Onze missie

Stichting Hulst voor Elkaar is dé centrale wegwijzer voor iedereen in de gemeente die advies en ondersteuning nodig heeft op het gebied van zorg en welzijn.

Centrale wegwijzer

De medewerkers van de stichting zijn vaak het eerste aanspreekpunt voor de inwoners als ze hulp of advies nodig hebben. Indien wij de expertise in huis hebben, dan helpen we u graag verder. Wanneer nodig brengen wij u in contact met een partnerorganisatie die beter op uw hulpvraag kan inspelen. Zo vormen wij een verbindende schakel tussen u en het zorgnetwerk. Wij zijn er voor u.

Voor iedereen in de gemeente

Wij zijn er voor iedereen. Soms zijn we al vanaf de zwangerschap betrokken, voor bijvoorbeeld zwangere moeders. Voor peuters, voor kinderen op de basisschool, voor de jeugd van Hulst, voor de volwassenen en voor de senioren tot hoogbejaarden. Wij doen ons werk voor iedereen: voor Jeugd, Gezin en Volwassenen. En we willen ook graag deze groepen met elkaar verbinden. Daarin zijn we ondersteunend en adviserend.

Advies en ondersteuning

Wat we voor iemand persoonlijk betekenen is heel verschillend. De ene persoon coachen we om een droom waar te maken voor het opzetten van een geweldig buurtproject. Bij een ander adviseren we rondom opvoedingsvragen en echtscheiding. En we bevorderen de gezondheid van een kind dat gratis een uurtje in de week kan sporten via het sportbuurtwerk. Heel divers in uitvoering, maar altijd adviserend en ondersteunend. Dat is Stichting Hulst voor Elkaar.

Op het gebied van zorg en welzijn

Zorgen voor elkaar en ondersteuning bieden bij zorgvragen en bij aanvragen in het kader van de Jeugdwet en de WMO. Het welzijn van de inwoners van de gemeente Hulst bevorderen. Dat is wat Stichting Hulst voor Elkaar wil bereiken op tal van manieren. 

Stichting Hulst voor Elkaar werkt op verschillende terreinen samen met de gemeente Hulst. Daar hoort onder andere bij het adviseren rondom de zorgaanvragen in het kader van de Jeugdwet en de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO). Wij voeren de gesprekken over de zorgaanvraag en geven hierin een advies aan de gemeente. De gemeente Hulst neemt het definitieve besluit.

Nieuws

Veel belangstelling voor mountainbike clinic
Leuk artikel over de Mountainbike Clinic die we afgelopen zaterdag organiseerden, samen met Wielervereniging Zeeuws-Vlaanderen.
Kunstexposities
Kunst en cultuur dragen bij aan gezondheid, zorg en welzijn. Kunst spreekt de taal van emotie, raakt de harten van mensen en draagt bij aan individuele ontplooiing, maatschappelijke participatie van kwetsbaren, welbevinden en gezondheid.
Happy Moving
Heb je gezondheidsproblemen of pijn, spanning en stress, revalidatie of een beperking in je bewegingsmogelijkheden? Heb je weinig energie en wil je toch graag dansen en bewegen? Of wil je gewoon ontspannen bewegen op heerlijke muziek?
Kom naar het Happy Kookcafé
Nieuw! Het Happy Kookcafé Vanaf woensdag 8 november start het Happy Kookcafé. Dit initiatief wordt gestart door het project Happy People van Hulst voor Elkaar onder het motto ‘gezond leven doen we samen.’
Gezellig! De ontbijtclub
Elkaar ontmoeten, gezellig samen eten, belevingen delen en je netwerk vergroten. Klinkt je dat als muziek in de oren? Of als heel erg spannend? Dat maakt helemaal niet uit: iedereen is welkom bij de Ontbijtclub! Vanaf 9 november elke donderdag om 8.30 uur. Ben jij erbij?
De Formulierenbrigade
De Formulierenbrigade werkt sinds kort ook op afspraak. Een goede oplossing voor formulieren die wat meer tijd kosten bij het invullen. De vrijwilligers van de Formulierenbrigade helpen iedereen in de gemeente Hulst bij het begrijpen van ‘ingewikkelde’ post en bij het invullen van formulieren. Denk daarbij aan post van de overheid, de belastingdienst of de zorgverzekeraar.