sportvereniging voor jongeren met beperking

Vanaf april 2019 is er een Zeeuws-Vlaamse sportvereniging voor jongeren met een beperking. Hier kunnen Zeeuws-Vlaamse jongeren met een zichtbare of onzichtbare handicap sporten. Denk aan een lichamelijke of visuele beperking, maar ook aan aandoeningen zoals hypermobiliteit. De sportvereniging is daarnaast bedoeld voor jongeren die moeite hebben om bij reguliere verenigingen hun plek te vinden, door welke beperking dan ook.

Wekelijks sporten
De kinderen sporten wekelijks op woensdagmiddag in sportcentrum De Vliegende Vaart in Terneuzen. Er is professionele begeleiding. De kinderen kunnen kiezen uit judo, (rolstoel)tennis en basketbal, goalbal, dans, biljart en boogschieten.

Deze sportvereniging is een initiatief van welzijnsorganisaties aan-Z, Porthos Sluis en stichting Hulst voor Elkaar. Lionsclub Zeeuws-Vlaanderen ondersteunt financieel. De kosten voor een jaarlidmaatschap, elke week sporten, bedragen in totaal 50 euro. Meer weten of aanmelden? Neem contact op met Marc de Haas via mdehaas@hulstvoorelkaar.nl of telefonisch: 0114-684700.

Welkom bij de kick-off

De kick-off van de sportvereniging voor (on)beperkt sporten is op 6 maart van 16.00 tot 18.30 uur in sportcentrum De Vliegende Vaart in Terneuzen. Maak kennis met judo, (rolstoel)tennis en -basketbal, goalbal, dans, biljart en boogschieten. Rolstoelbasketballer Mark Aalders geeft ook les! Meld je aan voor de kick-off via mdehaas@hulstvoorelkaar.nl of telefonisch: 0114-684700.

Nieuws

Infomiddag Langer thuis wonen
Wilt u langer thuis blijven wonen? En heeft u daar misschien hulpmiddelen voor nodig? Kom naar de informatiemiddag in Hulst of Kloosterzande!
Kick-off sportvereniging voor jongeren met beperking
Heb je een beperking en wil je sporten bij een vereniging? Op 6 maart is het de kick-off van de eerste Zeeuws-Vlaamse sportvereniging voor (on)beperkt sporten!
Gratis gezondheidscheck in kernen
Gratis gezondheidsonderzoek in Vogelwaarde, Graauw, Hengstdijk en Clinge in februari! Hiermee krijgt het Happy People Gezondheidsonderzoek in Hulst een vervolg in de kernen.
55-plusser? Ga (weer) voetballen!
Nieuw in Hulst: Walking football voor 55-plussers. Dé manier om in beweging te blijven en (weer) te gaan voetballen!
Kunstexposities
Kunst en cultuur dragen bij aan gezondheid, zorg en welzijn. Kunst spreekt de taal van emotie, raakt de harten van mensen en draagt bij aan individuele ontplooiing, maatschappelijke participatie van kwetsbaren, welbevinden en gezondheid.
Vraag voor het Loket? Plan uw afspraak online
U kunt -heel gemakkelijk- zelf online een afspraak plannen bij ons Loket. U hoeft niet te wachten en wij kunnen u sneller helpen doordat wij ons voor kunnen bereiden op de (hulp)vraag. 
Leefstijlcoaching in basisverzekering
Wilt u lekkerder in uw vel zitten en werk maken van uw gezondheid? De leefstijlcoach van Hulst voor Elkaar helpt u naar een gezonde leefstijl. Vanaf 1 januari zit leefstijlcoaching in het basispakket van de zorgverzekering. Meld u nu aan!
Wij zoeken: enthousiaste vrijwilligers!
Hulst voor Elkaar is per direct op zoek naar vrijwilligers voor diverse functies. Ben jij onze nieuwe Chauffeur Boodschappenbus of een kookliefhebber die zijn/haar keukengeheimen wil delen? Neem contact op via info@hulstvoorelkaar.nl.
De Formulierenbrigade
De Formulierenbrigade werkt ook op afspraak. Een goede oplossing voor formulieren die wat meer tijd kosten bij het invullen. De vrijwilligers van de Formulierenbrigade helpen iedereen in de gemeente Hulst bij het begrijpen van ‘ingewikkelde’ post en bij het invullen van formulieren. Denk daarbij aan post van de overheid, de belastingdienst of de zorgverzekeraar.