Happy People voor geluk, gezondheid en gezelligheid

Via het project Happy People willen we de inwoners van de wijken De Linie en Den Dullaert een steuntje in de rug bieden. We helpen bij het behouden van een goede gezondheid, zowel op fysiek, psychisch als sociaal gebied. Zo hopen wij een bijdrage te leveren aan een gelukkige, gezonde en gezellige buurt. Met Happy People gaan mensen samenwerken, samen dingen doen, doelen bereiken en plezier maken.

Doe ook mee!

Geluk zit vanbinnen. En we kunnen eraan werken om onszelf beter te voelen. Bijvoorbeeld door andere keuzes te maken en te starten met goede gewoontes! Voldoende beweging, gezonde voeding en het gedrag veranderen, dat zijn de belangrijkste speerpunten van het project Happy People. Wilt u dat ook? Doe dan mee! Dat hoeft u niet alleen te doen, dat doen we samen. Samen met onze medewerkers en met de andere wijkbewoners. Het project is erop gericht om elkaar te ontmoeten. Want van leuke contacten in de buurt, ook daar wordt een mens blij van. Waar heeft u behoefte aan? Wat zou u leuk vinden om met uw buurtgenoten te ondernemen? Samen actief bezig zijn? Of samen een nieuwe hobby op te starten? Het project Happy People biedt tal van mogelijkheden.

Ontmoeting & inspiratie

Er zijn elke week verschillende activiteiten voor diverse leeftijden, waar u aan kunt deelnemen. De activiteiten zijn erop gericht om de gezondheid direct of indirect te verbeteren én dat de inwoners elkaar ontmoeten, inspireren en gaan samenwerken. Doe ook mee!

Voorbeelden van activiteiten:

  • Happy & Beweging – Bewegen en sporten is gezond, kom met elkaar in beweging
  • Happy & Gezond – voor het stimuleren van een gezonde leefstijl door middel van coaching, projecten over gezond voeding en samen koken
  • Happy & Kinderen – de Buitenspeelcoach, Projecten via scholen
  • Happy & Uitgerookt – gratis online programma

Nieuws

18 augustus: stormbaan Wipe-It-Out Hengstdijk
Sluit je zomervakantie echt heel vet af! Kom op 18 augustus naar recreatiecentrum De Vogel in Hengstdijk voor ruim 46 meter vette Jungle-strijd!
Eenzaamheid te lijf met werkconferentie
Zo’n zes miljoen Nederlanders, van jong tot oud, voelen zich eenzaam. Aan-z (Terneuzen), Hulst voor Elkaar en Porthos (Sluis) slaan de handen ineen om dat aan te pakken.
Mantelzorgcompliment: vraag nu aan!
Bent u mantelzorger? Dan kunt u nu een Mantelzorgcompliment aanvragen. Met deze jaarlijkse waardering bedankt Hulst alle mantelzorgers die zich inzetten voor een inwoner van de gemeente. In 2017 ontvingen 518 mantelzorgers het Mantelzorgcompliment.
Vraag voor het Loket? Plan uw afspraak online
U kunt -heel gemakkelijk- zelf online een afspraak plannen bij ons Loket. U hoeft niet te wachten en wij kunnen u sneller helpen doordat wij ons voor kunnen bereiden op de (hulp)vraag. 
Hulst voor Elkaar heeft eerste officiële leefstijlcoach van Zeeland
Hulst voor Elkaar heeft de eerste erkende leefstijlcoach van Zeeland in huis. Tom Erpelinck heeft zijn post-hbo-opleiding daarvoor met succes afgerond.
Wij zoeken: Chauffeurs boodschappenbus (m/v, vrijwilligersfunctie)
Stap achter het stuur van onze boodschappenbus! Hulst voor Elkaar is per direct op zoek naar chauffeurs (m/v) voor 1 ochtend per week. Als Chauffeur Boodschappenbus (vrijwilligersfunctie) breng je mensen die zelf geen vervoer hebben, van en naar de supermarkt. Voor meer informatie, neem contact op via info@hulstvoorelkaar.nl.
Kunstexposities
Kunst en cultuur dragen bij aan gezondheid, zorg en welzijn. Kunst spreekt de taal van emotie, raakt de harten van mensen en draagt bij aan individuele ontplooiing, maatschappelijke participatie van kwetsbaren, welbevinden en gezondheid.
De Formulierenbrigade
De Formulierenbrigade werkt sinds kort ook op afspraak. Een goede oplossing voor formulieren die wat meer tijd kosten bij het invullen. De vrijwilligers van de Formulierenbrigade helpen iedereen in de gemeente Hulst bij het begrijpen van ‘ingewikkelde’ post en bij het invullen van formulieren. Denk daarbij aan post van de overheid, de belastingdienst of de zorgverzekeraar.