Volkstuin Voor Elkaar: gezond, gezellig en ontspannend

Houdt u van tuinieren? Of heeft u het nog nooit gedaan? En vindt u het leuk om andere mensen te ontmoeten? Of vindt u het juist spannend om nieuwe contacten te leggen? Dat geeft helemaal niets. Beide type mensen vinden elkaar in Volkstuin Voor Elkaar. Het hoofddoel is om samen te tuinieren en met elkaar actief buiten bezig te zijn. En ondertussen, leert u alles over de biologische moestuin en u leert elkaar op het gemakje kennen.

Ontspannen naar huis

Tuinieren heeft een ontspannende werking op mensen. Met de handen in de grond komt het hoofd tot rust. Het werkt goed voor mensen die veel stress hebben en die even wat minder lekker in hun vel zitten. Ook als u nog niet eerder in een moestuin heeft gewerkt, is dat geen probleem. De vrijwilligers van de volkstuin leren u de kneepjes van het biologisch tuinieren. Heeft u even behoefte aan een ontspannen momentje voor uzelf? Dan gaat u een eindje verderop werken, de tuin is groot genoeg. Volkstuin Voor Elkaar heeft een oppervlakte van 2.000 m2 en is gelegen aan het Galgenveld.

Gezonde voeding

Hoe bijzonder is het om in het voorjaar groente te zaaien en in de zomer of de herfst heerlijke verse groenten te kunnen oogsten? Wortelen, boontjes, tomaten, prei, bloemkool, aardappels, sla… Heerlijk om groenten te eten uit eigen tuin. Gerijpt in het zonnetje. Dat smaakt vele malen beter dan voorverpakte groente uit de supermarkt. En deze groente kost u niets, want de biologische groenten worden verdeeld over de harde werkers die meehelpen in de volkstuin. Uw beloning: een gezonde én gratis maaltijd en natuurlijk veel gezelligheid. Dát maakt het extra leuk om mee te werken in de Volkstuin.

Kom eens kijken

Samen tuinieren is gezond, gezellig en ontspannend. Daar plukt u letterlijk de vruchten van! Is het iets voor u? Kom gerust eens kijken. De Volkstuin ligt aan het Galgenveld. U kunt zich aanmelden voor De Volkstuin via info@hulstvoorelkaar.nl of bel met ons algemene nummer 0114 - 684 700 (van 09:00u tot 12:00u en van 13:00u tot 16:00u).

Nieuws

Telefonische storing
Momenteel hebben we te kampen met een telefonische storing. Wij zijn wel te bereiken via ons mailadres: info@hulstvoorelkaar.nl. Excuus voor het ongemak.
Teken- en schilderclub
We starten met een teken- en schilderclub. Doel van de club is om met een groep enthousiaste mensen te gaan (leren) tekenen en schilderen. Dit gebeurt onder leiding van een deskundige vrijwilliger.
Alzheimercafé agenda 2018
Vanaf nu op verschillende locaties in Zeeuws-Vlaanderen, misschien ook bij u in de buurt? Het Alzheimercafé is een vast herkenningspunt in Zeeuws-Vlaanderen geworden. Tijdens maandelijkse bijeenkomsten nodigen we iedereen uit die te maken krijgt met dementie: mensen met dementie zelf, partners, familie, vrienden, buren professionals en andere belangstellenden.
Vacature medewerker Communicatie
Ben jij bekend met alle ins en outs van communicatie (online en print) en heb je een vlotte en nauwkeurige pen? Ben je een echte doorzetter, stressbestendig en creatief?
Spetterend FIFA18 toernooi
Vorige week speelde Real Madrid tegen Real Madrid in Hulst. Een aantal jongeren ging lekker los tijdens het FIFA toernooi.
Droomprojecten leerlingen Reyaertcollege
Gisteren werden in de Hulster raadzaal 'droom' presentaties gehouden door zes jongeren. Voor de 6e keer organiseerden we het het droomproject...
Vrijwilligers bedankt!
Maandagavond 18 december zijn de vrijwilligers van Hulst voor Elkaar hartelijk bedankt voor hun werk afgelopen jaar. In Plaza de Vogel in Hengstdijk kwamen zo'n 120 vrijwilligers bij elkaar.
Veel belangstelling voor mountainbike clinic
Leuk artikel over de Mountainbike Clinic die we afgelopen zaterdag organiseerden, samen met Wielervereniging Zeeuws-Vlaanderen.
Kunstexposities
Kunst en cultuur dragen bij aan gezondheid, zorg en welzijn. Kunst spreekt de taal van emotie, raakt de harten van mensen en draagt bij aan individuele ontplooiing, maatschappelijke participatie van kwetsbaren, welbevinden en gezondheid.
Kom naar het Happy Kookcafé
Nieuw! Het Happy Kookcafé Vanaf woensdag 8 november start het Happy Kookcafé. Dit initiatief wordt gestart door het project Happy People van Hulst voor Elkaar onder het motto ‘gezond leven doen we samen.’
De Formulierenbrigade
De Formulierenbrigade werkt sinds kort ook op afspraak. Een goede oplossing voor formulieren die wat meer tijd kosten bij het invullen. De vrijwilligers van de Formulierenbrigade helpen iedereen in de gemeente Hulst bij het begrijpen van ‘ingewikkelde’ post en bij het invullen van formulieren. Denk daarbij aan post van de overheid, de belastingdienst of de zorgverzekeraar.