Vrijwilligers voor een avond uit

Referentie

Samen uit, samen genieten

Functienaam

Vrijwilligers voor een avondje uit

Werkgever

Stichting Vier het Leven

Werkgeveromschrijving

Stichting Vier het Leven

Onder het motto ‘Samen uit, samen genieten’, organiseert Vier het Leven theater, film- en concertbezoeken met begeleiding. Voor ouderen die liever niet alleen op stap gaan of dit niet meer zelfstandig kunnen. Een vrijwilliger van Vier het Leven haalt maximaal drie ouderen thuis op, vergezelt hen tijdens het uitje en brengt hen na afloop weer thuis. Het samen genieten van een voorstelling, een concert of een film is een bijzondere belevenis. Dit geldt ook voor de nieuwe ontmoetingen die plaatsvinden tussen de ouderen onderling en het contact tussen de ouderen en hun begeleiders. 

Stichting Vier het Leven organiseert door heel Nederland compleet verzorgde sociaal culturele activiteiten voor ouderen, en pakt zo op een positieve manier eenzaamheid aan. Onder het motto ‘samen uit, samen genieten’ zetten meer dan 600 vrijwilligers zich tijdens theater- en concertbezoeken in voor een professionele begeleiding, waarbij aandacht voor het individu centraal staat. Stichting Vier het Leven werd in 2005 opgericht door Helma van Heerikhuize en Annerieke Vonk. Sindsdien heeft de stichting zich ontwikkeld tot een landelijke organisatie van formaat. Namen in 2010 nog 4000 ouderen deel, in 2012 zijn dat maar liefst 12.000 ouderen geweest. 

Locatie

Hulst- Terneuzen

Functieomschrijving

Vrijwilligers gezocht

Om zoveel mogelijk ouderen uit heel Zeeuws Vlaanderen mee uit te kunnen nemen zoeken wij Zeeuws Vlaamse vrijwilligers, die de ouderen een heerlijke avond uit willen bezorgen. Wij zijn op zoek naar zorgzame en gastvrije vrijwilligers, die zowel van cultuur als de doelgroep ouderen houden. Daarnaast dient de vrijwilliger in het bezit te zijn van een geschikte eigen vijfdeursauto, een inzittende verzekering en zich voor minimaal vijf uitjes per jaar beschikbaar te stellen.  

Ook als u zich (samen met een vriend(in)) als locatie coördinator zou willen inzetten, kunt u zich hiervoor aanmelden.

In beide gevallen kunt u contact opnemen met de regiocoördinator; Saskia Eggermont, tel. 06- 441 81 391, email: saskia(at)4hetleven.nl of het centrale telefoonnummer bellen: 035-5245156.

Functie-eisen

Het overzicht met de geselecteerde voorstellingen herkent u  aan het oranje ‘Samen uit’ symbool in de nieuwe theatergids. Uiteraard vindt u ook op de website www.4hetleven.nl meer informatie.

Sollicitatie procedure

-      Voor meer informatie over alle Zeeuwse activiteiten van Vier het Leven kunt u contact opnemen met de coördinator van regio Zeeland: Jolanda Eversdijk: 06 –40 72 77 07 of email; jolanda@4hetleven.nl

Nieuws

Vacature: medewerker Sport en bewegen
Ben jij onze nieuwe collega? je maakt je sterk voor een gezonde leefstijl, met sport en bewegen als middel. Jij zorgt dat mensen op een verantwoorde manier (gaan) leven.
Mantelzorgcompliment: vraag aan
Ben je mantelzorger? Dan kun je nu een Mantelzorgcompliment aanvragen. Met deze jaarlijkse waardering bedankt Hulst alle mantelzorgers die zich inzetten voor een inwoner van de gemeente. In 2019 ontvingen 610 mantelzorgers het Mantelzorgcompliment.
Oranje Fonds steunt geluksmomentjes
Het Oranjefonds ondersteunt de Geluksmomenten in de gemeente Hulst met 5750 euro.
Online infotips in coronatijd
Praktische websites met speciale informatie of tips om de tijd in het teken van coronamaatregelen door te komen.
Sport mee met verenigingen in jouw buurt
Ben je jonger dan 18 jaar? Sluit aan bij sportverenigingen in de buurt, ook als je geen lid bent!
Online leefstijlcoaching: lekkerder in je vel
Wil je lekkerder in je vel zitten? Echt werk maken van je gezondheid? Dat kan nu ook online bij ons! Kosteloos, sluit aan!
Bel eens iemand op: in actie tegen eenzaamheid
Met een praatje, een gezellig babbeltje of een luisterend oor zijn we er voor elkaar. Help mee en bel eens iemand op!
Maatregelen tegen verspreiding Corona-virus
Hulst voor Elkaar volgt de overheid en het RIVM in het nemen van maatregelen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.
Video: wie we zijn en wat we doen
Weten wie we zijn en wat we doen? Je ziet het in onze video!