Cursus Grip op de knip

Grip op de knip gaat op praktische wijze in op het verstandig omgaan met geld. U krijgt inzicht in uw financiën, uw uitgaven en inkomsten en u leert nee zeggen tegen impulsaankopen. De cursus is zinvol voor iedereen, want u leert budgetteren, besparen en keuzes maken. Het is goed om daar regelmatig mee bezig te zijn.

De cursus wordt aangeboden voor volwassenen en voor jongeren die op kamers gaan. De cursus bestaat uit acht bijeenkomsten waarin diverse thema’s worden behandeld. U krijgt ook thuiswerkopdrachten mee, zodat u thuis praktisch aan de slag kunt om grip op uw portemonnee te krijgen. De cursus gaat van start bij voldoende aanmeldingen, dus vraag gerust een vriend of vriendin mee. 

Inhoud van de cursus

Les 1: papieren ordenen, welke post (ook digitaal) bewaart u en wat niet?
Les 2: inkomstenvormen
Les 3: vaste uitgaven en sporadische uitgaven incalculeren
Les 4: lenen en sparen
Les 5: leren nee zeggen en grenzen stellen
Les 6: les van de voedingsdeskundige over goedkoop en gezond boodschappen doen
Les 7: koop voor €5,- een avondmaaltijd
Les 8: budgettering rond maken

Op kamers

De cursus voor jongeren wordt speciaal op de doelgroep geschreven, maar de inhoud blijft hetzelfde. Hierbij komen vragen aan bod als:

  • Hoe betaal je de studie, de kamer en de boodschappen?
  • Betalen je ouders mee in de onkosten of betaal je alles zelf?
  • Is het goedkoper om op kamers te gaan of kan ik beter thuis blijven wonen?
  • Waar heb ik recht op? Studiefinanciering van DUO? Hoeveel dan?
  • Vanaf je 18e jaar ga je ook basis zorgverzekering moeten betalen. Heb je dat ingecalculeerd?
  • Welke soorten abonnementen heb je?


Aanmelden

Interesse voor een Grip op de Knip cursus? Bij voldoende aanmeldingen wordt er weer een nieuwe cursus ingepland. Meld u/Meld je aan via het algemene nummer: 0114 – 684 700 (van 09:00u tot 12:00u en van 13:00u - 16:00u). 

Nieuws

Pietengym in Sint Jansteen
Sinterklaas is in het land! Doe mee met de Pietengym op 5 december in Sint Jansteen!
Infoavond nieuwe Sportbesluit
Meer weten over het nieuwe Sportbesluit en hoe je subsidie aan kunt vragen voor je vereniging? Kom naar de gratis infoavond op 26 november in Hulst.
Nieuwe kookclub Vogelwaarde
Kook en smul mee met de Smaakmaker!
Kunstexposities
Kunst en cultuur dragen bij aan gezondheid, zorg en welzijn. Kunst spreekt de taal van emotie, raakt de harten van mensen en draagt bij aan individuele ontplooiing, maatschappelijke participatie van kwetsbaren, welbevinden en gezondheid.
Vraag voor het Loket? Plan uw afspraak online
U kunt -heel gemakkelijk- zelf online een afspraak plannen bij ons Loket. U hoeft niet te wachten en wij kunnen u sneller helpen doordat wij ons voor kunnen bereiden op de (hulp)vraag. 
Leefstijlcoaching in basisverzekering
Wilt u lekkerder in uw vel zitten en werk maken van uw gezondheid? De leefstijlcoach van Hulst voor Elkaar helpt u naar een gezonde leefstijl. Vanaf 1 januari zit leefstijlcoaching in het basispakket van de zorgverzekering. Meld u nu aan!
Wij zoeken: enthousiaste vrijwilligers!
Hulst voor Elkaar is per direct op zoek naar vrijwilligers voor diverse functies. Ben jij onze nieuwe Chauffeur Boodschappenbus of een kookliefhebber die zijn/haar keukengeheimen wil delen? Neem contact op via info@hulstvoorelkaar.nl.
De Formulierenbrigade
De Formulierenbrigade werkt ook op afspraak. Een goede oplossing voor formulieren die wat meer tijd kosten bij het invullen. De vrijwilligers van de Formulierenbrigade helpen iedereen in de gemeente Hulst bij het begrijpen van ‘ingewikkelde’ post en bij het invullen van formulieren. Denk daarbij aan post van de overheid, de belastingdienst of de zorgverzekeraar.