Sport 55+

Nog nooit gesport? Of is het al lang geleden? Start met een uurtje gym in de week via  Sport 55+. Dit is voor iedereen tussen de 55 en 70 die al lange tijd niet meer heeft gesport of dit zelfs nog niet eerder hebben gedaan. U start op uw eigen niveau en ontmoet leeftijdsgenoten.  U zult verbaasd zijn hoe snel uw conditie zal verbeteren.

Wat houdt Sport 55+ in?

U sport in een groepje van gemiddeld twaalf personen. Iedere les is anders, er worden verschillende sport- en bewegingsactiviteiten gegeven. De ene week doen we spierversterkende oefeningen de andere week beoefenen we een balsport. Het is afhankelijk van het niveau van de groep en er wordt rekening gehouden met uw individuele niveau. Wanneer u zich inschrijft, start u altijd met een persoonlijke fittest. Zo kunnen wij rekening houden met uw startniveau. Bovendien krijgt u tips van onze sportinstructeur.

Voordelen van Sport 55+

  • U wordt persoonlijk begeleid en gevolgd. Dat is een prettige gedachte.
  • Uw conditie zal snel verbeteren.
  • Sporten heeft een positief effect op uw algehele ‘goed voelen’.
  • U leert nieuwe mensen kennen bij u in de buurt.
  • Sport 55+ is echt een aanrader voor iedereen die (weer) wil gaan bewegen.

Waar en wanneer

Sport 55+ wordt gegeven in Hulst en Kloosterzande.

  • Iedere dinsdagochtend, van 9:00 -10:00 uur, de Hontenissehal te Kloosterzande
  • Iedere woensdagavond, van 19:30 – 20:30 uur,  Reynaertcollege, gymzaal aan de Gildenstraat

Aanmelden?

Is Sport 55+ iets voor u? U kunt gratis deelnemen aan twee lessen (vrijblijvend). Na deze les kunt u zich inschrijven. We houden bewust de kosten laag, u betaalt slechts € 3,50 per les. Dit wordt betaald per periode. (Van september t/m december en van januari t/m april.) Doet u mee? Neem dan contact op via het algemene nummer; 0114 – 684 700 of stuur een e-mail naar info@hulstvoorelkaar.nl

Nieuws

Doe mee met de Dikke Banden Race
Voor basisschoolleerlingen die graag fietsen, organiseert Hulst voor Elkaar op de dag van de Kermiskoers in Hulst de Dikke Banden Race. Dit is een fietswedstrijd voor jongens en meisjes. Het parcours in het centrum van Hulst wordt verreden voordat de Kermiskoers van start gaat.
Mantelzorgcompliment: vraag nu aan!
Bent u mantelzorger? Dan kunt u nu een Mantelzorgcompliment aanvragen. Met deze jaarlijkse waardering bedankt Hulst alle mantelzorgers die zich inzetten voor een inwoner van de gemeente. In 2017 ontvingen 518 mantelzorgers het Mantelzorgcompliment.
Kunstexposities
Kunst en cultuur dragen bij aan gezondheid, zorg en welzijn. Kunst spreekt de taal van emotie, raakt de harten van mensen en draagt bij aan individuele ontplooiing, maatschappelijke participatie van kwetsbaren, welbevinden en gezondheid.
Eenzaamheid te lijf met werkconferentie
Zo’n zes miljoen Nederlanders, van jong tot oud, voelen zich eenzaam. Aan-z (Terneuzen), Hulst voor Elkaar en Porthos (Sluis) slaan de handen ineen om dat aan te pakken.
Vraag voor het Loket? Plan uw afspraak online
U kunt -heel gemakkelijk- zelf online een afspraak plannen bij ons Loket. U hoeft niet te wachten en wij kunnen u sneller helpen doordat wij ons voor kunnen bereiden op de (hulp)vraag. 
Hulst voor Elkaar heeft eerste officiële leefstijlcoach van Zeeland
Hulst voor Elkaar heeft de eerste erkende leefstijlcoach van Zeeland in huis. Tom Erpelinck heeft zijn post-hbo-opleiding daarvoor met succes afgerond.
Wij zoeken: enthousiaste vrijwilligers!
Hulst voor Elkaar is per direct op zoek naar vrijwilligers voor diverse functies. Ben jij onze nieuwe Chauffeur Boodschappenbus of een kookliefhebber die zijn/haar keukengeheimen wil delen? Neem contact op via info@hulstvoorelkaar.nl.
De Formulierenbrigade
De Formulierenbrigade werkt sinds kort ook op afspraak. Een goede oplossing voor formulieren die wat meer tijd kosten bij het invullen. De vrijwilligers van de Formulierenbrigade helpen iedereen in de gemeente Hulst bij het begrijpen van ‘ingewikkelde’ post en bij het invullen van formulieren. Denk daarbij aan post van de overheid, de belastingdienst of de zorgverzekeraar.