Jong geleerd is oud gedaaN

Het Happy People project richt zich op het verbeteren van een gezonde leefstijl van de inwoners van de wijken De Linie en Den Dullaert. Het project richt zich op alle leeftijden, ook op jongeren en kinderen. Veel bewegen, lekker buitenspelen, samen sporten, samen gezond koken én gezond eten. En natuurlijk elkaar ontmoeten in de wijk. Daar worden we allemaal gelukkig van! 

Buitenspeelcoach

Lekker buitenspelen, dat is toch eigenlijk het leukste om te doen?! Dit kan elke maandag met een professionele Buitenspeelcoach. De kinderen worden geactiveerd om weer meer te gaan buiten spelen. Bovendien leren de kinderen uit de buurt elkaar beter kennen, zodat ze ook op andere dagen met elkaar gaan spelen. Met de professionele coach leren de kinderen leuke spelletjes, voetballen, basketballen, speurtochten te doen. Als ze maar lekker bezig zijn!

De Buitenspeelcoach is mede mogelijk gemaakt door Stichting Hulst voor Elkaar, Basisschool Moerschans, Basisschool Nobelhorst en Basisschool de Wereldboom. De Buitenspeelcoach is een medewerker van onze stichting die elke week een andere activiteit bedenkt op een andere locatie in de wijk. Kijk hiervoor op onze activiteitenkalender.

Basisschoolleerlingen

Voor leerlingen in de basisschoolleeftijd is er extra aandacht voor voldoende beweging. Zo zijn er regelmatig sportlessen op de basisscholen in de wijken De Linie en Den Dullaert. Bijvoorbeeld Judolessen waarmee de weerbaarheid en het zelfvertrouwen wordt vergroot. De leerlingen leren hier bijvoorbeeld over samenwerken, discipline, zelfbeheersing en respect hebben voor elkaar. Daarnaast worden ze na schooltijd uitgedaagd om te bewegen bij ons project Sportbuurtwerk. Iedere week een uurtje sporten! In de wijken De Linie en Den Dullaert is deze activiteit gratis. Kijk op de activiteitenkalender wanneer de activiteiten plaatsvinden.   

Jongeren

De deelprojecten voor jongeren ‘Happy Appels’ en ‘Het Soepproject’  hebben tot doel om met gezonde voeding zelf aan de slag te gaan. Daarnaast geven we voorlichting op scholen over een gezonde leefstijl wat inhoudt dat iemand zich lichamelijk en geestelijk goed voelt, en een goed sociaal netwerk heeft. We stimuleren jongeren en kinderen om voldoende te bewegen en gezond te eten. Dit doen we zowel op de middelbare school als op de basisschool. Lees meer over de projecten binnen het Happy People project die gaan over gezonde voeding en gezond gewicht.

Nieuws

Veel belangstelling voor mountainbike clinic
Leuk artikel over de Mountainbike Clinic die we afgelopen zaterdag organiseerden, samen met Wielervereniging Zeeuws-Vlaanderen.
Kunstexposities
Kunst en cultuur dragen bij aan gezondheid, zorg en welzijn. Kunst spreekt de taal van emotie, raakt de harten van mensen en draagt bij aan individuele ontplooiing, maatschappelijke participatie van kwetsbaren, welbevinden en gezondheid.
Happy Moving
Heb je gezondheidsproblemen of pijn, spanning en stress, revalidatie of een beperking in je bewegingsmogelijkheden? Heb je weinig energie en wil je toch graag dansen en bewegen? Of wil je gewoon ontspannen bewegen op heerlijke muziek?
Kom naar het Happy Kookcafé
Nieuw! Het Happy Kookcafé Vanaf woensdag 8 november start het Happy Kookcafé. Dit initiatief wordt gestart door het project Happy People van Hulst voor Elkaar onder het motto ‘gezond leven doen we samen.’
Gezellig! De ontbijtclub
Elkaar ontmoeten, gezellig samen eten, belevingen delen en je netwerk vergroten. Klinkt je dat als muziek in de oren? Of als heel erg spannend? Dat maakt helemaal niet uit: iedereen is welkom bij de Ontbijtclub! Vanaf 9 november elke donderdag om 8.30 uur. Ben jij erbij?
De Formulierenbrigade
De Formulierenbrigade werkt sinds kort ook op afspraak. Een goede oplossing voor formulieren die wat meer tijd kosten bij het invullen. De vrijwilligers van de Formulierenbrigade helpen iedereen in de gemeente Hulst bij het begrijpen van ‘ingewikkelde’ post en bij het invullen van formulieren. Denk daarbij aan post van de overheid, de belastingdienst of de zorgverzekeraar.