Hulst zet mantelzorgers in het zonnetje

10 oktober 2018 - Zaterdag 10 november is de landelijke Dag van de Mantelzorg. Gemeente Hulst zet de mantelzorgers de dag ervoor, op 9 november, in het zonnetje met een attentie. Stichting Hulst voor Elkaar zorgt er samen met een grote groep vrijwilligers voor dat de mantelzorgers het presentje thuisbezorgd krijgen.

In Nederland zijn 750.000 mantelzorgers die meer dan 8 uur per week voor iemand zorgen (en langer dan 3 maanden), vaak gecombineerd met een betaalde baan.  Binnen de gemeente Hulst zijn er naar schatting 3.600 mantelzorgers actief, waarvan er ongeveer 750 bekend zijn bij de gemeente. Mantelzorgers doen waardevol werk en zijn onbetaalbaar.

Het is belangrijk dat iedereen in het zonnetje gezet kan worden op 9 november. Kent u een mantelzorger die dat  verdient? Geef zijn of haar naam door via info@hulstvoorelkaar.nl of telefonisch: 0114-684700. Aanmelden kan tot en met 26 oktober o.v.v. naam en adres.

 

Nieuws

Cursus Omgaan met geld
Heb je moeite om je huishoudboekje op orde te houden? Is je geld voor het einde van de maand vaak al op? Pak het aan met de cursus 'Omgaan met geld'.
Nieuwe kookclub Vogelwaarde
Kook en smul mee met de Smaakmaker!
Kunstexposities
Kunst en cultuur dragen bij aan gezondheid, zorg en welzijn. Kunst spreekt de taal van emotie, raakt de harten van mensen en draagt bij aan individuele ontplooiing, maatschappelijke participatie van kwetsbaren, welbevinden en gezondheid.
Vraag voor het Loket? Plan uw afspraak online
U kunt -heel gemakkelijk- zelf online een afspraak plannen bij ons Loket. U hoeft niet te wachten en wij kunnen u sneller helpen doordat wij ons voor kunnen bereiden op de (hulp)vraag. 
Leefstijlcoaching in basisverzekering
Wilt u lekkerder in uw vel zitten en werk maken van uw gezondheid? De leefstijlcoach van Hulst voor Elkaar helpt u naar een gezonde leefstijl. Vanaf 1 januari zit leefstijlcoaching in het basispakket van de zorgverzekering. Meld u nu aan!
Wij zoeken: enthousiaste vrijwilligers!
Hulst voor Elkaar is per direct op zoek naar vrijwilligers voor diverse functies. Ben jij onze nieuwe Chauffeur Boodschappenbus of een kookliefhebber die zijn/haar keukengeheimen wil delen? Neem contact op via info@hulstvoorelkaar.nl.
De Formulierenbrigade
De Formulierenbrigade werkt ook op afspraak. Een goede oplossing voor formulieren die wat meer tijd kosten bij het invullen. De vrijwilligers van de Formulierenbrigade helpen iedereen in de gemeente Hulst bij het begrijpen van ‘ingewikkelde’ post en bij het invullen van formulieren. Denk daarbij aan post van de overheid, de belastingdienst of de zorgverzekeraar.