Onze missie

Stichting Hulst voor Elkaar is dé centrale wegwijzer voor iedereen in de gemeente die advies en ondersteuning nodig heeft op het gebied van zorg en welzijn.

Centrale wegwijzer

De medewerkers van de stichting zijn vaak het eerste aanspreekpunt voor de inwoners als ze hulp of advies nodig hebben. Indien wij de expertise in huis hebben, dan helpen we u graag verder. Wanneer nodig brengen wij u in contact met een partnerorganisatie die beter op uw hulpvraag kan inspelen. Zo vormen wij een verbindende schakel tussen u en het zorgnetwerk. Wij zijn er voor u.

Voor iedereen in de gemeente

Wij zijn er voor iedereen. Soms zijn we al vanaf de zwangerschap betrokken, voor bijvoorbeeld zwangere moeders. Voor peuters, voor kinderen op de basisschool, voor de jeugd van Hulst, voor de volwassenen en voor de senioren tot hoogbejaarden. Wij doen ons werk voor iedereen: voor Jeugd, Gezin en Volwassenen. En we willen ook graag deze groepen met elkaar verbinden. Daarin zijn we ondersteunend en adviserend.

Advies en ondersteuning

Wat we voor iemand persoonlijk betekenen is heel verschillend. De ene persoon coachen we om een droom waar te maken voor het opzetten van een geweldig buurtproject. Bij een ander adviseren we rondom opvoedingsvragen en echtscheiding. En we bevorderen de gezondheid van een kind dat gratis een uurtje in de week kan sporten via het sportbuurtwerk. Heel divers in uitvoering, maar altijd adviserend en ondersteunend. Dat is Stichting Hulst voor Elkaar.

Op het gebied van zorg en welzijn

Zorgen voor elkaar en ondersteuning bieden bij zorgvragen en bij aanvragen in het kader van de Jeugdwet en de WMO. Het welzijn van de inwoners van de gemeente Hulst bevorderen. Dat is wat Stichting Hulst voor Elkaar wil bereiken op tal van manieren. 

Stichting Hulst voor Elkaar werkt op verschillende terreinen samen met de gemeente Hulst. Daar hoort onder andere bij het adviseren rondom de zorgaanvragen in het kader van de Jeugdwet en de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO). Wij voeren de gesprekken over de zorgaanvraag en geven hierin een advies aan de gemeente. De gemeente Hulst neemt het definitieve besluit.

Nieuws

Straatvoetbaltoernooi
Ben jij net zo goed in straatvoetbal als Touzani? Doe met het straatvoetbaltoernooi op dinsdag 24 april (groep 5/6) of donderdag 26 april (groep 7/8).
Elke Stap Telt begint weer in Hulst en Vogelwaarde
Elke Stap Telt is een laagdrempelig wandelprogramma van Stichting Hulst voor Elkaar. Tijdens dit programma gaat u tien weken lang een keer per week gezamenlijk wandelen.
Check gratis je gezondheid
Voor de buurtbewoners van de wijken Den Dullaert en de Linie organiseren we namens het project Happy People een drietal middagen: je kunt gratis je gezondheid laten checken. 
Natasja Mariman directeur Stichting Hulst voor Elkaar
Per 1 februari a.s. wordt Natasja Mariman benoemd als directeur bij Stichting Hulst voor Elkaar. Na een zorgvuldige selectieprocedure heeft de Raad van Toezicht besloten dat zij de aangewezen persoon is om deze functie te bekleden.
Teken- en schilderclub
We starten met een teken- en schilderclub. Doel van de club is om met een groep enthousiaste mensen te gaan (leren) tekenen en schilderen. Dit gebeurt onder leiding van een deskundige vrijwilliger.
Kunstexposities
Kunst en cultuur dragen bij aan gezondheid, zorg en welzijn. Kunst spreekt de taal van emotie, raakt de harten van mensen en draagt bij aan individuele ontplooiing, maatschappelijke participatie van kwetsbaren, welbevinden en gezondheid.
De Formulierenbrigade
De Formulierenbrigade werkt sinds kort ook op afspraak. Een goede oplossing voor formulieren die wat meer tijd kosten bij het invullen. De vrijwilligers van de Formulierenbrigade helpen iedereen in de gemeente Hulst bij het begrijpen van ‘ingewikkelde’ post en bij het invullen van formulieren. Denk daarbij aan post van de overheid, de belastingdienst of de zorgverzekeraar.