Jan van Delft van Verzamelkoorts in Binnendéur Kloosterzande

19 mei 2018 - Dorpshuis Binnendéur doet mee aan het Kunstweekend Kloosterzande (KwK). Het dorp staat op zaterdag 26 en op zondag 27 mei in het teken van de elfde editie van het jaarlijkse kunstweekend.

Er is voorzien in een kunst- en wandelroute van 1,5 kilometer door het historische gedeelte van Kloosterzande. De wandeling voert langs alle exposities. Ruim honderd kunstenaars exposeren tijdens het KwK. 

In dorpshuis Binnendéur is onder anderen Jan van Delft, finalist van het SBS 6-programma Verzamelkoorts te gast. Hier is de verzameling foto-, film- en studiocamera’s van Van Delft te zien. Na zijn finaleplaats in Verzamelkoorts exposeerde hij in het Spoorwegmuseum in Utrecht. Ook in Binnendéur is te zien: werk van Fotokring Flare (expositie van zes hobbyfotografen), Trugkieke (een presentatie van de verzameling van Manuel Eijsackers) en een fotocollectie van Wijk- en Dorpsraden (door Robert Asselman). Bovendien treedt Zangeres Sandra beide dagen op van 14.00 tot 16.00 uur. Dorpshuis Binnendéur is tijdens het KwK beide dagen geopend van 12.00 tot 17.00 uur. Toegang is gratis.

Nieuws

18 augustus: stormbaan Wipe-It-Out Hengstdijk
Sluit je zomervakantie echt heel vet af! Kom op 18 augustus naar recreatiecentrum De Vogel in Hengstdijk voor ruim 46 meter vette Jungle-strijd!
Eenzaamheid te lijf met werkconferentie
Zo’n zes miljoen Nederlanders, van jong tot oud, voelen zich eenzaam. Aan-z (Terneuzen), Hulst voor Elkaar en Porthos (Sluis) slaan de handen ineen om dat aan te pakken.
Mantelzorgcompliment: vraag nu aan!
Bent u mantelzorger? Dan kunt u nu een Mantelzorgcompliment aanvragen. Met deze jaarlijkse waardering bedankt Hulst alle mantelzorgers die zich inzetten voor een inwoner van de gemeente. In 2017 ontvingen 518 mantelzorgers het Mantelzorgcompliment.
Vraag voor het Loket? Plan uw afspraak online
U kunt -heel gemakkelijk- zelf online een afspraak plannen bij ons Loket. U hoeft niet te wachten en wij kunnen u sneller helpen doordat wij ons voor kunnen bereiden op de (hulp)vraag. 
Hulst voor Elkaar heeft eerste officiële leefstijlcoach van Zeeland
Hulst voor Elkaar heeft de eerste erkende leefstijlcoach van Zeeland in huis. Tom Erpelinck heeft zijn post-hbo-opleiding daarvoor met succes afgerond.
Wij zoeken: Chauffeurs boodschappenbus (m/v, vrijwilligersfunctie)
Stap achter het stuur van onze boodschappenbus! Hulst voor Elkaar is per direct op zoek naar chauffeurs (m/v) voor 1 ochtend per week. Als Chauffeur Boodschappenbus (vrijwilligersfunctie) breng je mensen die zelf geen vervoer hebben, van en naar de supermarkt. Voor meer informatie, neem contact op via info@hulstvoorelkaar.nl.
Kunstexposities
Kunst en cultuur dragen bij aan gezondheid, zorg en welzijn. Kunst spreekt de taal van emotie, raakt de harten van mensen en draagt bij aan individuele ontplooiing, maatschappelijke participatie van kwetsbaren, welbevinden en gezondheid.
De Formulierenbrigade
De Formulierenbrigade werkt sinds kort ook op afspraak. Een goede oplossing voor formulieren die wat meer tijd kosten bij het invullen. De vrijwilligers van de Formulierenbrigade helpen iedereen in de gemeente Hulst bij het begrijpen van ‘ingewikkelde’ post en bij het invullen van formulieren. Denk daarbij aan post van de overheid, de belastingdienst of de zorgverzekeraar.