Volkstuin Voor Elkaar: gezond, gezellig en ontspannend

Houdt u van tuinieren? Of heeft u het nog nooit gedaan? En vindt u het leuk om andere mensen te ontmoeten? Of vindt u het juist spannend om nieuwe contacten te leggen? Dat geeft helemaal niets. Beide type mensen vinden elkaar in Volkstuin Voor Elkaar. Het hoofddoel is om samen te tuinieren en met elkaar actief buiten bezig te zijn. En ondertussen, leert u alles over de biologische moestuin en u leert elkaar op het gemakje kennen.

Ontspannen naar huis

Tuinieren heeft een ontspannende werking op mensen. Met de handen in de grond komt het hoofd tot rust. Het werkt goed voor mensen die veel stress hebben en die even wat minder lekker in hun vel zitten. Ook als u nog niet eerder in een moestuin heeft gewerkt, is dat geen probleem. De vrijwilligers van de volkstuin leren u de kneepjes van het biologisch tuinieren. Heeft u even behoefte aan een ontspannen momentje voor uzelf? Dan gaat u een eindje verderop werken, de tuin is groot genoeg. Volkstuin Voor Elkaar heeft een oppervlakte van 2.000 m2 en is gelegen aan het Galgenveld.

Gezonde voeding

Hoe bijzonder is het om in het voorjaar groente te zaaien en in de zomer of de herfst heerlijke verse groenten te kunnen oogsten? Wortelen, boontjes, tomaten, prei, bloemkool, aardappels, sla… Heerlijk om groenten te eten uit eigen tuin. Gerijpt in het zonnetje. Dat smaakt vele malen beter dan voorverpakte groente uit de supermarkt. En deze groente kost u niets, want de biologische groenten worden verdeeld over de harde werkers die meehelpen in de volkstuin. Uw beloning: een gezonde én gratis maaltijd en natuurlijk veel gezelligheid. Dát maakt het extra leuk om mee te werken in de Volkstuin.

Kom eens kijken

Samen tuinieren is gezond, gezellig en ontspannend. Daar plukt u letterlijk de vruchten van! Is het iets voor u? Kom gerust eens kijken. De Volkstuin ligt aan het Galgenveld. U kunt zich aanmelden voor De Volkstuin via info@hulstvoorelkaar.nl of bel met ons algemene nummer 0114 - 684 700 (van 09:00u tot 12:00u en van 13:00u tot 16:00u).

Nieuws

Vraag voor het Loket? Plan uw afspraak online
Heb je een (hulp)vraag? Dan kun je terecht bij het Loket van Stichting Hulst voor Elkaar in Hulst en Kloosterzande, persoonlijk of telefonisch. Plan heel gemakkelijk zelf online een afspraak!
Mantelzorgcompliment: vraag aan
Ben je mantelzorger? Dan kun je nu een Mantelzorgcompliment aanvragen. Met deze jaarlijkse waardering bedankt Hulst alle mantelzorgers die zich inzetten voor een inwoner van de gemeente. In 2018 ontvingen 510 mantelzorgers het Mantelzorgcompliment.
Maak kennis met Gijs Gezond
Wat is gezond eten en drinken? Hoe maak je de juiste keuzes als je boodschappen doet? Volg Gijs Gezond op Facebook. Hij vlogt elke maand bij ondernemers in de buurt en geeft praktische tips.
Samen gezond ouder!
Samen gezond ouder worden, met mensen in uw buurt of wijk. Dat is Sociaal Vitaal! Bent u 65-plusser en lijkt het u gezellig om samen met mensen uit uw buurt aan uw gezondheid te werken? Doe mee met Sociaal Vitaal, in Hulst, Clinge of Vogelwaarde.
Happy People ook in kernen
Een gelukkige, gezonde én gezellige buurt. Dat is het doel van Happy People. Nu ook in Vogelwaarde, Graauw, Hengstdijk en Clinge!
Sportvereniging voor jongeren met beperking
Heb je een beperking en wil je sporten bij een vereniging? Sluit aan bij de Zeeuws-Vlaamse sportvereniging voor (on)beperkt sporten!
Kunstexposities
Kunst en cultuur dragen bij aan gezondheid, zorg en welzijn. Kunst spreekt de taal van emotie, raakt de harten van mensen en draagt bij aan individuele ontplooiing, maatschappelijke participatie van kwetsbaren, welbevinden en gezondheid.
Leefstijlcoaching in basisverzekering
Wilt u lekkerder in uw vel zitten en werk maken van uw gezondheid? De leefstijlcoach van Hulst voor Elkaar helpt u naar een gezonde leefstijl. Vanaf 1 januari zit leefstijlcoaching in het basispakket van de zorgverzekering. Meld u nu aan!
Wij zoeken: enthousiaste vrijwilligers!
Hulst voor Elkaar is per direct op zoek naar vrijwilligers voor diverse functies. Ben jij onze nieuwe Chauffeur Boodschappenbus of een kookliefhebber die zijn/haar keukengeheimen wil delen? Neem contact op via info@hulstvoorelkaar.nl.
De Formulierenbrigade
De Formulierenbrigade werkt ook op afspraak. Een goede oplossing voor formulieren die wat meer tijd kosten bij het invullen. De vrijwilligers van de Formulierenbrigade helpen iedereen in de gemeente Hulst bij het begrijpen van ‘ingewikkelde’ post en bij het invullen van formulieren. Denk daarbij aan post van de overheid, de belastingdienst of de zorgverzekeraar.