Lief en leed straatje

Een ‘Lief en Leed Straat’, dat klinkt goed, nietwaar? Een straat waarin de buren naar elkaar omzien. Wij vinden dat belangrijk en als jij dat ook zou willen, dan willen we je er graag bij helpen. 

Met meer aandacht voor elkaar, wordt je straat een beetje mooier. Dat is het doel van het project ‘Lief en Leed Straatje’. Je kunt bij ons een Lief en Leed potje aanvragen, waarmee jij dan een bloemetje, fruitmand of ander aardigheidje kunt geven aan een buurman of buurvrouw. Voor iemand die dat echt verdient. 

Het werkt als volgt: iedereen die zo’n potje aanvraagt en beheert, noemen we een ‘gangmaker’. Jij maakt in jouw straat bekend dat jij zo’n potje beheert (en daar helpen we je mee). Je buren kunnen dan bij jou aangeven of iemand bijvoorbeeld in het ziekenhuis heeft gelegen. Of 40 jaar getrouwd is. Hoe leuk is dat? Je deelt gewoon Lief en Leed met elkaar. 

Wil jij gangmaker worden voor jouw straat? Meld je aan, en dan nemen we contact met je op hoe jij in jouw straat aan de slag kunt! Zo simpel is het. Doe jij mee?

Meld je hieronder aan! 


 

Veelgestelde vragen

Hoe gaat het verder nadat ik ben aangemeld?
Wij nemen contact met je op via de telefoon om een afspraak te maken en kennis te maken. Als we de verdere afspraken hebben gemaakt, komen langs bij jullie in de straat met het Lief en Leedpotje met 100 euro erin en een informatiepakketje met hulpmaterialen. Denk aan kaarten waarop je naam geschreven kan worden om iedereen in de straat te laten weten dat jij de gangmaker bent geworden. Je kunt dus al heel snel starten.

Hoe moet ik contact leggen met buren die ik nog niet ken?
De kaart kun je in elk geval in de bus doen bij die buren. Dan is dat een eerste stap om hen te leren kennen en hen te laten weten wie jij bent en hoe ze contact met jou kunnen opnemen.

Mooi initiatief, maar ik heb niet zoveel tijd.
Dat is een eerlijke vraag. Je mag bijvoorbeeld ook 2 buren vragen om je mee te helpen met het Lief en Leedpotje. Dat heeft voordelen: zij kennen wellicht ook weer andere mensen in de straat én het is nog eens veel leuker om het samen te beheren. Samen kun je ook het werk verdelen, dus dan kost het je ook minder tijd. 

Ik woon in een hele lange straat met heel veel huizen, krijg ik dan toch maar een Lief en Leedpotje?
Nee, dat zou niet helemaal eerlijk zijn. We kunnen met jou in gesprek gaan en kijken of er meerdere gangmakers zouden kunnen zijn, die een ander deel van de straat onder hun hoede kunnen nemen. Samen kijken naar de mogelijkheden!

Mag ik zelf weten waar ik het geld aan uitgeef?
Als het maar naar kadootjes voor de buren gaat! Je weet als buur zelf het beste wat je buren op prijs stellen. Is dat een fles wijn of juist een OV-chipkaart met wat tegoed erop? Een zakje snoep of een fruitmand. Hierin ben je helemaal vrij. 

Is het echt geld of moet ik het zelf voorschieten?
Het is echt cash geld. Op het moment dat je je straat aanmeldt als Lief en Leedstraat komen wij bij je thuis op bezoek met het Lief en Leedgeldkistje met daarin 100 euro cash. Je krijgt van ons ook een kostenoverzicht waarin je bij kunt houden hoeveel geld er is uitgegeven en waaraan. Aan het eind van het jaar vragen we je het kostenoverzicht bij ons in te leveren en krijg je een nieuw potje. Zo hoef je nooit iets zelf voor te schieten.

Nieuws

Nijntje beweegprogramma
Al jong goed leren bewegen is belangrijk voor later. Voor peuters en kleuters is er nu het Nijntje Beweegdiploma!
Delta Dikke Banden Race Hulst
Ben jij een echte fietskampioen? Kom erachter tijdens de Delta Dikke Banden Race! 
Informatiebijeenkomst over het Volwassenenfonds Sport & Cultuur
Na onze succesvolle samenwerking met Jeugdfonds Sport & Cultuur is de gemeente Hulst nu ook aangesloten bij het Volwassenenfonds Sport & Cultuur.
Sporten met een fysieke beperking
Samen met aan-z en Porthos Sluis is Hulst voor Elkaar gestart met sportaanbod voor jongeren met een fysieke beperking.
Mantelzorglunch
Onder het genot van soep met broodjes is er een gezellig samenzijn voor alle mantelzorgers uit de gemeente.
LEEFSTIJLCOACHING – Een gezonde relatie met voeding
We willen allemaal het liefst eten wat we willen zonder daarbij last te hebben van bijkomende lasten zoals een opgeblazen gevoel, darmklachten of gewichtstoename.
Start Baby Soos - voor jonge ouders en hun kindjes
Voor alle jonge ouders uit onze gemeente komt er een Baby Soos. Als feestelijke aftrap organiseren wij een tweedehands beurs voor al uw babyspullen.
Afspraak? Kies uit verschillende locaties!
Voortaan zijn fysieke afspraken bij Stichting Hulst voor Elkaar mogelijk op verschillende locaties in Gemeente Hulst.De hoofdlocatie is: Broodmarkt 8 in Hulst (De Lieve). Ons postadres: Postbus 11, 4560 AA Hulst.
Wandel mee! 27 mooie routes in de gemeente
Ontdek je eigen streek met leuke routes!
Taalvrijwilligers gezocht
Wil je graag andere mensen helpen met taal? Taalvrijwilligers helpen mensen op weg die moeite hebben met lezen en schrijven.
Wijs met de tablet! We helpen u op pad
Blijf in contact met de mensen om u heen! We laten u graag zien wat online mogelijk is.
Bel eens iemand op: in actie tegen eenzaamheid
Met een praatje, een gezellig babbeltje of een luisterend oor zijn we er voor elkaar. Help mee en bel eens iemand op!
Leefstijlcoaching: lekkerder in je vel
Wil je lekkerder in je vel zitten? Echt werk maken van je gezondheid? Dat kan online en fysiek. Kosteloos, sluit aan!
Video: wie we zijn en wat we doen
Weten wie we zijn en wat we doen? Je ziet het in onze video!