Start met wandelen: laagdrempelig en leuk

Elke Stap Telt is een laagdrempelig wandelprogramma van tien weken. Het blijkt een succesproject. Eerdere wandelgroepen blijven vaak voortbestaan, ook nadat de tien weken zijn afgelopen. Het werkt: samen wandelen is gezond én gezellig.

Wat houdt Elke Stap Telt in?

Naast het feit dat u met Elke Stap Telt conditie opbouwt, bouwt u ook aan uw sociale contacten in de buurt. Dat maakt deze wandelprojecten extra leuk. Tien weken lang wandelen we gezamenlijk een mooie route in de omgeving. Dit wordt langzaam opgebouwd, waarbij wordt gekeken naar het individuele niveau. Iedere deelnemer legt tijdens de eerste bijeenkomst een wandeltest af en krijgt een persoonlijk opbouwprogramma en een stappenteller. U zult verbaasd zijn, wat u in tien weken kunt bereiken. Bovendien zet u een flinke stap dichter naar een gezonde leefstijl. Dat telt!

Gezonde leefstijl

Tijdens een aantal bijeenkomsten geven we ook voorlichting over gezond leven, bijvoorbeeld: een actieve en gezonde leefstijl, gezonde voeding, op gezond gewicht komen, natuurbeleving en ontspanning, de juiste wandeluitrusting en het regulier sportaanbod in Hulst. Kortom: we bieden een totaalpakket.

Waar, wanneer en hoe?

Elke Stap Telt is voor iedereen, van jong tot oud… van matig actief tot sportief. Er starten in het voor- en najaar wandelgroepen op diverse locaties en tijden. Houdt hiervoor onze activiteitenkalender in de gaten. De kosten houden we bewust laag. Krijgt u al zin om te wandelen? Meld u dan alvast aan voor een volgend wandelproject via info@hulstvoorelkaar.nl. U krijgt dan een bericht als we weer een nieuwe groep opstarten bij u in de buurt.

Nieuws

Straatvoetbaltoernooi
Ben jij net zo goed in straatvoetbal als Touzani? Doe met het straatvoetbaltoernooi op dinsdag 24 april (groep 5/6) of donderdag 26 april (groep 7/8).
Elke Stap Telt begint weer in Hulst en Vogelwaarde
Elke Stap Telt is een laagdrempelig wandelprogramma van Stichting Hulst voor Elkaar. Tijdens dit programma gaat u tien weken lang een keer per week gezamenlijk wandelen.
Check gratis je gezondheid
Voor de buurtbewoners van de wijken Den Dullaert en de Linie organiseren we namens het project Happy People een drietal middagen: je kunt gratis je gezondheid laten checken. 
Natasja Mariman directeur Stichting Hulst voor Elkaar
Per 1 februari a.s. wordt Natasja Mariman benoemd als directeur bij Stichting Hulst voor Elkaar. Na een zorgvuldige selectieprocedure heeft de Raad van Toezicht besloten dat zij de aangewezen persoon is om deze functie te bekleden.
Teken- en schilderclub
We starten met een teken- en schilderclub. Doel van de club is om met een groep enthousiaste mensen te gaan (leren) tekenen en schilderen. Dit gebeurt onder leiding van een deskundige vrijwilliger.
Kunstexposities
Kunst en cultuur dragen bij aan gezondheid, zorg en welzijn. Kunst spreekt de taal van emotie, raakt de harten van mensen en draagt bij aan individuele ontplooiing, maatschappelijke participatie van kwetsbaren, welbevinden en gezondheid.
De Formulierenbrigade
De Formulierenbrigade werkt sinds kort ook op afspraak. Een goede oplossing voor formulieren die wat meer tijd kosten bij het invullen. De vrijwilligers van de Formulierenbrigade helpen iedereen in de gemeente Hulst bij het begrijpen van ‘ingewikkelde’ post en bij het invullen van formulieren. Denk daarbij aan post van de overheid, de belastingdienst of de zorgverzekeraar.