speciale lichting diplomazwemmers in reynaertland

19 april 2018 - Zwemmen is een levensreddende vaardigheid. Daarom is zwemles belangrijk voor iedereen. Hulst voor Elkaar maakt er zich samen met zwemclub De Honte sterk voor dat ook kinderen van minima leren zwemmen. Op donderdag 21 april nemen de eerste kinderen die via Hulst voor Elkaar zwemles krijgen, hun diploma in ontvangst.

Onder de groep diplomazwemmers zijn vier kinderen die leren zwemmen dankzij een bijdrage uit het Jeugdsportfonds of andere fondsen. De zwemles valt onder het project ‘Migreren doe je samen’, in samenwerking met Vluchtelingenwerk, gemeente Hulst, stichting Leergeld en het Jeugdsportfonds. De zwemmers krijgen les bij zwemclub De Honte in zwembad Reynaertland in Hulst. Ook aan vervoer is gedacht: kinderen van minima die verder dan vier kilometer van het zwembad vandaan wonen, worden gehaald en gebracht door Stichting Hulst voor Elkaar. 

Ben je benieuwd of je in aanmerking komt voor zwemles voor minima via Hulst voor Elkaar? Neem contact op met Stichting Hulst voor Elkaar via info@hulstvoorelkaar.nlof telefonisch via 0114-684700.Stichting Hulst voor Elkaar is de centrale wegwijzer voor iedereen in de gemeente op het gebied van zorg en welzijn, sport en bewegen en cultuur en ontmoeting.

Titel van de pagina

Nieuws

Kunstweekend Kloosterzande (KwK)
Dorpshuis Binnendéur doet mee aan het Kunstweekend Kloosterzande (KwK). Onder anderen Jan van Delft, finalist van SBS 6-programma Verzamelkoorts is te gast.
Kickboksen voor leerlingen Reynaertcollege
Wil jij werken aan je conditie of je zelfvertrouwen een boost geven? Dan is kickboksen iets voor jou! Deze sport helpt je om te leren grenzen te stellen en voor jezelf op te komen.
Hulst voor Elkaar heeft eerste officiële leefstijlcoach van Zeeland
Hulst voor Elkaar heeft de eerste erkende leefstijlcoach van Zeeland in huis. Tom Erpelinck heeft zijn post-hbo-opleiding daarvoor met succes afgerond.
Week van de Amateurkunst
Talent gezocht! We zoeken amateurkunstenaars die anderen willen laten genieten van hun talent. Tijdens de Week van de Amateurkunst (WAK) in Hulst krijgen artiesten en kunstenaars een podium. De WAK is van 2 tot en met 10 juni in het centrum van Hulst. Doen jullie mee?
Wij zoeken: Chauffeurs boodschappenbus (m/v, vrijwilligersfunctie)
Stap achter het stuur van onze boodschappenbus! Hulst voor Elkaar is per direct op zoek naar chauffeurs (m/v) voor 1 ochtend per week. Als Chauffeur Boodschappenbus (vrijwilligersfunctie) breng je mensen die zelf geen vervoer hebben, van en naar de supermarkt. Voor meer informatie, neem contact op via info@hulstvoorelkaar.nl.
Teken- en schilderclub
We starten met een teken- en schilderclub. Doel van de club is om met een groep enthousiaste mensen te gaan (leren) tekenen en schilderen. Dit gebeurt onder leiding van een deskundige vrijwilliger.
Kunstexposities
Kunst en cultuur dragen bij aan gezondheid, zorg en welzijn. Kunst spreekt de taal van emotie, raakt de harten van mensen en draagt bij aan individuele ontplooiing, maatschappelijke participatie van kwetsbaren, welbevinden en gezondheid.
De Formulierenbrigade
De Formulierenbrigade werkt sinds kort ook op afspraak. Een goede oplossing voor formulieren die wat meer tijd kosten bij het invullen. De vrijwilligers van de Formulierenbrigade helpen iedereen in de gemeente Hulst bij het begrijpen van ‘ingewikkelde’ post en bij het invullen van formulieren. Denk daarbij aan post van de overheid, de belastingdienst of de zorgverzekeraar.