Cursus Grip op de knip

Grip op de knip gaat op praktische wijze in op het verstandig omgaan met geld. U krijgt inzicht in uw financiën, uw uitgaven en inkomsten en u leert nee zeggen tegen impulsaankopen. De cursus is zinvol voor iedereen, want u leert budgetteren, besparen en keuzes maken. Het is goed om daar regelmatig mee bezig te zijn.

De cursus wordt aangeboden voor volwassenen en voor jongeren die op kamers gaan. De cursus bestaat uit acht bijeenkomsten waarin diverse thema’s worden behandeld. U krijgt ook thuiswerkopdrachten mee, zodat u thuis praktisch aan de slag kunt om grip op uw portemonnee te krijgen. De cursus gaat van start bij voldoende aanmeldingen, dus vraag gerust een vriend of vriendin mee. 

Inhoud van de cursus

Les 1: papieren ordenen, welke post (ook digitaal) bewaart u en wat niet?
Les 2: inkomstenvormen
Les 3: vaste uitgaven en sporadische uitgaven incalculeren
Les 4: lenen en sparen
Les 5: leren nee zeggen en grenzen stellen
Les 6: les van de voedingsdeskundige over goedkoop en gezond boodschappen doen
Les 7: koop voor €5,- een avondmaaltijd
Les 8: budgettering rond maken

Op kamers

De cursus voor jongeren wordt speciaal op de doelgroep geschreven, maar de inhoud blijft hetzelfde. Hierbij komen vragen aan bod als:

  • Hoe betaal je de studie, de kamer en de boodschappen?
  • Betalen je ouders mee in de onkosten of betaal je alles zelf?
  • Is het goedkoper om op kamers te gaan of kan ik beter thuis blijven wonen?
  • Waar heb ik recht op? Studiefinanciering van DUO? Hoeveel dan?
  • Vanaf je 18e jaar ga je ook basis zorgverzekering moeten betalen. Heb je dat ingecalculeerd?
  • Welke soorten abonnementen heb je?


Aanmelden

Interesse voor een Grip op de Knip cursus? Bij voldoende aanmeldingen wordt er weer een nieuwe cursus ingepland. Meld u/Meld je aan via het algemene nummer: 0114 – 684 700 (van 09:00u tot 12:00u en van 13:00u - 16:00u). 

Nieuws

Kunstweekend Kloosterzande (KwK)
Dorpshuis Binnendéur doet mee aan het Kunstweekend Kloosterzande (KwK). Onder anderen Jan van Delft, finalist van SBS 6-programma Verzamelkoorts is te gast.
Kickboksen voor leerlingen Reynaertcollege
Wil jij werken aan je conditie of je zelfvertrouwen een boost geven? Dan is kickboksen iets voor jou! Deze sport helpt je om te leren grenzen te stellen en voor jezelf op te komen.
Hulst voor Elkaar heeft eerste officiële leefstijlcoach van Zeeland
Hulst voor Elkaar heeft de eerste erkende leefstijlcoach van Zeeland in huis. Tom Erpelinck heeft zijn post-hbo-opleiding daarvoor met succes afgerond.
Week van de Amateurkunst
Talent gezocht! We zoeken amateurkunstenaars die anderen willen laten genieten van hun talent. Tijdens de Week van de Amateurkunst (WAK) in Hulst krijgen artiesten en kunstenaars een podium. De WAK is van 2 tot en met 10 juni in het centrum van Hulst. Doen jullie mee?
Wij zoeken: Chauffeurs boodschappenbus (m/v, vrijwilligersfunctie)
Stap achter het stuur van onze boodschappenbus! Hulst voor Elkaar is per direct op zoek naar chauffeurs (m/v) voor 1 ochtend per week. Als Chauffeur Boodschappenbus (vrijwilligersfunctie) breng je mensen die zelf geen vervoer hebben, van en naar de supermarkt. Voor meer informatie, neem contact op via info@hulstvoorelkaar.nl.
Teken- en schilderclub
We starten met een teken- en schilderclub. Doel van de club is om met een groep enthousiaste mensen te gaan (leren) tekenen en schilderen. Dit gebeurt onder leiding van een deskundige vrijwilliger.
Kunstexposities
Kunst en cultuur dragen bij aan gezondheid, zorg en welzijn. Kunst spreekt de taal van emotie, raakt de harten van mensen en draagt bij aan individuele ontplooiing, maatschappelijke participatie van kwetsbaren, welbevinden en gezondheid.
De Formulierenbrigade
De Formulierenbrigade werkt sinds kort ook op afspraak. Een goede oplossing voor formulieren die wat meer tijd kosten bij het invullen. De vrijwilligers van de Formulierenbrigade helpen iedereen in de gemeente Hulst bij het begrijpen van ‘ingewikkelde’ post en bij het invullen van formulieren. Denk daarbij aan post van de overheid, de belastingdienst of de zorgverzekeraar.