Onze werkwijze

Stichting Hulst voor Elkaar is de centrale wegwijzer voor iedereen in de gemeente die advies en ondersteuning nodig heeft op het gebied van zorg en welzijn. Hoe komt u met ons in contact?

  • We zijn gevestigd in de Gemeentewinkel. U kunt hier elke werkdag tussen 9 uur en 12 uur binnenlopen met uw vraag
  • Ook kunt u ons bellen op ons algemene nummer: 0114 – 684 700
  • Liever een aanvraag schriftelijk indienen? Vul dan ons contactformulier in

Persoonlijk gesprek

Wij kijken wie u het beste kan helpen, een aantal van onze medewerkers hebben namelijk een specialisme. Wanneer nodig wordt er een afspraak gemaakt voor een persoonlijk gesprek. Dit gesprek wordt bij voorkeur bij u thuis gevoerd. Wat er volgt na zo’n persoonlijk gesprek is geheel afhankelijk van uw vraag en behoefte. U krijgt informatie en advies en daarna kunt u zelf verder. Of u kunt zich opgeven voor een van onze avtiviteiten of cursussen. We kijken samen hoe en waar u de juiste ondersteuning / hulp kunt krijgen.

Samenwerking gemeente Hulst

Stichting Hulst voor Elkaar is door de gemeente Hulst gevraagd om inwoners te adviseren rondom de aanvragen voor de Jeugdwet en de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO). Lees meer hierover bij Over zorgaanvragen. Wij ondersteunen u bij het doen van de zorgaanvraag en geven advies aan de gemeente. De gemeente Hulst neemt hierin het uiteindelijke besluit. Hoe dat proces verloopt, daarover leest u meer bij Samenwerking Gemeente Hulst.

Wegwijzer

Stichting Hulst voor Elkaar is de centrale wegwijzer voor iedereen in de gemeente op het gebied van zorg en welzijn. Het hangt af van uw vraag of wij u als stichting zelf gaan ondersteunen. Mogelijk is een verwijzing voldoende. Dat is onze functie als wegwijzer: we zijn graag uw eerste aanspreekpunt.

Nieuws

Veel belangstelling voor mountainbike clinic
Leuk artikel over de Mountainbike Clinic die we afgelopen zaterdag organiseerden, samen met Wielervereniging Zeeuws-Vlaanderen.
Kunstexposities
Kunst en cultuur dragen bij aan gezondheid, zorg en welzijn. Kunst spreekt de taal van emotie, raakt de harten van mensen en draagt bij aan individuele ontplooiing, maatschappelijke participatie van kwetsbaren, welbevinden en gezondheid.
Happy Moving
Heb je gezondheidsproblemen of pijn, spanning en stress, revalidatie of een beperking in je bewegingsmogelijkheden? Heb je weinig energie en wil je toch graag dansen en bewegen? Of wil je gewoon ontspannen bewegen op heerlijke muziek?
Kom naar het Happy Kookcafé
Nieuw! Het Happy Kookcafé Vanaf woensdag 8 november start het Happy Kookcafé. Dit initiatief wordt gestart door het project Happy People van Hulst voor Elkaar onder het motto ‘gezond leven doen we samen.’
Gezellig! De ontbijtclub
Elkaar ontmoeten, gezellig samen eten, belevingen delen en je netwerk vergroten. Klinkt je dat als muziek in de oren? Of als heel erg spannend? Dat maakt helemaal niet uit: iedereen is welkom bij de Ontbijtclub! Vanaf 9 november elke donderdag om 8.30 uur. Ben jij erbij?
De Formulierenbrigade
De Formulierenbrigade werkt sinds kort ook op afspraak. Een goede oplossing voor formulieren die wat meer tijd kosten bij het invullen. De vrijwilligers van de Formulierenbrigade helpen iedereen in de gemeente Hulst bij het begrijpen van ‘ingewikkelde’ post en bij het invullen van formulieren. Denk daarbij aan post van de overheid, de belastingdienst of de zorgverzekeraar.