Speciale editie sportbuurtwerk tijdens week van de opvoeding

19 september 2018 - In de eerste week van oktober is het de Week van de Opvoeding. Stichting Hulst voor Elkaar haakt aan bij dit jaarlijkse landelijke initiatief, dat in het teken staat van opvoeden en ouderschap. Het thema is ‘Opvoeden is samenspel’. Hulst voor Elkaar nodigt ouders/verzorgers, leerkrachten, leid(st)ers, buurtgenoten, opa’s/oma’s uit om met de kinderen deel te nemen aan een speciale editie van Sportbuurtwerk in deze week: een uniek gezamenlijk sportuurtje! Cynthia van Denderen (Jeugdmaatschappelijk Werker) en Marc de Haas (coördinator Sport en Bewegen) van Stichting Hulst voor Elkaar slaan de handen ineen om de Week van de Opvoeding speciale aandacht te geven. Cynthia: “Opvoeden doe je niet alleen. Het is een samenwerking tussen onder meer ouders, kinderopvang, scholen, sportverenigingen en de gemeente.” Hulst voor Elkaar organiseert met regelmaat sportbuurtwerklessen in de gemeente Hulst. Hier kunnen kinderen hun energie kwijt na een schooldag. “Het gaat om plezier maken en sportief bezig zijn. We houden het afwisselend voor iedereen en doen verschillende sporten, zoals tref- en slagbal, basketbal, volleybal, voetbal en estafettes. Maar ook turnen en fitness staan op de agenda”, aldus Marc. In de Week van de Opvoeding worden er sportieve lessen gegeven, waarbij de nadruk ligt op spelenderwijs en op een leuke manier samenwerken tussen de kinderen en volwassenen. Daarnaast is er aandacht voor weerbaarheid. Op meerdere locaties zal ook de sportambassadeur van de gemeente Hulst, Rob Kroonen, aanwezig zijn. Rob is in het dagelijks leven politieman. Hij heeft zijn sporen ruimschoots verdiend in de judosport. Rob won verschillende prijzen bij internationale politiejudowedstrijden. Hij werd in 2015 tweede bij het WK voor veteranen. Ook is de infokar van Hulst voor Elkaar present, met informatie over de Week van de Opvoeding en activiteiten van Hulst voor Elkaar. Cynthia van Denderen geeft uitleg over de ondersteuning  die Hulst voor Elkaar kan bieden aan kinderen, ouders en andere betrokkenen. Voor de aanwezigen is er een hapje en een drankje. Graag nodigen wij u uit tijdens het Sportbuurtwerk in de Week van de Opvoeding:

Maandag 1 oktober 15.15 tot 16.15 uur in de gymzaal in Vogelwaarde (Dorpscentrum)

Dinsdag 2 oktober 15.30 tot 16.30 uur in de gymzaal van het Reynaertcollege Hulst (Gildestraat)

Woensdag 3 oktober 13.30 tot 14.30 uur in de Hontenissehal in Kloosterzande (Emmastraat)

Donderdag 4 oktober 15.15 tot 16.30 uur in Malpertuus in Clinge (Malpertuuslaan)

Lees meer over Sportbuurtwerk van Hulst voor Elkaar.

 

1

Nieuws

Cursus Omgaan met geld
Heb je moeite om je huishoudboekje op orde te houden? Is je geld voor het einde van de maand vaak al op? Pak het aan met de cursus 'Omgaan met geld'.
Nieuwe kookclub Vogelwaarde
Kook en smul mee met de Smaakmaker!
Kunstexposities
Kunst en cultuur dragen bij aan gezondheid, zorg en welzijn. Kunst spreekt de taal van emotie, raakt de harten van mensen en draagt bij aan individuele ontplooiing, maatschappelijke participatie van kwetsbaren, welbevinden en gezondheid.
Vraag voor het Loket? Plan uw afspraak online
U kunt -heel gemakkelijk- zelf online een afspraak plannen bij ons Loket. U hoeft niet te wachten en wij kunnen u sneller helpen doordat wij ons voor kunnen bereiden op de (hulp)vraag. 
Leefstijlcoaching in basisverzekering
Wilt u lekkerder in uw vel zitten en werk maken van uw gezondheid? De leefstijlcoach van Hulst voor Elkaar helpt u naar een gezonde leefstijl. Vanaf 1 januari zit leefstijlcoaching in het basispakket van de zorgverzekering. Meld u nu aan!
Wij zoeken: enthousiaste vrijwilligers!
Hulst voor Elkaar is per direct op zoek naar vrijwilligers voor diverse functies. Ben jij onze nieuwe Chauffeur Boodschappenbus of een kookliefhebber die zijn/haar keukengeheimen wil delen? Neem contact op via info@hulstvoorelkaar.nl.
De Formulierenbrigade
De Formulierenbrigade werkt ook op afspraak. Een goede oplossing voor formulieren die wat meer tijd kosten bij het invullen. De vrijwilligers van de Formulierenbrigade helpen iedereen in de gemeente Hulst bij het begrijpen van ‘ingewikkelde’ post en bij het invullen van formulieren. Denk daarbij aan post van de overheid, de belastingdienst of de zorgverzekeraar.