Volkstuin Voor Elkaar: gezond, gezellig en ontspannend

Houdt u van tuinieren? Of heeft u het nog nooit gedaan? En vindt u het leuk om andere mensen te ontmoeten? Of vindt u het juist spannend om nieuwe contacten te leggen? Dat geeft helemaal niets. Beide type mensen vinden elkaar in Volkstuin Voor Elkaar. Het hoofddoel is om samen te tuinieren en met elkaar actief buiten bezig te zijn. En ondertussen, leert u alles over de biologische moestuin en u leert elkaar op het gemakje kennen.

Ontspannen naar huis

Tuinieren heeft een ontspannende werking op mensen. Met de handen in de grond komt het hoofd tot rust. Het werkt goed voor mensen die veel stress hebben en die even wat minder lekker in hun vel zitten. Ook als u nog niet eerder in een moestuin heeft gewerkt, is dat geen probleem. De vrijwilligers van de volkstuin leren u de kneepjes van het biologisch tuinieren. Heeft u even behoefte aan een ontspannen momentje voor uzelf? Dan gaat u een eindje verderop werken, de tuin is groot genoeg. Volkstuin Voor Elkaar heeft een oppervlakte van 2.000 m2 en is gelegen aan het Galgenveld.

Gezonde voeding

Hoe bijzonder is het om in het voorjaar groente te zaaien en in de zomer of de herfst heerlijke verse groenten te kunnen oogsten? Wortelen, boontjes, tomaten, prei, bloemkool, aardappels, sla… Heerlijk om groenten te eten uit eigen tuin. Gerijpt in het zonnetje. Dat smaakt vele malen beter dan voorverpakte groente uit de supermarkt. En deze groente kost u niets, want de biologische groenten worden verdeeld over de harde werkers die meehelpen in de volkstuin. Uw beloning: een gezonde én gratis maaltijd en natuurlijk veel gezelligheid. Dát maakt het extra leuk om mee te werken in de Volkstuin.

Kom eens kijken

Samen tuinieren is gezond, gezellig en ontspannend. Daar plukt u letterlijk de vruchten van! Is het iets voor u? Kom gerust eens kijken. De Volkstuin ligt aan het Galgenveld. U kunt zich aanmelden voor De Volkstuin via info@hulstvoorelkaar.nl of bel met ons algemene nummer 0114 - 684 700 (van 09:00u tot 12:00u en van 13:00u tot 16:00u).

Nieuws

18 augustus: stormbaan Wipe-It-Out Hengstdijk
Sluit je zomervakantie echt heel vet af! Kom op 18 augustus naar recreatiecentrum De Vogel in Hengstdijk voor ruim 46 meter vette Jungle-strijd!
Eenzaamheid te lijf met werkconferentie
Zo’n zes miljoen Nederlanders, van jong tot oud, voelen zich eenzaam. Aan-z (Terneuzen), Hulst voor Elkaar en Porthos (Sluis) slaan de handen ineen om dat aan te pakken.
Mantelzorgcompliment: vraag nu aan!
Bent u mantelzorger? Dan kunt u nu een Mantelzorgcompliment aanvragen. Met deze jaarlijkse waardering bedankt Hulst alle mantelzorgers die zich inzetten voor een inwoner van de gemeente. In 2017 ontvingen 518 mantelzorgers het Mantelzorgcompliment.
Vraag voor het Loket? Plan uw afspraak online
U kunt -heel gemakkelijk- zelf online een afspraak plannen bij ons Loket. U hoeft niet te wachten en wij kunnen u sneller helpen doordat wij ons voor kunnen bereiden op de (hulp)vraag. 
Hulst voor Elkaar heeft eerste officiële leefstijlcoach van Zeeland
Hulst voor Elkaar heeft de eerste erkende leefstijlcoach van Zeeland in huis. Tom Erpelinck heeft zijn post-hbo-opleiding daarvoor met succes afgerond.
Wij zoeken: Chauffeurs boodschappenbus (m/v, vrijwilligersfunctie)
Stap achter het stuur van onze boodschappenbus! Hulst voor Elkaar is per direct op zoek naar chauffeurs (m/v) voor 1 ochtend per week. Als Chauffeur Boodschappenbus (vrijwilligersfunctie) breng je mensen die zelf geen vervoer hebben, van en naar de supermarkt. Voor meer informatie, neem contact op via info@hulstvoorelkaar.nl.
Kunstexposities
Kunst en cultuur dragen bij aan gezondheid, zorg en welzijn. Kunst spreekt de taal van emotie, raakt de harten van mensen en draagt bij aan individuele ontplooiing, maatschappelijke participatie van kwetsbaren, welbevinden en gezondheid.
De Formulierenbrigade
De Formulierenbrigade werkt sinds kort ook op afspraak. Een goede oplossing voor formulieren die wat meer tijd kosten bij het invullen. De vrijwilligers van de Formulierenbrigade helpen iedereen in de gemeente Hulst bij het begrijpen van ‘ingewikkelde’ post en bij het invullen van formulieren. Denk daarbij aan post van de overheid, de belastingdienst of de zorgverzekeraar.