Hulst voor Elkaar maakt Loket toegankelijker

18 mei 2018 - Stichting Hulst voor Elkaar zet een nieuwe stap in het professionaliseren van het Loket. Het Loket is het aanspreekpunt voor vragen over hulp en dienstverlening en voorzieningen in de gemeente. De nieuwe aanpak maakt het Loket toegankelijker. De wachttijden nemen af. 

Het Loket van Stichting Hulst voor Elkaar is het portaal voor uiteenlopende vragen. Denk aan vragen over leven met een beperking, problemen in de relationele sfeer, geldzaken, voorzieningen om langer thuis te kunnen wonen of de verzorging van een ziek familielid. Stichting Hulst voor Elkaar geeft advies, biedt individuele ondersteuning of helpt door middel van een groepstraining. Waar nodig, verwijst Hulst voor Elkaar door naar andere organisaties voor de beste hulp.  

De nieuwe inrichting van het Loket gaat vanaf 22 mei in en is klantvriendelijker en professioneler.Klanten kunnen digitaal contact leggen, telefonisch hun vraag kwijt of een afspraak maken aan de balie in de Gemeentewinkel. Het Loket werkt voortaan gedeeltelijk op afspraak. Het voordeel hiervan is dat klanten niet meer hoeven te wachten en dat de medewerkers van Stichting Hulst voor Elkaar zich beter kunnen voorbereiden op de (hulp)vraag. Via een online agenda kunnen inwoners hun afspraak zelf inplannen. Afspraken kunnen elke werkdag worden gepland tussen 9.00 en 10.30 uur. Online een afspraak maken kan vanaf 22 mei via www.hulstvoorelkaar.nl. Daarnaast is vrije inloop mogelijk van 10.30 tot 12.00 uur. 

Nieuws

18 augustus: stormbaan Wipe-It-Out Hengstdijk
Sluit je zomervakantie echt heel vet af! Kom op 18 augustus naar recreatiecentrum De Vogel in Hengstdijk voor ruim 46 meter vette Jungle-strijd!
Eenzaamheid te lijf met werkconferentie
Zo’n zes miljoen Nederlanders, van jong tot oud, voelen zich eenzaam. Aan-z (Terneuzen), Hulst voor Elkaar en Porthos (Sluis) slaan de handen ineen om dat aan te pakken.
Mantelzorgcompliment: vraag nu aan!
Bent u mantelzorger? Dan kunt u nu een Mantelzorgcompliment aanvragen. Met deze jaarlijkse waardering bedankt Hulst alle mantelzorgers die zich inzetten voor een inwoner van de gemeente. In 2017 ontvingen 518 mantelzorgers het Mantelzorgcompliment.
Vraag voor het Loket? Plan uw afspraak online
U kunt -heel gemakkelijk- zelf online een afspraak plannen bij ons Loket. U hoeft niet te wachten en wij kunnen u sneller helpen doordat wij ons voor kunnen bereiden op de (hulp)vraag. 
Hulst voor Elkaar heeft eerste officiële leefstijlcoach van Zeeland
Hulst voor Elkaar heeft de eerste erkende leefstijlcoach van Zeeland in huis. Tom Erpelinck heeft zijn post-hbo-opleiding daarvoor met succes afgerond.
Wij zoeken: Chauffeurs boodschappenbus (m/v, vrijwilligersfunctie)
Stap achter het stuur van onze boodschappenbus! Hulst voor Elkaar is per direct op zoek naar chauffeurs (m/v) voor 1 ochtend per week. Als Chauffeur Boodschappenbus (vrijwilligersfunctie) breng je mensen die zelf geen vervoer hebben, van en naar de supermarkt. Voor meer informatie, neem contact op via info@hulstvoorelkaar.nl.
Kunstexposities
Kunst en cultuur dragen bij aan gezondheid, zorg en welzijn. Kunst spreekt de taal van emotie, raakt de harten van mensen en draagt bij aan individuele ontplooiing, maatschappelijke participatie van kwetsbaren, welbevinden en gezondheid.
De Formulierenbrigade
De Formulierenbrigade werkt sinds kort ook op afspraak. Een goede oplossing voor formulieren die wat meer tijd kosten bij het invullen. De vrijwilligers van de Formulierenbrigade helpen iedereen in de gemeente Hulst bij het begrijpen van ‘ingewikkelde’ post en bij het invullen van formulieren. Denk daarbij aan post van de overheid, de belastingdienst of de zorgverzekeraar.