Jong geleerd is oud gedaaN

Het Happy People project richt zich op het verbeteren van een gezonde leefstijl van de inwoners van de wijken De Linie en Den Dullaert. Het project richt zich op alle leeftijden, ook op jongeren en kinderen. Veel bewegen, lekker buitenspelen, samen sporten, samen gezond koken én gezond eten. En natuurlijk elkaar ontmoeten in de wijk. Daar worden we allemaal gelukkig van! 

Buitenspeelcoach

Lekker buitenspelen, dat is toch eigenlijk het leukste om te doen?! Dit kan met regelmaat met een professionele Buitenspeelcoach. De kinderen worden zo geactiveerd om weer meer te gaan buiten spelen. Bovendien leren de kinderen uit de buurt elkaar beter kennen, zodat ze ook op andere dagen met elkaar gaan spelen. Met de professionele coach leren de kinderen leuke spelletjes, voetballen, basketballen, speurtochten te doen. Als ze maar lekker bezig zijn!

De Buitenspeelcoach is mede mogelijk gemaakt door Stichting Hulst voor Elkaar, Basisschool Moerschans, Basisschool Nobelhorst en Basisschool de Wereldboom. De Buitenspeelcoach is een medewerker van onze stichting die elke week een andere activiteit bedenkt op een andere locatie in de wijk. Kijk hiervoor op onze activiteitenkalender.

Basisschoolleerlingen

Voor leerlingen in de basisschoolleeftijd is er extra aandacht voor voldoende beweging. Zo zijn er regelmatig sportlessen op de basisscholen in de wijken De Linie en Den Dullaert. Bijvoorbeeld Judolessen waarmee de weerbaarheid en het zelfvertrouwen wordt vergroot. De leerlingen leren hier bijvoorbeeld over samenwerken, discipline, zelfbeheersing en respect hebben voor elkaar. Daarnaast worden ze na schooltijd uitgedaagd om te bewegen bij ons project Sportbuurtwerk. Iedere week een uurtje sporten! In de wijken De Linie en Den Dullaert is deze activiteit gratis. Kijk op de activiteitenkalender wanneer de activiteiten plaatsvinden.   

Jongeren

De deelprojecten voor jongeren ‘Happy Appels’ en ‘Het Soepproject’  hebben tot doel om met gezonde voeding zelf aan de slag te gaan. Daarnaast geven we voorlichting op scholen over een gezonde leefstijl wat inhoudt dat iemand zich lichamelijk en geestelijk goed voelt, en een goed sociaal netwerk heeft. We stimuleren jongeren en kinderen om voldoende te bewegen en gezond te eten. Dit doen we zowel op de middelbare school als op de basisschool. Lees meer over de projecten binnen het Happy People project die gaan over gezonde voeding en gezond gewicht.

Nieuws

Privacywet: Bent u er klaar voor?
Gratis voorlichtingsbijeenkomst met tips over nieuwe wetgeving. We helpen uw vereniging op pad!
Kickboksen voor leerlingen Reynaertcollege
Wil jij werken aan je conditie of je zelfvertrouwen een boost geven? Dan is kickboksen iets voor jou! Deze sport helpt je om te leren grenzen te stellen en voor jezelf op te komen.
Hulst voor Elkaar heeft eerste officiële leefstijlcoach van Zeeland
Hulst voor Elkaar heeft de eerste erkende leefstijlcoach van Zeeland in huis. Tom Erpelinck heeft zijn post-hbo-opleiding daarvoor met succes afgerond.
Week van de Amateurkunst
Talent gezocht! We zoeken amateurkunstenaars die anderen willen laten genieten van hun talent. Tijdens de Week van de Amateurkunst (WAK) in Hulst krijgen artiesten en kunstenaars een podium. De WAK is van 2 tot en met 10 juni in het centrum van Hulst. Doen jullie mee?
Wij zoeken: Chauffeurs boodschappenbus (m/v, vrijwilligersfunctie)
Stap achter het stuur van onze boodschappenbus! Hulst voor Elkaar is per direct op zoek naar chauffeurs (m/v) voor 1 ochtend per week. Als Chauffeur Boodschappenbus (vrijwilligersfunctie) breng je mensen die zelf geen vervoer hebben, van en naar de supermarkt. Voor meer informatie, neem contact op via info@hulstvoorelkaar.nl.
Teken- en schilderclub
We starten met een teken- en schilderclub. Doel van de club is om met een groep enthousiaste mensen te gaan (leren) tekenen en schilderen. Dit gebeurt onder leiding van een deskundige vrijwilliger.
Kunstexposities
Kunst en cultuur dragen bij aan gezondheid, zorg en welzijn. Kunst spreekt de taal van emotie, raakt de harten van mensen en draagt bij aan individuele ontplooiing, maatschappelijke participatie van kwetsbaren, welbevinden en gezondheid.
De Formulierenbrigade
De Formulierenbrigade werkt sinds kort ook op afspraak. Een goede oplossing voor formulieren die wat meer tijd kosten bij het invullen. De vrijwilligers van de Formulierenbrigade helpen iedereen in de gemeente Hulst bij het begrijpen van ‘ingewikkelde’ post en bij het invullen van formulieren. Denk daarbij aan post van de overheid, de belastingdienst of de zorgverzekeraar.