Presentatie!

Referentie

Presentatie!!

Functienaam

Promotie plan

Werkgever

ZLTO Terneuzen

Werkgeveromschrijving

De ZLTO-afdeling Terneuzen is de vereniging van boeren en tuinders in en om gemeente Terneuzen. 211 Bedrijven zijn lid van de ZLTO in Terneuzen. Dit zijn bedrijven met akkerbouw, tuinbouw, koeien, recreatie et cetera. Als je stage gaat lopen, brengen wij je in contact met een boer of tuinder en zijn bedrijf. 

Functieomschrijving

Het stage-idee

Tijdens deze stage stel je een verteltas over koeien samen.  Deze verteltas wordt gebruikt bij het voorlezen aan peuters en kleuters. Je hoeft niet alles zelf te verzinnen. Er is een voorbeeld-verteltas over de varkenshouderij: de ‘varkens-zijn-cool verteltas’. 

Je verzamelt zoveel mogelijk beeldmateriaal, knutselbladen, werkbladen en voorleesmateriaal om peuters/kleuters een goed beeld te geven van waar de melk vandaan komt.

Je loopt een dag mee op een melkveebedrijf om  je eigen kennis te vergroten. Je kunt dan ook beter afwegen of de materialen die je hebt gevonden of die je gaat zoeken, up to date zijn om te gebruiken in de verteltas.

Bij voldoende beschikbare uren kun je natuurlijk zelf de tas promoten bij scholen / kinderopvang / bibliotheek.

Deze stage is niet op een bepaald moment. Als je interesse hebt: laat het weten. Wij kijken dan samen met jou, bij welk bedrijf het kan op het moment dat jij stage wil doen. 

Omschrijving vrijwilligerswerk

  • Je loopt een dag mee op een bedrijf met koeien  zodat je veel te weten komt over melk. 
  • Je maakt een planning van wat je voor de verteltas zoekt en wanneer je daarmee klaar bent. 
  • Je maakt een handleiding voor de gebruikers. 
  • Je presenteert de verteltas aan de melkveehouder. 
  • Als je tijd hebt,  presenteer je de verteltas aan een groep kinderen. 

Voorwaarden

  • Je houdt je aan de gemaakte afspraken.
  • Je vindt het leuk om zelf naar materialen te zoeken en een selectie te presenteren.
  • Je maakt gebruik van boeken die aanwezig zijn in de openbare bibliotheek. 
  • Je maakt gebruik van materiaal dat gratis (via bijvoorbeeld internet) beschikbaar is.
  • Verteltas wordt beschikbaar gesteld aan de ZLTO-Terneuzen voor gebruik in onderwijs en/of open dagen. 

Informatie

Datum:                       kiezen we in overleg met jou

Locatie:                       kiezen we in overleg met jou

Organisatie:                ZLTO-afdeling Terneuzen

Naam:                         Marian Uitdewilligen

Provincie

Terneuzen

Contactgegevens Organisatie

ZLTO Tern
Marian Uitdewilligen

a.uitdewilligen@comveeweb.nl
0115-481244

Nieuws

Video: wie we zijn en wat we doen
Weten wie we zijn en wat we doen? Je ziet het in onze video!
Vraag voor het Loket? Plan uw afspraak online
Heb je een (hulp)vraag? Dan kun je terecht bij het Loket van Stichting Hulst voor Elkaar in Hulst en Kloosterzande, persoonlijk of telefonisch. Plan heel gemakkelijk zelf online een afspraak!
Maak kennis met Gijs Gezond
Wat is gezond eten en drinken? Hoe maak je de juiste keuzes als je boodschappen doet? Volg Gijs Gezond op Facebook. Hij vlogt elke maand bij ondernemers in de buurt en geeft praktische tips.
Samen gezond ouder!
Samen gezond ouder worden, met mensen in uw buurt of wijk. Dat is Sociaal Vitaal! Bent u 65-plusser en lijkt het u gezellig om samen met mensen uit uw buurt aan uw gezondheid te werken? Doe mee met Sociaal Vitaal, in Hulst, Clinge of Vogelwaarde.
Happy People ook in kernen
Een gelukkige, gezonde én gezellige buurt. Dat is het doel van Happy People. Nu ook in Vogelwaarde, Graauw, Hengstdijk en Clinge!
Sportvereniging voor jongeren met beperking
Heb je een beperking en wil je sporten bij een vereniging? Sluit aan bij de Zeeuws-Vlaamse sportvereniging voor (on)beperkt sporten!
Kunstexposities
Kunst en cultuur dragen bij aan gezondheid, zorg en welzijn. Kunst spreekt de taal van emotie, raakt de harten van mensen en draagt bij aan individuele ontplooiing, maatschappelijke participatie van kwetsbaren, welbevinden en gezondheid.
Leefstijlcoaching in basisverzekering
Wilt u lekkerder in uw vel zitten en werk maken van uw gezondheid? De leefstijlcoach van Hulst voor Elkaar helpt u naar een gezonde leefstijl. Vanaf 1 januari zit leefstijlcoaching in het basispakket van de zorgverzekering. Meld u nu aan!
Wij zoeken: enthousiaste vrijwilligers!
Hulst voor Elkaar is per direct op zoek naar vrijwilligers voor diverse functies. Ben jij onze nieuwe Chauffeur Boodschappenbus of een kookliefhebber die zijn/haar keukengeheimen wil delen? Neem contact op via info@hulstvoorelkaar.nl.
De Formulierenbrigade
De Formulierenbrigade werkt ook op afspraak. Een goede oplossing voor formulieren die wat meer tijd kosten bij het invullen. De vrijwilligers van de Formulierenbrigade helpen iedereen in de gemeente Hulst bij het begrijpen van ‘ingewikkelde’ post en bij het invullen van formulieren. Denk daarbij aan post van de overheid, de belastingdienst of de zorgverzekeraar.