Hulst voor Elkaar maakt Loket toegankelijker

18 mei 2018 - Stichting Hulst voor Elkaar zet een nieuwe stap in het professionaliseren van het Loket. Het Loket is het aanspreekpunt voor vragen over hulp en dienstverlening en voorzieningen in de gemeente. De nieuwe aanpak maakt het Loket toegankelijker. De wachttijden nemen af. 

Het Loket van Stichting Hulst voor Elkaar is het portaal voor uiteenlopende vragen. Denk aan vragen over leven met een beperking, problemen in de relationele sfeer, geldzaken, voorzieningen om langer thuis te kunnen wonen of de verzorging van een ziek familielid. Stichting Hulst voor Elkaar geeft advies, biedt individuele ondersteuning of helpt door middel van een groepstraining. Waar nodig, verwijst Hulst voor Elkaar door naar andere organisaties voor de beste hulp.  

De nieuwe inrichting van het Loket gaat vanaf 22 mei in en is klantvriendelijker en professioneler.Klanten kunnen digitaal contact leggen, telefonisch hun vraag kwijt of een afspraak maken aan de balie in de Gemeentewinkel. Het Loket werkt voortaan gedeeltelijk op afspraak. Het voordeel hiervan is dat klanten niet meer hoeven te wachten en dat de medewerkers van Stichting Hulst voor Elkaar zich beter kunnen voorbereiden op de (hulp)vraag. Via een online agenda kunnen inwoners hun afspraak zelf inplannen. Afspraken kunnen elke werkdag worden gepland tussen 9.00 en 10.30 uur. Online een afspraak maken kan vanaf 22 mei via www.hulstvoorelkaar.nl. Daarnaast is vrije inloop mogelijk van 10.30 tot 12.00 uur. 

Nieuws

Cursus Omgaan met geld
Heb je moeite om je huishoudboekje op orde te houden? Is je geld voor het einde van de maand vaak al op? Pak het aan met de cursus 'Omgaan met geld'.
Nieuwe kookclub Vogelwaarde
Kook en smul mee met de Smaakmaker!
Kunstexposities
Kunst en cultuur dragen bij aan gezondheid, zorg en welzijn. Kunst spreekt de taal van emotie, raakt de harten van mensen en draagt bij aan individuele ontplooiing, maatschappelijke participatie van kwetsbaren, welbevinden en gezondheid.
Vraag voor het Loket? Plan uw afspraak online
U kunt -heel gemakkelijk- zelf online een afspraak plannen bij ons Loket. U hoeft niet te wachten en wij kunnen u sneller helpen doordat wij ons voor kunnen bereiden op de (hulp)vraag. 
Leefstijlcoaching in basisverzekering
Wilt u lekkerder in uw vel zitten en werk maken van uw gezondheid? De leefstijlcoach van Hulst voor Elkaar helpt u naar een gezonde leefstijl. Vanaf 1 januari zit leefstijlcoaching in het basispakket van de zorgverzekering. Meld u nu aan!
Wij zoeken: enthousiaste vrijwilligers!
Hulst voor Elkaar is per direct op zoek naar vrijwilligers voor diverse functies. Ben jij onze nieuwe Chauffeur Boodschappenbus of een kookliefhebber die zijn/haar keukengeheimen wil delen? Neem contact op via info@hulstvoorelkaar.nl.
De Formulierenbrigade
De Formulierenbrigade werkt ook op afspraak. Een goede oplossing voor formulieren die wat meer tijd kosten bij het invullen. De vrijwilligers van de Formulierenbrigade helpen iedereen in de gemeente Hulst bij het begrijpen van ‘ingewikkelde’ post en bij het invullen van formulieren. Denk daarbij aan post van de overheid, de belastingdienst of de zorgverzekeraar.