Start met wandelen: laagdrempelig en leuk

Elke Stap Telt is een laagdrempelig wandelprogramma van tien weken. Het blijkt een succesproject. Eerdere wandelgroepen blijven vaak voortbestaan, ook nadat de tien weken zijn afgelopen. Het werkt: samen wandelen is gezond én gezellig.

Wat houdt Elke Stap Telt in?

Naast het feit dat u met Elke Stap Telt conditie opbouwt, bouwt u ook aan uw sociale contacten in de buurt. Dat maakt deze wandelprojecten extra leuk. Tien weken lang wandelen we gezamenlijk een mooie route in de omgeving. Dit wordt langzaam opgebouwd, waarbij wordt gekeken naar het individuele niveau. Iedere deelnemer legt tijdens de eerste bijeenkomst een wandeltest af en krijgt een persoonlijk opbouwprogramma en een stappenteller. U zult verbaasd zijn, wat u in tien weken kunt bereiken. Bovendien zet u een flinke stap dichter naar een gezonde leefstijl. Dat telt!

Gezonde leefstijl

Tijdens een aantal bijeenkomsten geven we ook voorlichting over gezond leven, bijvoorbeeld: een actieve en gezonde leefstijl, gezonde voeding, op gezond gewicht komen, natuurbeleving en ontspanning, de juiste wandeluitrusting en het regulier sportaanbod in Hulst. Kortom: we bieden een totaalpakket.

Waar, wanneer en hoe?

Elke Stap Telt is voor iedereen, van jong tot oud… van matig actief tot sportief. Er starten in het voor- en najaar wandelgroepen op diverse locaties en tijden. Houdt hiervoor onze activiteitenkalender in de gaten. De kosten houden we bewust laag. Krijgt u al zin om te wandelen? Meld u dan alvast aan voor een volgend wandelproject via info@hulstvoorelkaar.nl. U krijgt dan een bericht als we weer een nieuwe groep opstarten bij u in de buurt.

Nieuws

Veel belangstelling voor mountainbike clinic
Leuk artikel over de Mountainbike Clinic die we afgelopen zaterdag organiseerden, samen met Wielervereniging Zeeuws-Vlaanderen.
Kunstexposities
Kunst en cultuur dragen bij aan gezondheid, zorg en welzijn. Kunst spreekt de taal van emotie, raakt de harten van mensen en draagt bij aan individuele ontplooiing, maatschappelijke participatie van kwetsbaren, welbevinden en gezondheid.
Happy Moving
Heb je gezondheidsproblemen of pijn, spanning en stress, revalidatie of een beperking in je bewegingsmogelijkheden? Heb je weinig energie en wil je toch graag dansen en bewegen? Of wil je gewoon ontspannen bewegen op heerlijke muziek?
Kom naar het Happy Kookcafé
Nieuw! Het Happy Kookcafé Vanaf woensdag 8 november start het Happy Kookcafé. Dit initiatief wordt gestart door het project Happy People van Hulst voor Elkaar onder het motto ‘gezond leven doen we samen.’
Gezellig! De ontbijtclub
Elkaar ontmoeten, gezellig samen eten, belevingen delen en je netwerk vergroten. Klinkt je dat als muziek in de oren? Of als heel erg spannend? Dat maakt helemaal niet uit: iedereen is welkom bij de Ontbijtclub! Vanaf 9 november elke donderdag om 8.30 uur. Ben jij erbij?
De Formulierenbrigade
De Formulierenbrigade werkt sinds kort ook op afspraak. Een goede oplossing voor formulieren die wat meer tijd kosten bij het invullen. De vrijwilligers van de Formulierenbrigade helpen iedereen in de gemeente Hulst bij het begrijpen van ‘ingewikkelde’ post en bij het invullen van formulieren. Denk daarbij aan post van de overheid, de belastingdienst of de zorgverzekeraar.