Jong geleerd is oud gedaaN

Het Happy People project richt zich op het verbeteren van een gezonde leefstijl van de inwoners van de wijken De Linie en Den Dullaert. Het project richt zich op alle leeftijden, ook op jongeren en kinderen. Veel bewegen, lekker buitenspelen, samen sporten, samen gezond koken én gezond eten. En natuurlijk elkaar ontmoeten in de wijk. Daar worden we allemaal gelukkig van! 

Buitenspeelcoach

Lekker buitenspelen, dat is toch eigenlijk het leukste om te doen! Dit kan met regelmaat met een professionele Buitenspeelcoach. De kinderen worden zo geactiveerd om weer meer te gaan buiten spelen. Bovendien leren de kinderen uit de buurt elkaar beter kennen, zodat ze ook op andere dagen met elkaar gaan spelen. Met de professionele coach leren de kinderen leuke spelletjes, voetballen, basketballen, speurtochten te doen. 

De Buitenspeelcoach is mede mogelijk gemaakt door Stichting Hulst voor Elkaar, Basisschool Moerschans, Basisschool Nobelhorst en Basisschool de Wereldboom. De Buitenspeelcoach is een medewerker van onze stichting die elke week een andere activiteit bedenkt op een andere locatie in de wijk. Kijk hiervoor op onze activiteitenkalender. Let op: de Buitenspeelcoach is geen kinderopvang. Bij onvoldoende deelnemers of te slechte weersomstandigheden, gaat de activiteit niet door. Dit wordt bij aanvang beslist. 

Basisschoolleerlingen

Voor leerlingen in de basisschoolleeftijd is er extra aandacht voor voldoende beweging. Zo zijn er regelmatig sportlessen op de basisscholen in de wijken De Linie en Den Dullaert. Bijvoorbeeld Judolessen waarmee de weerbaarheid en het zelfvertrouwen wordt vergroot. De leerlingen leren hier bijvoorbeeld over samenwerken, discipline, zelfbeheersing en respect hebben voor elkaar. Daarnaast worden ze na schooltijd uitgedaagd om te bewegen bij ons project Sportbuurtwerk. Iedere week een uurtje sporten! In de wijken De Linie en Den Dullaert is deze activiteit gratis. Kijk op de activiteitenkalender wanneer de activiteiten plaatsvinden.   

Jongeren

De deelprojecten voor jongeren ‘Happy Appels’ en ‘Het Soepproject’  hebben tot doel om met gezonde voeding zelf aan de slag te gaan. Daarnaast geven we voorlichting op scholen over een gezonde leefstijl wat inhoudt dat iemand zich lichamelijk en geestelijk goed voelt, en een goed sociaal netwerk heeft. We stimuleren jongeren en kinderen om voldoende te bewegen en gezond te eten. Dit doen we zowel op de middelbare school als op de basisschool. Lees meer over de projecten binnen het Happy People project die gaan over gezonde voeding en gezond gewicht.

Nieuws

Infomiddag Langer thuis wonen
Wilt u langer thuis blijven wonen? En heeft u daar misschien hulpmiddelen voor nodig? Kom naar de informatiemiddag in Hulst of Kloosterzande!
Kick-off sportvereniging voor jongeren met beperking
Heb je een beperking en wil je sporten bij een vereniging? Op 6 maart is het de kick-off van de eerste Zeeuws-Vlaamse sportvereniging voor (on)beperkt sporten!
Gratis gezondheidscheck in kernen
Gratis gezondheidsonderzoek in Vogelwaarde, Graauw, Hengstdijk en Clinge in februari! Hiermee krijgt het Happy People Gezondheidsonderzoek in Hulst een vervolg in de kernen.
55-plusser? Ga (weer) voetballen!
Nieuw in Hulst: Walking football voor 55-plussers. Dé manier om in beweging te blijven en (weer) te gaan voetballen!
Kunstexposities
Kunst en cultuur dragen bij aan gezondheid, zorg en welzijn. Kunst spreekt de taal van emotie, raakt de harten van mensen en draagt bij aan individuele ontplooiing, maatschappelijke participatie van kwetsbaren, welbevinden en gezondheid.
Vraag voor het Loket? Plan uw afspraak online
U kunt -heel gemakkelijk- zelf online een afspraak plannen bij ons Loket. U hoeft niet te wachten en wij kunnen u sneller helpen doordat wij ons voor kunnen bereiden op de (hulp)vraag. 
Leefstijlcoaching in basisverzekering
Wilt u lekkerder in uw vel zitten en werk maken van uw gezondheid? De leefstijlcoach van Hulst voor Elkaar helpt u naar een gezonde leefstijl. Vanaf 1 januari zit leefstijlcoaching in het basispakket van de zorgverzekering. Meld u nu aan!
Wij zoeken: enthousiaste vrijwilligers!
Hulst voor Elkaar is per direct op zoek naar vrijwilligers voor diverse functies. Ben jij onze nieuwe Chauffeur Boodschappenbus of een kookliefhebber die zijn/haar keukengeheimen wil delen? Neem contact op via info@hulstvoorelkaar.nl.
De Formulierenbrigade
De Formulierenbrigade werkt ook op afspraak. Een goede oplossing voor formulieren die wat meer tijd kosten bij het invullen. De vrijwilligers van de Formulierenbrigade helpen iedereen in de gemeente Hulst bij het begrijpen van ‘ingewikkelde’ post en bij het invullen van formulieren. Denk daarbij aan post van de overheid, de belastingdienst of de zorgverzekeraar.