Beheerder kledingdepot gemeente Hulst

Functienaam

Beheerder kledingdepot gemeente Hulst

Werkgever

beheerder kledingdepot

Werkgeveromschrijving

Dorcas is een christelijke organisatie voor ontwikkelingssamenwerking, sociale hulp, noodhulp en wederopbouw. Samen met lokale partnerorganisaties werkt Dorcas aan het vergroten van de zelfredzaamheid van de allerarmsten in deze gebieden. Dorcas steunt de allerarmsten ongeacht ras, religie, geslacht of politieke overtuiging.

Lokatie

Hulst

Functieomschrijving

Dorcas is een christelijke hulporganisatie die zich inzet voor de allerarmsten in Oost-Europa en Afrika. Dit doet Dorcas o.a. door kledinginzameling t.b.v. de projecten in landen als Moldavië, Oekraïne, Lesotho en Zuid-Afrika. Door de economische crisis is er juist in die landen meer vraag gekomen naar kleding want vooral kinderen, ouderen, zieken en gehandicapten hebben het zwaar. Om aan hun behoeften te kunnen voldoen, zijn wij dringend op zoek naar een beheerder kledingdepot in de gemeente Hulst.

Functie-eisen

De beheerder kledingdepot neemt :

 • Aangeboden kleding aan
 • Bedankt de gever
 • Zorgt voor opslag van kleding
  &nb
 • Hiervoor is tenminste 4 m2 opslagruimte nodig (bijv. bij u thuis, in de schuur, in uw kerk, clubgebouw of anderszins).
 • Regelmatig ophalen en transporteren van ingezamelde kleding naar het centraal depot wordt in principe verzorgd door onze vrijwilligers van de regionale afdeling logistiek.
 • We bieden u een zelfstandige functie waarbij u veel contact hebt met mensen. Want gevers brengen niet alleen hun zak met kleding, maar vaak ook een verhaal.
 • U bepaalt zelf de openingstijden van uw depot (bij voorkeur tenminste 2 uur per week) of u bent op afspraak geopend.
 • Dorcas informeert u regelmatig over de in te zamelen materialen en biedt u een team van gemotiveerde collega-vrijwilligers waarin u een onmisbare schakel zult zijn.
 • Daarnaast informeert Dorcas u over de opbrengsten van de landelijke kledinginzameling en de bestemming van de mede door u ingezamelde kleding.

Nieuws

Vacature: medewerker Sport en bewegen
Ben jij onze nieuwe collega? je maakt je sterk voor een gezonde leefstijl, met sport en bewegen als middel. Jij zorgt dat mensen op een verantwoorde manier (gaan) leven.
Mantelzorgcompliment: vraag aan
Ben je mantelzorger? Dan kun je nu een Mantelzorgcompliment aanvragen. Met deze jaarlijkse waardering bedankt Hulst alle mantelzorgers die zich inzetten voor een inwoner van de gemeente. In 2019 ontvingen 610 mantelzorgers het Mantelzorgcompliment.
Oranje Fonds steunt geluksmomentjes
Het Oranjefonds ondersteunt de Geluksmomenten in de gemeente Hulst met 5750 euro.
Online infotips in coronatijd
Praktische websites met speciale informatie of tips om de tijd in het teken van coronamaatregelen door te komen.
Sport mee met verenigingen in jouw buurt
Ben je jonger dan 18 jaar? Sluit aan bij sportverenigingen in de buurt, ook als je geen lid bent!
Online leefstijlcoaching: lekkerder in je vel
Wil je lekkerder in je vel zitten? Echt werk maken van je gezondheid? Dat kan nu ook online bij ons! Kosteloos, sluit aan!
Bel eens iemand op: in actie tegen eenzaamheid
Met een praatje, een gezellig babbeltje of een luisterend oor zijn we er voor elkaar. Help mee en bel eens iemand op!
Maatregelen tegen verspreiding Corona-virus
Hulst voor Elkaar volgt de overheid en het RIVM in het nemen van maatregelen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.
Video: wie we zijn en wat we doen
Weten wie we zijn en wat we doen? Je ziet het in onze video!