Start met wandelen: laagdrempelig en leuk

Elke Stap Telt is een laagdrempelig wandelprogramma van tien weken. Het blijkt een succesproject. Eerdere wandelgroepen blijven vaak voortbestaan, ook nadat de tien weken zijn afgelopen. Het werkt: samen wandelen is gezond én gezellig.

Wat houdt Elke Stap Telt in?

Naast het feit dat u met Elke Stap Telt conditie opbouwt, bouwt u ook aan uw sociale contacten in de buurt. Dat maakt deze wandelprojecten extra leuk. Tien weken lang wandelen we gezamenlijk een mooie route in de omgeving. Dit wordt langzaam opgebouwd, waarbij wordt gekeken naar het individuele niveau. Iedere deelnemer legt tijdens de eerste bijeenkomst een wandeltest af en krijgt een persoonlijk opbouwprogramma en een stappenteller. U zult verbaasd zijn, wat u in tien weken kunt bereiken. Bovendien zet u een flinke stap dichter naar een gezonde leefstijl. Dat telt!

Gezonde leefstijl

Tijdens een aantal bijeenkomsten geven we ook voorlichting over gezond leven, bijvoorbeeld: een actieve en gezonde leefstijl, gezonde voeding, op gezond gewicht komen, natuurbeleving en ontspanning, de juiste wandeluitrusting en het regulier sportaanbod in Hulst. Kortom: we bieden een totaalpakket.

Waar, wanneer en hoe?

Elke Stap Telt is voor iedereen, van jong tot oud… van matig actief tot sportief. Er starten in het voor- en najaar wandelgroepen op diverse locaties en tijden. Houdt hiervoor onze activiteitenkalender in de gaten. De kosten houden we bewust laag. Krijgt u al zin om te wandelen? Meld u dan alvast aan voor een volgend wandelproject via info@hulstvoorelkaar.nl. U krijgt dan een bericht als we weer een nieuwe groep opstarten bij u in de buurt.

Nieuws

Kunstweekend Kloosterzande (KwK)
Dorpshuis Binnendéur doet mee aan het Kunstweekend Kloosterzande (KwK). Onder anderen Jan van Delft, finalist van SBS 6-programma Verzamelkoorts is te gast.
Kickboksen voor leerlingen Reynaertcollege
Wil jij werken aan je conditie of je zelfvertrouwen een boost geven? Dan is kickboksen iets voor jou! Deze sport helpt je om te leren grenzen te stellen en voor jezelf op te komen.
Hulst voor Elkaar heeft eerste officiële leefstijlcoach van Zeeland
Hulst voor Elkaar heeft de eerste erkende leefstijlcoach van Zeeland in huis. Tom Erpelinck heeft zijn post-hbo-opleiding daarvoor met succes afgerond.
Week van de Amateurkunst
Talent gezocht! We zoeken amateurkunstenaars die anderen willen laten genieten van hun talent. Tijdens de Week van de Amateurkunst (WAK) in Hulst krijgen artiesten en kunstenaars een podium. De WAK is van 2 tot en met 10 juni in het centrum van Hulst. Doen jullie mee?
Wij zoeken: Chauffeurs boodschappenbus (m/v, vrijwilligersfunctie)
Stap achter het stuur van onze boodschappenbus! Hulst voor Elkaar is per direct op zoek naar chauffeurs (m/v) voor 1 ochtend per week. Als Chauffeur Boodschappenbus (vrijwilligersfunctie) breng je mensen die zelf geen vervoer hebben, van en naar de supermarkt. Voor meer informatie, neem contact op via info@hulstvoorelkaar.nl.
Teken- en schilderclub
We starten met een teken- en schilderclub. Doel van de club is om met een groep enthousiaste mensen te gaan (leren) tekenen en schilderen. Dit gebeurt onder leiding van een deskundige vrijwilliger.
Kunstexposities
Kunst en cultuur dragen bij aan gezondheid, zorg en welzijn. Kunst spreekt de taal van emotie, raakt de harten van mensen en draagt bij aan individuele ontplooiing, maatschappelijke participatie van kwetsbaren, welbevinden en gezondheid.
De Formulierenbrigade
De Formulierenbrigade werkt sinds kort ook op afspraak. Een goede oplossing voor formulieren die wat meer tijd kosten bij het invullen. De vrijwilligers van de Formulierenbrigade helpen iedereen in de gemeente Hulst bij het begrijpen van ‘ingewikkelde’ post en bij het invullen van formulieren. Denk daarbij aan post van de overheid, de belastingdienst of de zorgverzekeraar.