Lief en leed straatje

Een ‘Lief en Leed Straat’, dat klinkt goed, nietwaar? Een straat waarin de buren naar elkaar omzien. Wij vinden dat belangrijk en als jij dat ook zou willen, dan willen we je er graag bij helpen. 

Met meer aandacht voor elkaar, wordt je straat een beetje mooier. Dat is het doel van het project ‘Lief en Leed Straatje’. Je kunt bij ons een Lief en Leed potje aanvragen, waarmee jij dan een bloemetje, fruitmand of ander aardigheidje kunt geven aan een buurman of buurvrouw. Voor iemand die dat echt verdient. 

Het werkt als volgt: iedereen die zo’n potje aanvraagt en beheert, noemen we een ‘gangmaker’. Jij maakt in jouw straat bekend dat jij zo’n potje beheert (en daar helpen we je mee). Je buren kunnen dan bij jou aangeven of iemand bijvoorbeeld in het ziekenhuis heeft gelegen. Of 40 jaar getrouwd is. Hoe leuk is dat? Je deelt gewoon Lief en Leed met elkaar. 

Wil jij gangmaker worden voor jouw straat? Meld je aan, en dan nemen we contact met je op hoe jij in jouw straat aan de slag kunt! Zo simpel is het. Doe jij mee?

Meld je hieronder aan! 

 

Veelgestelde vragen

Hoe gaat het verder nadat ik ben aangemeld?
Wij nemen contact met je op via de telefoon om een afspraak te maken en kennis te maken. Als we de verdere afspraken hebben gemaakt, komen langs bij jullie in de straat met het Lief en Leedpotje met 100 euro erin en een informatiepakketje met hulpmaterialen. Denk aan kaarten waarop je naam geschreven kan worden om iedereen in de straat te laten weten dat jij de gangmaker bent geworden. Je kunt dus al heel snel starten.

Hoe moet ik contact leggen met buren die ik nog niet ken?
De kaart kun je in elk geval in de bus doen bij die buren. Dan is dat een eerste stap om hen te leren kennen en hen te laten weten wie jij bent en hoe ze contact met jou kunnen opnemen.

Mooi initiatief, maar ik heb niet zoveel tijd.
Dat is een eerlijke vraag. Je mag bijvoorbeeld ook 2 buren vragen om je mee te helpen met het Lief en Leedpotje. Dat heeft voordelen: zij kennen wellicht ook weer andere mensen in de straat én het is nog eens veel leuker om het samen te beheren. Samen kun je ook het werk verdelen, dus dan kost het je ook minder tijd. 

Ik woon in een hele lange straat met heel veel huizen, krijg ik dan toch maar een Lief en Leedpotje?
Nee, dat zou niet helemaal eerlijk zijn. We kunnen met jou in gesprek gaan en kijken of er meerdere gangmakers zouden kunnen zijn, die een ander deel van de straat onder hun hoede kunnen nemen. Samen kijken naar de mogelijkheden!

Mag ik zelf weten waar ik het geld aan uitgeef?
Als het maar naar kadootjes voor de buren gaat! Je weet als buur zelf het beste wat je buren op prijs stellen. Is dat een fles wijn of juist een OV-chipkaart met wat tegoed erop? Een zakje snoep of een fruitmand. Hierin ben je helemaal vrij. 

Is het echt geld of moet ik het zelf voorschieten?
Het is echt cash geld. Op het moment dat je je straat aanmeldt als Lief en Leedstraat komen wij bij je thuis op bezoek met het Lief en Leedgeldkistje met daarin 100 euro cash. Je krijgt van ons ook een kostenoverzicht waarin je bij kunt houden hoeveel geld er is uitgegeven en waaraan. Aan het eind van het jaar vragen we je het kostenoverzicht bij ons in te leveren en krijg je een nieuw potje. Zo hoef je nooit iets zelf voor te schieten.

Nieuws

Aftrap Elke Stap Telt in Nieuw Namen
Altijd al in beweging willen komen, maar de motivatie nog niet kunnen vinden? Doe mee met Elke stap Telt! In Nieuw Namen start op 24 september een nieuwe groep.
Burendag De Lieve
Voor en met de buren van De Lieve is er op 25 september het burenconcert 'Samen zingen met San'.
IkToon Fietsroute
Stap op de fiets en geniet van kunst! Doe mee met de fietstocht van IkToon. Onderweg kom je langs dertien punten, waar je werk van kunstenaars kunt zien en horen via je mobiele telefoon. Scan de qr-codes, geniet van kunst en kom meer te weten over de kunstenaar.
Gezocht: gastvrouw/gastheer De Lieve
Deel jouw gezelligheid! Wordt gastvrouw/gastheer in De Lieve!
Fietstochten in de streek
Fietstochten in de streek! Download hier de gratis routes.
Mantelzorgcompliment: vraag aan
Ben je mantelzorger? Dan kun je nu een Mantelzorgcompliment aanvragen. Met deze jaarlijkse waardering bedankt Hulst alle mantelzorgers die zich inzetten voor een inwoner van de gemeente. In 2020 ontvingen 650 mantelzorgers het Mantelzorgcompliment.
Nieuw project: Lief&Leed Straatje
Met meer aandacht voor elkaar, wordt je straat een beetje mooier. Dat is het doel van het project ‘Lief en Leed Straatje’.
Taalvrijwilligers gezocht
Wil je graag andere mensen helpen met taal? Taalvrijwilligers helpen mensen op weg die moeite hebben met lezen en schrijven.
Voel je je alleen? Dit kun je doen
Voel je je alleen? Of weet je iemand die alleen is en wel wat aandacht gebruiken kan? Wij helpen bij contact!
Wijs met de tablet! We helpen u op pad
Blijf in contact met de mensen om u heen! We laten u graag zien wat online mogelijk is.
Hardloopwedstrijd met online klassement
Meedoen aan een hardloopwedstrijd en je prestaties meten met anderen? Het kan!
Webtips in coronatijd
Praktische websites met speciale informatie of tips om de tijd in het teken van coronamaatregelen door te komen.
Nooit meer moe? Het kan!
Wil je meer fut? Beter slapen? Goed eten? We coachen je online, elke week. Gratis!
Bel eens iemand op: in actie tegen eenzaamheid
Met een praatje, een gezellig babbeltje of een luisterend oor zijn we er voor elkaar. Help mee en bel eens iemand op!
Oranje Fonds steunt geluksmomentjes
Het Oranjefonds ondersteunt de Geluksmomenten in de gemeente Hulst met 5750 euro.
Online leefstijlcoaching: lekkerder in je vel
Wil je lekkerder in je vel zitten? Echt werk maken van je gezondheid? Dat kan nu ook online bij ons! Kosteloos, sluit aan!
Video: wie we zijn en wat we doen
Weten wie we zijn en wat we doen? Je ziet het in onze video!