zoeken: enthousiaste vrijwilligers!
Hulst voor Elkaar is per direct op zoek naar vrijwilligers voor diverse functies. Ben jij onze nieuwe Chauffeur Boodschappenbus of een kookliefhebber die zijn/haar keukengeheimen wil delen? Neem contact op via info@hulstvoorelkaar.nl.
De Formulierenbrigade
De Formulierenbrigade werkt ook op afspraak. Een goede oplossing voor formulieren die wat meer tijd kosten bij het invullen. De vrijwilligers van de Formulierenbrigade helpen iedereen in de gemeente Hulst bij het begrijpen van ‘ingewikkelde’ post en bij het invullen van formulieren. Denk daarbij aan post van de overheid, de belastingdienst of de zorgverzekeraar.