Cursus Grip op de knip

Grip op de knip gaat op praktische wijze in op het verstandig omgaan met geld. U krijgt inzicht in uw financiën, uw uitgaven en inkomsten en u leert nee zeggen tegen impulsaankopen. De cursus is zinvol voor iedereen, want u leert budgetteren, besparen en keuzes maken. Het is goed om daar regelmatig mee bezig te zijn.

De cursus wordt aangeboden voor volwassenen en voor jongeren die op kamers gaan. De cursus bestaat uit acht bijeenkomsten waarin diverse thema’s worden behandeld. U krijgt ook thuiswerkopdrachten mee, zodat u thuis praktisch aan de slag kunt om grip op uw portemonnee te krijgen. De cursus gaat van start bij voldoende aanmeldingen, dus vraag gerust een vriend of vriendin mee. 

Inhoud van de cursus

Les 1: papieren ordenen, welke post (ook digitaal) bewaart u en wat niet?
Les 2: inkomstenvormen
Les 3: vaste uitgaven en sporadische uitgaven incalculeren
Les 4: lenen en sparen
Les 5: leren nee zeggen en grenzen stellen
Les 6: les van de voedingsdeskundige over goedkoop en gezond boodschappen doen
Les 7: koop voor €5,- een avondmaaltijd
Les 8: budgettering rond maken

Op kamers

De cursus voor jongeren wordt speciaal op de doelgroep geschreven, maar de inhoud blijft hetzelfde. Hierbij komen vragen aan bod als:

  • Hoe betaal je de studie, de kamer en de boodschappen?
  • Betalen je ouders mee in de onkosten of betaal je alles zelf?
  • Is het goedkoper om op kamers te gaan of kan ik beter thuis blijven wonen?
  • Waar heb ik recht op? Studiefinanciering van DUO? Hoeveel dan?
  • Vanaf je 18e jaar ga je ook basis zorgverzekering moeten betalen. Heb je dat ingecalculeerd?
  • Welke soorten abonnementen heb je?


Aanmelden

Interesse voor een Grip op de Knip cursus? Bij voldoende aanmeldingen wordt er weer een nieuwe cursus ingepland. Meld u/Meld je aan via het algemene nummer: 0114 – 684 700 (van 09:00u tot 12:00u en van 13:00u - 16:00u). 

Nieuws

Wij zoeken: Chauffeurs boodschappenbus (m/v, vrijwilligersfunctie)
Stap achter het stuur van onze boodschappenbus! Hulst voor Elkaar is per direct op zoek naar chauffeurs (m/v) voor 1 ochtend per week. Als Chauffeur Boodschappenbus (vrijwilligersfunctie) breng je mensen die zelf geen vervoer hebben, van en naar de supermarkt. Voor meer informatie, neem contact op via info@hulstvoorelkaar.nl.
Straatvoetbaltoernooi
Ben jij net zo goed in straatvoetbal als Touzani? Doe met het straatvoetbaltoernooi op dinsdag 24 april (groep 5/6) of donderdag 26 april (groep 7/8).
Elke Stap Telt begint weer in Hulst en Vogelwaarde
Elke Stap Telt is een laagdrempelig wandelprogramma van Stichting Hulst voor Elkaar. Tijdens dit programma gaat u tien weken lang een keer per week gezamenlijk wandelen.
Teken- en schilderclub
We starten met een teken- en schilderclub. Doel van de club is om met een groep enthousiaste mensen te gaan (leren) tekenen en schilderen. Dit gebeurt onder leiding van een deskundige vrijwilliger.
Kunstexposities
Kunst en cultuur dragen bij aan gezondheid, zorg en welzijn. Kunst spreekt de taal van emotie, raakt de harten van mensen en draagt bij aan individuele ontplooiing, maatschappelijke participatie van kwetsbaren, welbevinden en gezondheid.
De Formulierenbrigade
De Formulierenbrigade werkt sinds kort ook op afspraak. Een goede oplossing voor formulieren die wat meer tijd kosten bij het invullen. De vrijwilligers van de Formulierenbrigade helpen iedereen in de gemeente Hulst bij het begrijpen van ‘ingewikkelde’ post en bij het invullen van formulieren. Denk daarbij aan post van de overheid, de belastingdienst of de zorgverzekeraar.