speciale lichting diplomazwemmers in reynaertland

19 april 2018 - Zwemmen is een levensreddende vaardigheid. Daarom is zwemles belangrijk voor iedereen. Hulst voor Elkaar maakt er zich samen met zwemclub De Honte sterk voor dat ook kinderen van minima leren zwemmen. Op donderdag 21 april nemen de eerste kinderen die via Hulst voor Elkaar zwemles krijgen, hun diploma in ontvangst.

Onder de groep diplomazwemmers zijn vier kinderen die leren zwemmen dankzij een bijdrage uit het Jeugdsportfonds of andere fondsen. De zwemles valt onder het project ‘Migreren doe je samen’, in samenwerking met Vluchtelingenwerk, gemeente Hulst, stichting Leergeld en het Jeugdsportfonds. De zwemmers krijgen les bij zwemclub De Honte in zwembad Reynaertland in Hulst. Ook aan vervoer is gedacht: kinderen van minima die verder dan vier kilometer van het zwembad vandaan wonen, worden gehaald en gebracht door Stichting Hulst voor Elkaar. 

Ben je benieuwd of je in aanmerking komt voor zwemles voor minima via Hulst voor Elkaar? Neem contact op met Stichting Hulst voor Elkaar via info@hulstvoorelkaar.nlof telefonisch via 0114-684700.Stichting Hulst voor Elkaar is de centrale wegwijzer voor iedereen in de gemeente op het gebied van zorg en welzijn, sport en bewegen en cultuur en ontmoeting.

Titel van de pagina

Nieuws

Doe mee met de Dikke Banden Race
Voor basisschoolleerlingen die graag fietsen, organiseert Hulst voor Elkaar op de dag van de Kermiskoers in Hulst de Dikke Banden Race. Dit is een fietswedstrijd voor jongens en meisjes. Het parcours in het centrum van Hulst wordt verreden voordat de Kermiskoers van start gaat.
Mantelzorgcompliment: vraag nu aan!
Bent u mantelzorger? Dan kunt u nu een Mantelzorgcompliment aanvragen. Met deze jaarlijkse waardering bedankt Hulst alle mantelzorgers die zich inzetten voor een inwoner van de gemeente. In 2017 ontvingen 518 mantelzorgers het Mantelzorgcompliment.
Kunstexposities
Kunst en cultuur dragen bij aan gezondheid, zorg en welzijn. Kunst spreekt de taal van emotie, raakt de harten van mensen en draagt bij aan individuele ontplooiing, maatschappelijke participatie van kwetsbaren, welbevinden en gezondheid.
Eenzaamheid te lijf met werkconferentie
Zo’n zes miljoen Nederlanders, van jong tot oud, voelen zich eenzaam. Aan-z (Terneuzen), Hulst voor Elkaar en Porthos (Sluis) slaan de handen ineen om dat aan te pakken.
Vraag voor het Loket? Plan uw afspraak online
U kunt -heel gemakkelijk- zelf online een afspraak plannen bij ons Loket. U hoeft niet te wachten en wij kunnen u sneller helpen doordat wij ons voor kunnen bereiden op de (hulp)vraag. 
Hulst voor Elkaar heeft eerste officiële leefstijlcoach van Zeeland
Hulst voor Elkaar heeft de eerste erkende leefstijlcoach van Zeeland in huis. Tom Erpelinck heeft zijn post-hbo-opleiding daarvoor met succes afgerond.
Wij zoeken: enthousiaste vrijwilligers!
Hulst voor Elkaar is per direct op zoek naar vrijwilligers voor diverse functies. Ben jij onze nieuwe Chauffeur Boodschappenbus of een kookliefhebber die zijn/haar keukengeheimen wil delen? Neem contact op via info@hulstvoorelkaar.nl.
De Formulierenbrigade
De Formulierenbrigade werkt sinds kort ook op afspraak. Een goede oplossing voor formulieren die wat meer tijd kosten bij het invullen. De vrijwilligers van de Formulierenbrigade helpen iedereen in de gemeente Hulst bij het begrijpen van ‘ingewikkelde’ post en bij het invullen van formulieren. Denk daarbij aan post van de overheid, de belastingdienst of de zorgverzekeraar.