Cursus Grip op de knip

Grip op de knip gaat op praktische wijze in op het verstandig omgaan met geld. U krijgt inzicht in uw financiën, uw uitgaven en inkomsten en u leert nee zeggen tegen impulsaankopen. De cursus is zinvol voor iedereen, want u leert budgetteren, besparen en keuzes maken. Het is goed om daar regelmatig mee bezig te zijn.

De cursus wordt aangeboden voor volwassenen en voor jongeren die op kamers gaan. De cursus bestaat uit acht bijeenkomsten waarin diverse thema’s worden behandeld. U krijgt ook thuiswerkopdrachten mee, zodat u thuis praktisch aan de slag kunt om grip op uw portemonnee te krijgen. De cursus gaat van start bij voldoende aanmeldingen, dus vraag gerust een vriend of vriendin mee. 

Inhoud van de cursus

Les 1: papieren ordenen, welke post (ook digitaal) bewaart u en wat niet?
Les 2: inkomstenvormen
Les 3: vaste uitgaven en sporadische uitgaven incalculeren
Les 4: lenen en sparen
Les 5: leren nee zeggen en grenzen stellen
Les 6: les van de voedingsdeskundige over goedkoop en gezond boodschappen doen
Les 7: koop voor €5,- een avondmaaltijd
Les 8: budgettering rond maken

Op kamers

De cursus voor jongeren wordt speciaal op de doelgroep geschreven, maar de inhoud blijft hetzelfde. Hierbij komen vragen aan bod als:

  • Hoe betaal je de studie, de kamer en de boodschappen?
  • Betalen je ouders mee in de onkosten of betaal je alles zelf?
  • Is het goedkoper om op kamers te gaan of kan ik beter thuis blijven wonen?
  • Waar heb ik recht op? Studiefinanciering van DUO? Hoeveel dan?
  • Vanaf je 18e jaar ga je ook basis zorgverzekering moeten betalen. Heb je dat ingecalculeerd?
  • Welke soorten abonnementen heb je?


Aanmelden

Interesse voor een Grip op de Knip cursus? Bij voldoende aanmeldingen wordt er weer een nieuwe cursus ingepland. Meld u/Meld je aan via het algemene nummer: 0114 – 684 700 (van 09:00u tot 12:00u en van 13:00u - 16:00u). 

Nieuws

Veel belangstelling voor mountainbike clinic
Leuk artikel over de Mountainbike Clinic die we afgelopen zaterdag organiseerden, samen met Wielervereniging Zeeuws-Vlaanderen.
Kunstexposities
Kunst en cultuur dragen bij aan gezondheid, zorg en welzijn. Kunst spreekt de taal van emotie, raakt de harten van mensen en draagt bij aan individuele ontplooiing, maatschappelijke participatie van kwetsbaren, welbevinden en gezondheid.
Happy Moving
Heb je gezondheidsproblemen of pijn, spanning en stress, revalidatie of een beperking in je bewegingsmogelijkheden? Heb je weinig energie en wil je toch graag dansen en bewegen? Of wil je gewoon ontspannen bewegen op heerlijke muziek?
Kom naar het Happy Kookcafé
Nieuw! Het Happy Kookcafé Vanaf woensdag 8 november start het Happy Kookcafé. Dit initiatief wordt gestart door het project Happy People van Hulst voor Elkaar onder het motto ‘gezond leven doen we samen.’
Gezellig! De ontbijtclub
Elkaar ontmoeten, gezellig samen eten, belevingen delen en je netwerk vergroten. Klinkt je dat als muziek in de oren? Of als heel erg spannend? Dat maakt helemaal niet uit: iedereen is welkom bij de Ontbijtclub! Vanaf 9 november elke donderdag om 8.30 uur. Ben jij erbij?
De Formulierenbrigade
De Formulierenbrigade werkt sinds kort ook op afspraak. Een goede oplossing voor formulieren die wat meer tijd kosten bij het invullen. De vrijwilligers van de Formulierenbrigade helpen iedereen in de gemeente Hulst bij het begrijpen van ‘ingewikkelde’ post en bij het invullen van formulieren. Denk daarbij aan post van de overheid, de belastingdienst of de zorgverzekeraar.