Over ons

De organisatie

Stichting Hulst voor Elkaar is een onafhankelijke stichting, die is ontstaan uit vijf organisaties (waaronder het voormalige Stichting Welzijn Hulst en Stichting Algemeen Maatschappelijk Werk Zeeuws-Vlaanderen afdeling Hulst). Bekijk de video en maak kennis met onze organisatie.

Stichting Hulst voor Elkaar is een maatschappelijke ondernemende organisatie, die de inwoners van de gemeente Hulst adviseert en ondersteunt op het gebied van welzijn, zorg, bewegen en opvoeden. Deze ondersteuning is laagdrempelig, preventief, cliëntgericht, onafhankelijk en voor alle leeftijden. We voeren onze kerntaken uit met een professioneel team van ongeveer vijftig medewerkers. 

De heer Henk Janssen is directeur/bestuurder. Er is een Raad van Toezicht (3 personen), die bestaat uit mevrouw A.D. Reitsma en de heren E.L.J.C.J. d'Hooghe en S.A.M. Buijsse.

Aanspreekpunt

Stichting Hulst voor Elkaar is het aanspreekpunt voor iedereen in de gemeente die advies en ondersteuning nodig heeft op het gebied van zorg en welzijn. We brengen Hulst letterlijk in beweging door middel van sport en bewegingsprojecten voor jong en oud. We organiseren projecten die het welzijn in de samenleving bevorderen en we zijn een belangrijke schakel voor het vrijwilligerswerk, maatschappelijke stages en mantelzorg. We brengen mensen en stichtingen bij elkaar en zijn een verbindende factor op het gebied van buurtwerk. 

Daarnaast zijn we adviserend en ondersteunend op het gebied van zorg en dienstverlening, zoals maatschappelijk werk, jongerenwerk en andere vormen van hulpverlening. We zijn het eerste aanspreekpunt, om vervolgens de weg te wijzen. We ondersteunen ook bij een zorgaanvraag in het kader van de Jeugdwet of de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (Wmo).

Ook beheren wij twee ontmoetingscentra: Ontmoetingscentrum de Lieve in Hulst en dorpscentrum Binnendéur in Kloosterzande. Hier zijn activiteiten en kun je zelf een ruimte huren voor een eigen activiteit. 

'Inulst'

Onze Stichting is gevestigd in Hulst. Hulst ligt op de grens van Zeeland en Vlaanderen. De gemeente bestaat uit vestingstad Hulst en 14 omliggende dorpen en 42 buurtschappen. Een gebied vol ambiance en met een rijke historie. Een aanrader om te wonen, te ondernemen én te bezoeken. Lees meer over Hulst op de gemeentelijke website en neem een kijkje op de website van Bezoekersmanagement Hulst.

In het kort

Je kunt bij ons terecht voor advies en ondersteuning als je vragen hebt over: opvoeden en puberteit, ontwikkeling van je kind, hulp voor het gezin, problemen op school (onderwijs), langer thuis wonen, langer zelfstandig wonen, geweld thuis of op het werk, dagbesteding en daginvulling, aanvraag parkeerkaart gehandicapten, vervoer: taxi, rolstoel, scootmobiel, Wmo-aanvraag, huishoudelijke hulp, schulden en geldzaken, hulp bij invullen formulieren, verslaving, scheiding en relatieproblemen, aanvraag voedselbank, sporten, bewegen en fit blijven, gezond(er) leven, mantelzorg, leuke ideeën voor je buurt, culturele projecten, vrijwilligerswerk en jeugd- en jongerenwerk.

Nieuws

Gezocht: Actieve / muzikale vrijwilligers
Voor Feest van Muziek en Feest van Herkenning zijn wij op zoek naar Actieve Vrijwilligers voor het reminiscentieproject.
Nu in Hulst: Nijntje Beweegdiploma
Al jong goed leren bewegen is belangrijk voor later. Peuters en kleuters leren spelenderwijs met het Nijntje Beweegdiploma!
Wij zoeken: stoere collega Social worker
Zoek je leuk werk in een leuk team? Wij zoeken een nieuwe collega Social worker!
Energietoeslag aanvragen
De energietoeslag aanvragen kan vanaf nu! Lees hier of je er recht op hebt en hoe je het aanvraagt.
J0NG114: voor jou tot 24 jaar!
J0NG114 is de naam voor het Jeugd- en Jongerenwerk in gemeente Hulst. Heb je vragen, wil je je verhaal kwijt, nieuwe mensen ontmoeten of iets leuks ondernemen? Kom eens langs in Komma, stel je vraag aan het JIP of doe mee met een van de projecten van De Verschilmakers.
Afspraak? Kies uit verschillende locaties!
Voortaan zijn fysieke afspraken bij Stichting Hulst voor Elkaar mogelijk op verschillende locaties in Gemeente Hulst.De hoofdlocatie is: Broodmarkt 8 in Hulst (De Lieve). Ons postadres: Postbus 11, 4560 AA Hulst.
In een Lief- en Leedstraatje is het fijn
Met meer aandacht voor elkaar, wordt je straat een beetje mooier. Dat is het doel van het project ‘Lief en Leed Straatje’.
Gezocht: gastvrouw/gastheer De Lieve
Deel jouw gezelligheid! Wordt gastvrouw/gastheer in De Lieve!
Wandel mee! 27 mooie routes in de gemeente
Ontdek je eigen streek met leuke routes!
Taalvrijwilligers gezocht
Wil je graag andere mensen helpen met taal? Taalvrijwilligers helpen mensen op weg die moeite hebben met lezen en schrijven.
Wijs met de tablet! We helpen u op pad
Blijf in contact met de mensen om u heen! We laten u graag zien wat online mogelijk is.
Bel eens iemand op: in actie tegen eenzaamheid
Met een praatje, een gezellig babbeltje of een luisterend oor zijn we er voor elkaar. Help mee en bel eens iemand op!
Oranje Fonds steunt geluksmomentjes
Het Oranjefonds ondersteunt de Geluksmomenten in de gemeente Hulst met 5750 euro.
Leefstijlcoaching: lekkerder in je vel
Wil je lekkerder in je vel zitten? Echt werk maken van je gezondheid? Dat kan online en fysiek. Kosteloos, sluit aan!
Video: wie we zijn en wat we doen
Weten wie we zijn en wat we doen? Je ziet het in onze video!