voor GezinNen

Stichting Hulst voor Elkaar wil de gezinnen in Hulst ondersteunen op praktisch gebied. Heeft u vragen rondom de zwangerschap of de opvoeding van kinderen, de ontwikkeling van uw kind (lichamelijk of verstandelijk) neem gerust contact met ons op. Maar bij het runnen van een gezin komt meer kijken. Soms zijn er problemen. Dit kan heel divers zijn: problemen rondom geldzaken, ziekte of een beperking. Of is er een situatie van geweld. Wij geven voorlichting en ondersteunen door middel van individuele begeleiding of een gezinscoach. Indien nodig verwijzen wij u door naar de zorg- of welzijnsinstantie die u het beste kan helpen, want we hebben contacten met alle zorgaanbieders en partnerorganisaties. Wij fungeren zowel als ondersteuner, maar ook als wegwijzer.

Ontmoeting

Daarnaast organiseren we tal van activiteiten op het gebied van sporten en bewegen en cultuur en welzijn. We stimuleren dat de inwoners van de gemeente Hulst elkaar ontmoeten en helpen. Onze projecten en activiteiten zijn voor iedereen van jong tot oud. Kijk bij onze projecten en activiteiten wat er allemaal te doen is. Ook leuk voor het gezin!

Nieuws

18 augustus: stormbaan Wipe-It-Out Hengstdijk
Sluit je zomervakantie echt heel vet af! Kom op 18 augustus naar recreatiecentrum De Vogel in Hengstdijk voor ruim 46 meter vette Jungle-strijd!
Eenzaamheid te lijf met werkconferentie
Zo’n zes miljoen Nederlanders, van jong tot oud, voelen zich eenzaam. Aan-z (Terneuzen), Hulst voor Elkaar en Porthos (Sluis) slaan de handen ineen om dat aan te pakken.
Mantelzorgcompliment: vraag nu aan!
Bent u mantelzorger? Dan kunt u nu een Mantelzorgcompliment aanvragen. Met deze jaarlijkse waardering bedankt Hulst alle mantelzorgers die zich inzetten voor een inwoner van de gemeente. In 2017 ontvingen 518 mantelzorgers het Mantelzorgcompliment.
Vraag voor het Loket? Plan uw afspraak online
U kunt -heel gemakkelijk- zelf online een afspraak plannen bij ons Loket. U hoeft niet te wachten en wij kunnen u sneller helpen doordat wij ons voor kunnen bereiden op de (hulp)vraag. 
Hulst voor Elkaar heeft eerste officiële leefstijlcoach van Zeeland
Hulst voor Elkaar heeft de eerste erkende leefstijlcoach van Zeeland in huis. Tom Erpelinck heeft zijn post-hbo-opleiding daarvoor met succes afgerond.
Wij zoeken: Chauffeurs boodschappenbus (m/v, vrijwilligersfunctie)
Stap achter het stuur van onze boodschappenbus! Hulst voor Elkaar is per direct op zoek naar chauffeurs (m/v) voor 1 ochtend per week. Als Chauffeur Boodschappenbus (vrijwilligersfunctie) breng je mensen die zelf geen vervoer hebben, van en naar de supermarkt. Voor meer informatie, neem contact op via info@hulstvoorelkaar.nl.
Kunstexposities
Kunst en cultuur dragen bij aan gezondheid, zorg en welzijn. Kunst spreekt de taal van emotie, raakt de harten van mensen en draagt bij aan individuele ontplooiing, maatschappelijke participatie van kwetsbaren, welbevinden en gezondheid.
De Formulierenbrigade
De Formulierenbrigade werkt sinds kort ook op afspraak. Een goede oplossing voor formulieren die wat meer tijd kosten bij het invullen. De vrijwilligers van de Formulierenbrigade helpen iedereen in de gemeente Hulst bij het begrijpen van ‘ingewikkelde’ post en bij het invullen van formulieren. Denk daarbij aan post van de overheid, de belastingdienst of de zorgverzekeraar.